בנדלר אמר...

בנדלר אמר...

היי חברים, לצורך חידוד הדברים שכבר אמרתי בפורום הנה רב האומן האולטימטיבי ומקבץ ציטוטים מראיון שנעשה איתו לאחר פריצת המלחמה באפגניסטן: 1. I know of things which are so absurd. I met someone on an airplane who pulled out my book and started reading it. I laughed and said: ”Are you enjoying that book?” The guy said: ”No, but it is very important!” And I said: ”What is it you're trying to get out of it? Because actually I've read that book. It was about thirty years ago and my memory is that there is not that much in it.” 2. NLP has never written anything. It's a word. It's not a human being, it does not own anything, it is just three letters out of the alphabet which I put together as the name of what I do. And I have been very generous about sharing it with people but there are a lot of people who have been much more generous with themselves about stealing it. 3. The most important thing is that people focus on what it is that my work is about: My work is about making humans rise above the dung of society - not to be better than other people, but to be better human beings, better than they were the day before, and better the next day than they were the day before that. Not bigger idiots, not bigger titles, not more credentials, not bigger plagiarists. 4. נקודה חשובה ביותר שמעלה ריצ'ארד לגבי כמות הספרים העצומה שנכתבה בתחום NLP בעולם: A journalist from Germany said to me one time that she was at a workshop and they had a table full of books. There must have been 200 different NLP books out there and she said she bought everyone of them and she went and she read all these books and she said: ”All of the stuff that was in all of the books is in your book already. So what are these other books for?” And I said: ”Money! That’s what they are for. They‘re not about ideas. 5. That to me is a funny thing: That people put so much effort into defending theories. And I never put any energy into it. And that's why I've gone as far and as fast as I have. All I was looking for was a way to get to the end. And if anybody knew any way to get to the end, I didn't care what they call it. Whether they called it psychotherapy, whether they called it religion, whether they called it psychic healing, I don't care what the name of it is. All I wanna know is how to get to the end. And I'll cut the rest out of the way really quickly. I am very good at getting rid of the nonsense and sticking with the really pure nonsense. ואחרון חביב: To me the difference between the way I teach people to do things and the way they get distorted over the years is that people take old books, old tapes, distorted learnings. Because if you take thirty people in a room and you say a sentence to one and you pass it around by the time it gets to the end it doesn’t even match the first sentence. Usually it doesn‘t get through five people. Take somebody who attended a one or two day course and annointed themselves a trainer and went to somebody who went to somebody who went to somebody who didn’t go to anybody - and that they’re still gonna know the same things. No! ראוי להפנים
בהצלחה לכולם. שלומי

PreDirector

New member
זה דיי ברור ממה נובע התסכול של

בנדלר ,כל כך הרבה אנשים השתלטו לו על הבמה ולקחו לו את כל הייחודיות דווקא גרינדר שהמציא איתו את השיטה לא התיימר להתפרסם כל כך החדשות האחרונות אומרות שבנדלר עצמו מאוד כועס על אנטוני רובינס שלוקח לו את כל הבמה על חשבונו, חוץ מזה יש לו סיבה כי לפי דעת הציבור רובינס יודע להעביר את החומר הרבה יותר טוב, יש להם שיטות שונות, רובינס בהתלהבות ובנדלר עם חוש הומור. אגב רובינס כבר השתתף אפילו בכמה סרטים הוליוודים.

breuven

New member
רובינס

מי זה?? יותר לדיוק מי זה בשבילך מאיפה אתה מכיר אותו?? ללמוד מבנדלר קשה באמת כי הוא יותר מתאים למתקדמים אבל למיטב הבנתי מלמד גם מתחילים בנדלר טוב בשביל לשכוח וללמוד מחדש באשר למלחמות ...... לפי דעתי זה נותן תעם כזה רע לנלפ... היה לי מזל ללמוד מאנשים נחמדים - מאן אנטוס לדוגמה - הגישה הזאת הרבה יותר אנושית בשביל לנגן בכלי המצחקק של בנדלר ולהשאר ברפור צריך להיות אישיות מוכרת כמוהו שלומי , אתה לומד ממנו? איך הוא בונה את הרפור??- פרקטית , מעבר לנשימות וכאלה??

