בנדין היהודית ב You Tube

עוד ביצוע של היידישע מאמע אנגלית/יידיש

אחד הביצועים המפורסמים של השיר, אותו שרה סופי טאקר. השיר הזה , מן הסתם, השיר היידי הידוע בעולם. אין כמעט זמר המכבד עצמו אשר איננו שר את השיר הזה. אני מחזיק בקרוב ל- 60 ביצועים ממנו, כאשר היהלום שבכתר הוא זמר אלג'יראי בשם חאסן אל היללי, השר אותו בערבית. מאחר ואינני מבין ערבית, אני קורא לשיר: "א שאהיד-ישע מאמע " הבית שהוספתי : "כאשר האם המוסלמית תהפך ליידישע מאמע היהודית יבוא שלום על המזרח התיכון ועל העולם כולו." אינשאללה.

הביצועים כל כך יפים ונוגעים ללב - תודה בשמי

ובשם כל ה"יידישע מאמען" בעולם לכם בני ואלי ריגשתם אותי מאד מאד! - אַ שיינעם האַרציקן דאַנק!.

אגב, הביצוע של ה" יידישע מאמע "

שבני הרשקוביץ הביא, הוא של הזמרת בילי הולידיי. זמרת ג'ז מפורסמת בארה"ב ובעולם כולו. כמוה, עוד זמרים רבים, אשר אינם מבני ישראל, שרים את השיר המרגש הזה.

בני, לגבי הסרטון על בנדין:

א. האם תמונות האנדרטאות מופיעות אצלנו באלבומים? ב. האם אפשר להעלות קישור אלינו, שיהיה ברור למי שמחפש חומר על בנדין שהסרטון הזה הוא על בנדין, משום שאם יחפשו בעברית בנדין, לא ימצאו את הסרטון הזה וחבל. יוזמה מצויינת להנציח כך קהילות, רעיון שאפשר ליישם גם על קהילות נוספות! תודה על הקישור - ישר כוח!

msht

New member
בנדין היהודית

החיים בבנדין מתוארים בספרו של צבי איכנולד ונקרא ממעמקים. הספר שיצא לאחרונה מתאר את ההישרדות של צבי שהיה בן 13 כשהתחילה המלחמה. בשבילי הספר הוא מתנה יקרת ערך וזאת מאחר ואבי הוא גם מקהילת בנדין והסיפור האישי שלו מאוד דומה לזה של צבי איכנולד. לצערי הודות לגילו המתקדם אבי כבר לא במצב שהוא יכול להזכר בכל מה שהתרחש והארועים והמקומות המוזכרים בהספר עוזרים לנו בהעלאת הזכרונות. אני רוצה להודות לבני הרשקוביץ שהמידע שהעביר אלי עזר לי למצוא את הספר. משה

למעלה