בן 85 נעדר

ענתי44

New member
בן 85 נעדר

קראתי עכשיו שגבר בן 85 מפ"ת נעדר מאז אתמול מביתו ושנראה לאחרונה אתמול בצהרים בשוק הכרמל. מפחיד. מצמרר... ברגעים כאלו אני מברכת על האירוע המוחי שהושיב את אמא שלי בכסא גלגלים. זכר השעה ומשהו שהיא נעלמה לי לפני כשנה עדיין צרוב בי כצלקת עד. היינו בסופר פארם כדי לקנות לה את הכדורים החודשיים. אותו יום היתה שביתה בקופת חולים וכל העולם ואישתו הגיעו לסופר. התור היה ארוך ולא היה איפה להושיב אותה. אז הושבתי אותה בבית קפה סמוך והזמנתי לה קולה ועוגה והיא עם חיוך ענק ישבה והתענגה לה. מידי כמה דקות הצצתי אליה ונופפתי לה לשלום ולפתע אני רואה רק בקבוק קולה חצי מלא ו.... אין אמא. רצתי בבהלה החוצה. מלצרית מנומנמת וחסרת סבלנות ענתה בקוצר רוח שהיא לא זוכרת את אמא ושהיא לא בייבי סיטר. רצתי מסביב למתחם, נכנסתי לחנויות אפילו לסופר מרקט. עליתי חזרה לרופא העור ( השביתה כללה רק את המינהלה ובית המרקחת) וכלום. אני הרגשתי איך הלב שלי דופק בתוכי כמו תופי טם טם כמו התופים הענקיים שהיו במגרש כשהפועל חיפה שיחקה באירופה. רק כעבור שעה בערך, ואחרי בכי והזעקת בני משפחה מישהו מצא אותה משוטטת ואומרת שהבת שלה ברחה לה. הוא לא הבין כי היא דיברה עלי כעל תינוקת וחשב שמדובר בנכדה. בבית גם היתה הודעה במשיבון ממוכרת מקניון סמוך שאמא מחפשת אותי. היה לה פלאפון תלוי על הצוואר והיא לא זכרה איך להתקשר אליי אבל זכרה להגיד למוכרת את מספר הטלפון בבית. זה היום שידעתי שאמא חולה באלצהיימר למרות שלקח עוד זמן עד ההבחנה הרישמית. ליבי עם המשפחה של האיש ומקווה שהמשטרה כבר עלתה על עיקבותיו ושהחזירה אותו רעב עייף ומפןחד אך בשלום למישפחה.

אירילה

New member
זה הזכיר לי מקרה לפני 20 שנה ,בעת

התנדבות במשמר האזרחי בראשל"צ,נקראנו לסייע באיתור חולה אלצהיימר קשיש שעזב את המוסד ונעלם , אחרי 3 שעות של חיפושים ,מצאנו אותו הולך בחשיכה בכביש המהיר אשדוד תל אביב כשהוא מותש כולו ,אני זוכר את הארוע כמו היה אך אתמול ,לפשר מעשיו על הכביש הוא ענה כי הלך לחפש את אישתו ש"נעלמה לו" ,אלא שרק אישתו נפטרה לפני 20 שנה מאז. זכור ליגם כי המשמר האזרחעי בראשון יזם פעילות נפלאה עבור כל חולי האלצהיימר הרשומים בעיר והנפיק בחסות מחלקת הרווחה של העיר צמידים נושאי פרטים אישיים של החולים. לצערנו אחת הסטיגמות של הציבור בארץ הוא התודעה שחולה אלצהיימר ,הדבר הראשון שהוא סובל ממנה הוא "הולך לאיבוד" ועל כך יש לפנינו עבודה רבה בתחום ההסברה.

gui1

New member
היא יושבה בתחנה

זה יכול היה להמשיך כשיר מוכר או התחלה של ספר אבל זה נגמר אחרת .סבתא ישבה בתחנה כי התבללה בנסיעה היא חיכתה שמישהו יעזור לה מזל שהיה צדיק אחד שניגש אליה והבין שהיא מבוללבת והתקשר למס טלפון שהיה בתיקה ומאז סבתא לא יצא לבד וחרטנו על צמיד את שמה וטלפון לעת צרה.

ענתי44

New member
המזל שלנו זה אנשים טובים

באמצע הדרך, אך אסור לסמוך על זה ולדאוג לאמצעים מגינים כמו תגית עם פרטים אישיים ואם נעשה שיעורי בית טוב, הווה אומר, נשכיל לעורר מודעות בקרב הציבור אזי אולי הרחוב יהיה יותר בטוח ליקירינו.

ענתי44

New member
נכון אבל

אסור לנו לסמוך על זה וצריך לדאוג שיקירינו לא יאבדו ואם כן שיהיה עליהם צמיד ובו פרטים מזהים שלא נדע! שבת שלום

zs1957

New member
"הולך לאיבוד"-תגובה לאירילה

בהצלחה בתחום ההסברה. באשר להערתך, הרבה חולי אלצהיימר הולכים לאיבוד,לכן יש להם את הצמיד על היד עם כל הפרטים האישיים שלהם. יש גם כאלה שיש להם כלב נחייה, אבל הם מעטים כי זה עדיין חדש בארץ. אני מקווה מאד שתוך זמן קצר יתחילו להשתמש בכלבי נחייה מאולפים לחולי אלצהיימר,כמו שיש לעיוורים.זה נושא שכדאי מאד לקדם אותו, שכן הכלב מלבד היותו כלב נחייה הוא גם חבר טוב של החולה. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

למעלה