בנבכי הבירוקרטיה - משרד הרישוי

פרוטוקול של ביטוח הלאומי?

לאן פונים איתו למשרד הרישוי או משרד הבריאות?

אמא יעל

New member
פטור רק עם אבחון בעית ניידות

למיטב ידיעתי הפטור ניתן רק אם יש אישור על ידי הגוף המאבחן (כגון מכון להתפתחות הילד או רופא מקצועי) שקיימת בעית ניידות שמצדיקה תו נכה לרכב. זה סעיף שיש למלא בתביעה הראשונית לגמלת נכות מביטוח לאומי. לא כל ילד PDD מתקשה בניידות. במידה שכן, יש פטור מאגרת הטסט (זה כתוב על הטופס של הטסט), וניתן להגיש בקשה לתו נכה. לכן נדרש הפרוטוקול של ב"ל, שמאשר שנרשם אצלם סעיף זה. אצלנו הבעיה אינה קיימת כך שלא התנסיתי בהשגת הפטור הלכה למעשה.

doroniz

New member
אכן היסטוריה

בטופס לבקשת 2 נקודות זיכוי ממס הכנסה אכן יש לרשום את סיבת הלקות. בעבר, שלטונות מס הכנסה לא הכירו בהגדרת האוטיזם לשם קבלת ההטבה ולכן מולאה המשבצת הזו במילה "פיגור". נכון להיום, שלטונות מס הכנסה מכירים בהגדרה של אוטיזם. עדיין עלולה להיווצר בעיה אם יכתב שם PDD, אבל התקדמנו. דרך אגב, זה איננו המקום היחידי בקרב מוסדות המדינה שבו האוטיסטים מושווים למפגרים!! דורון.

אוטיסט מספיק להם בהגדרה הם לא

יודעים מזה PDD ובטח לא אספרגר בודאות גמורה יום טוב אדית

גם אנכנו תורתרנו אך לא זכור לי

על התאקשות להגדיר כילד מפגר הם הסתפקו באוטיזם

גלסטאר

New member
משרד הבריאות

רחוב הארבעה 12 ת"א (יש חניון ליד) חדר 105 (ועדות רפואיות) כל יום רביעי בשעות 08:00 - 12:00 לגבי רכב עבודה אין לי מושג ... תתקשרו למשרד הרישוי ותשאלו מקווה שעזרתי

beezi

New member
בקשר לתו נכה לרכב של העבודה

עליך לציין בבקשה את מספרי הרכב שיש ברשותכם. כלומר הרכב הפרטי והרכב הנוסף והעבודה. ואז מקבלים אישור על שני הרכבים, כמו במקרה שלו. אבל אתה מקבל תו אחד (טופס עם משולש). אני סרקתי את הטופס והדפסתי במדפסת צבע, וניילתי אותו. כעת יש שני תווים לכל רכב!

תירתיר

New member
מקבלים פרוטוקול אם מבקשים-טלפונית

ואל תחשבו שזה עוזר! אנחנו קיבלנו תשובה שלילית גם לאחר שליחת הפרוטוקול-ועכשיו אין עם מי לדבר.

לפי מה שאבנתי לפני

שניהיה הבלגן בן המשרדים כן היו ניתנים ללא בעיה תו נכה להורים עם ילדים עם אוטיזם PDD ואספרגר

גלסטאר

New member
היום בשעה טובה קיבלנו את התו נכה ..

התהליך היה די פשוט ולכן לא ברור לי על מה כל המהומה : 1. לגשת לביטוח לאומי ולהתחיל לקבל קיצבת ילד נכה 2. לגשת למשרד הבריאות עם הטפסים של ביטוח לאומי (כולל ועדה רפואית / אבחון של פסיכיאטר ואם יש גם אישור מהגן "המיוחד" של הילד ... תביאו הרבה ניירת ...) צריך לברר מתי להגיע כי זה רק יום אחד בשבוע (בת"א יום רביעי בבוקר) 3. מחכים שבוע-שבועיים ומגיע האישור של משרד הבריאות בדואר 4. עם האישור של משרד הבריאות ניגשים למשרד הרישוי ... ומקבלים את הפטור מאגרה ותו נכה. מקבלים את הפטור מהיום של המכתב של משרד הבריאות !!! אם האגרה כבר שולמה מקבלים החזר על התקופה !!! חשוב לציין שמותר להשתמש בתו רק כאשר הילד באוטו ואם רוצים למכור את הרכב ולהמשיך את הפטור לרכב הבא ... צריך לעשות העברת בעלות במשרד הרישוי ולא בדואר. בהצלחה

Avi Ariel

New member
בנבכי הבירוקרטיה - משרד הרישוי

שלום משרד הרישוי מעניק פטור מאגרת רישוי רכב למי שמוגדר כנכה (נדמה לי שאחוז הנכות של ביטוח לאומי הוא הקריטריון). רישיון הרכב שלנו פג בסוף דצמבר, בהתחלה כשלא קיבלנו הודעת טסט וחידוש רישיון הנחנו שהבעיה היא השביתה. לאחר שהסתיימה השביתה התברר כי משרד הרישוי החליט לבדוק מחדש את כל הפטורים לנכים ולכן הם לא שולחים טפסי רישיון רכב בצורה אוטומטית. אמרו לנו שיש להגיע אישית למשרד הרישוי בעירנו (פתוח רק לפנה"צ - הלך יום עבודה) בכדי לבקש חידוש הכרה בנכות. אף אחד לא ידע להגיד לנו בטלפון איזה טפסים צריך להביא, כך שיתכן ונבזבז יותר מיום עבודה. מישהו נתקל בחידוש פטור מאגרת רכב בגלל נכות? איזה מסמכים צריך להביא? אין לי כבר כוח לשאול למה מטרטרים אותנו שוב בכדי לקבל את המגיע לנו. אשמח ללמוד מניסיונכם.

כל הכבוד למשרד הבריאות בתל אביב

כי באשקלון קיבלו את המסמכים והחזירו לי אותם בתענה שהם לא מטפלים בזה יותר אולי נילך לתל אביב לעשות את זה ? באיזה יום אפשר להגיש את המסמכים? אדית

Avi Ariel

New member
הוצאת רישיון לרכב - טרטור לא נוראי

שלום מכיוון שהעליתי את הבעיה, להלן סוף הסיפור. בשבוע שעבר אשתי הלכה למשרד הרישוי עם אישור על אחוזי נכות מביטוח לאומי ועם תו נכה. לאחר תור לא ארוך במיוחד, היא קיבלה טופס לחידוש רישיון רכב (ללא תשלום) ותו נכה חדש. ציפינו לאבד יום עבודה שלם, ולשמחתנו הסיפור נגמר בשעה וחצי.

שלום . שוב בגלל הקיצוצים

בקצרה היה ויכוח בין משרד הבריאות למשרד האוצר מי מהם יתן את האישורים לתו נכה בגלל הקיצוצים בתקציב הוקמה ועדה אשר ישבה להחליט מי יעשה מה הוחלט מה שהוחלט ועתה שבו ותחכו עד שמישהוא יזז את ישבנו לוצע את החלטות הועדה לי למשל אמרו למלא טפסים לנידות ולהגיש לועדת נידות ועדין לא עשיתי זאת כי לא מצתי שזה רלונטי לבני אין בעיות בנידות לא יודעת עם עזרתי במשהוא בכל זאת בהצלחה ועם תצליחו ספרו גם לנו אדית

doroniz

New member
בירוקרטיה - משרד הרישוי

רשיון הרכב שלי מתחדש במאי כך שעדיין לא התניסיתי. הבנתי שי שבעיות עם משרד הרישוי בדבר בקשות לתו נכה, אבל עכשו אני מבין שגם חידוש רשיון הרכב הוא בעייתי בהקשר הזה - כמה מעצבן ומרתיח.
יש לי מספר המלצות (שיתכן ואצטרך לבצע בעצמי בעוד מספר חודשים): 1) חדש את רשיון הרכב שלך בתשלום מלא - לא כדאי להיתפס עם רכב ללא רשיון רכב(=רשיון תנועה) ו/או רשיון נהיגה. 2) גש למשרד הרישוי עם כל המסמכים: צילום רשיון הרכב הנוכחי שבו מופיעה הזכות לפטור, צילום תו הנכה, תעודת זהות שלך שבו מופיע שם הילד, המסמך של ב"ל המגדיר את סוג ואחוזי הנכות וכל מסמך אחר שיוכל לעזור ולסייע. כדאי לפנות לגורמים שונים ולנסות לברר מה הסיבה לטמטום הזה? למשל, דובר משרד התחבורה או מבקר משרד התחבורה. אולי, בשלב הבא, לעלות דרגה לגורמים מחוץ למשרד התחבורה. בהצלחה, ודווח מה קרה. דורון.

תו נכה

אני בהתכתבות איתם זו כבר הפעם הרביעית שהם מחזירים לי את כל החומר בהתחלה באמת הם החזירו בטענה שהם לא מטפלים בזה אח"כ שלחו בדואר שהם כן מטפלים בזה ושאשלח שוב אח"כ ביקשו עוד כל מיני אישורים ועכשיו הם רוצים פרוטוקול ועדה רפואית מביטוח לאומי,ואין לי אז אני לא יודעת בינתיים מה לעשות . שלחו מביטוח לאומי רק מכתב המציין שהוא נכה מאה אחוז וזהו. יכול להיות שעשו לו ועדה רפואית בביטוח לאומי שלא בידיעתי? והם צריכים לשלוח לי את הפרוטוקול? בנוסף אתמול השאירו לי הודעה בבית במשיבון שביום חמישי הקרוב יש לי ועדת ערער ושאני יגיע בשעה 16:00 לר"ג ,אני צריכה לבוא עם הבן שלי ? או שזה לא קשור כי את אחוזי הנכות כבר קיבלתי (זה רק בגלל התביעה מלידה) אני צריכה להביא את העו"ד איתי או שלא מומלץ בשלב זה הרי ממילא כעת הם ידחו את הערעור שלי . כבר הבנתי את השיטתיות שלהם,מלחמת התשה.

למעלה