לא מדובר בטוני רובינס

דווקא בנדלר כיוון את עקיצותיו לאחד מהאנשים הראשונים שלמדתי אצלם, טד ג'יימס. בחלק אחר מהמאמר נכתב: It’s a good marketing ploy, you know? But I think these people should go and sell aluminum siding and give up my work. Coz' my work is gonna hurt them and they don’t understand this. My work is dangerous, very dangerous, for those who do not use it properly. It does not hurt other people, it hurts the one using it if they don’t use it properly. They will end up being a bigger and a bigger idiot every day and it will become more apparent. They’ll end up taking on Hawaiian guru names and every other idiotic thing you can think of. And I always say: ”It doesn't matter, not even a tad.” (laughter) I got that from my wife. בעקיצה שלו "tad" הוא גם השם הפרטי של טד ג'יימס (שבין היתר מנחה סדנאות הונה בהוואי) וגם כפירוש "קצת". לרוב ריצ'ארד בנדלר לא מעלה מאבקי זכויות יוצרים בסדנאות שלו. ריצ'ארד, לשאלתך, מתאים דווקא לחדשים, כך הם לומדים לזהות בין שרלטנים ובין תורמים אמיתיים בתחום. כל ספר שנכתב על NLP ומציג את המטה-מודל רפור ועיגון הוא ספר שמיותר לקרוא, מעבר לספרים של בנדלר וגרינדר. יש שתי סיבות עיקריות לכך: א. חבל לממן שרלטנים, במיוחד כשאותו החומר בדיוק רשום בספרי המפתחים בצורה שאליה התכוונו בלי פירושים חובבניים ואנקדוטות מיותרות. ב. בנדלר וגרינדר כתבו את הספרים שלהם ומעצבים את הסדנאות שלהם בצורה של חוויה ולא כסדנת למידה בלבד. אין צורך בכתיבת הערות אלא בהסכמה לחוות ולספוג. וזו המטרה שלהם. לגבי טוני רובינס, אני באמת אוהב את הבן אדם הזה. הוא גר בערך שעתיים מהבית שלי, דווקא ראיתי את האחוזה שלו בביקור האחרון שלי במרינה אחרי מאליבו. אני מעריץ אותו לא בגלל הרעיונות שלו, כי הם לא ממש שלו, אלא בגלל ההתלהבות והאנרגיה שלו. הוא נשאר נאמן בחייו למה שהוא מייצג, למרות שיש בו גם צדדים שליליים כמו לכולנו. הוא גם משתפר עם הזמן. עדיין לא הייתי ממליץ על רובינס בתור מקור ללמידה וחוויה של NLP. אגב, בנדלר ורובינס עדיין עשו שיתופי פעולה בעבר, למרות חילוקי הדעות ביניהם. בנדלר לדעתי הוא אמן תקשורת בין אישית שמתקרב יותר מכל האנשים האחרים בתחום ההיפנוזה לדרגה של מילטון אריקסון. ולסיום, הדבר החשוב ביותר שלמדתי מבנדלר הוא לעבור כמה שיותר מהר את שלבי הלמידה: שלב ראשון: לא יודע לעשות - לא מסוגל לעשות שלב שני: מנסה לעשות - לא מסוגל עדיין שלב שלישי: מפתח כישרון - מסוגל מתוך מודעות וריכוז שלב רביעי: כישרון מופנם - מסוגל מתוך אינטואיציה לא מודעות אגב, כולנו נמצאים בשלב הרביעי בכל הנוגע לנהיגה, כתיבת עברית, דיבור, אולי אפילו גלישה באינטרנט... מה שבנדלר מתאמץ לעשות בסדנאות הוא לפנות ישירות לתת מודע - לעבוד ישירות על השלב הרביעי, אחרי השלב הראשון. יש רצון ללמוד וליישם את הטכניקות אך מתוך מאמץ מודע - ראובן, כאשר תהיה מסוגל ליצור רפור מבלי לחשוב על זה, מבלי להתכוון לזה, מבלי לאבחן את תבניות הנשימה (דרך תזוזת כתפיים) של האדם מולך, להשתמש במטה מודל או במילטון מודל מבלי להגדיר אותם, להפריע לתבניות הרסניות אצל אנשים אחרים מבלי להוכיח לעצמך שאתה NLP מוכשר... תבין מה בנדלר עושה. כמו שבנדלר כבר אמר - הוא חוקר, לא מתרגל. הוא יהפוך כל טכניקה על פיה, יעוות אותה אפילו אם היא מצליחה כדי לראות אם יש משהו טוב יותר. שיחה ארוכה על פילוסופיה, אני מקווה שזה תורם, שלומי

breuven

New member
הבנתי

1. זהו - חוויתי - לזה אני מתכוון כשאני אומר שזה לא למתחילים 2. בקשר לספרים טד כתב ספר מעלף על היפנוזה. 3. זה שבנדלר מכניס את כולם עמוק זה ברור לי השאלה היא איך אנשים לא נעלבים ממנו?? הוא נותן להם להרגיש שגם הם מצחקקים על- מעל? 4. תשחרר אותי מהביטויים כמו "כאשר תהיה מסוגל וכו " בוא נחזור לפרהסופוזיציה שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים. 5 בברכה ראובן.

PreDirector

New member
טאד גיימס

יש לו כמה קורסים טובים שיצאו ב 2002 TRAINERS TRAINING MASTRER PRACTITIONER PRE-TRAINING COURSE אבל כיום באמת הוא "עבר" להונה שמעתי את הקורס שלו בנושא ההונה הוא אומר שם ש NLP זה נחמד אבל בהונה הוא מצא את החלק של הנשמה שלדעתו חסר בNLP אני אישית מעדיף זן....

breuven

New member
זן נדיר

אני מקנא איז מזל גם אתה גם וקנין למדתם אצל אנשים גדולים טוב נו, וקנין בחו''ל אבל אתה - איך יצא לך ללמוד מהם..? הונה. נשמע קצת מצחיק קראתי פעם בעטר של טד - אבל לא התרשמתי ממש בקשר לזן- אני כל כך אוהב את הסיפורים .... עוד לא הבנתי באמת איך זה משתלב עם היהדות יכול להיות זה יהיה פרוייקט בשלב כלשהו.

PreDirector

New member
קצת על זן

טוב אולי זה לא הפורום המתאים אבל לדעתי גם בשביל לתרגל NLP יותר טוב וגם בלי שום קשר ,כל אחד יכול להיכנס למצב בזן שנקרא zen begginers mind מצב של איתחול מוחי שמאפשר לאדם גם להיות מסוגל לטפל בCHUNKS יותר גדולים של אינפורמציה ,יכולת שדרושה למטפל טוב בNLP לנוכח כל המידע שהוא צריך להיות מודע אליו.

אחת הדרכים לעבור משלב א לשלב ד

הוא פיתוח ביטחון עצמי ביכולת שלך לעשות ובתת-מודע שלך שהוא למד את המיומנות. שאלתי את ג'ון לה-ואל בקורס, בנוגע לזאת - בשביל מה אם כך אני צריך קורס, אני יכול לקרוא ספר - לעשות את עבודת תת-האופנויות וליצור את הביטחון הזה ולהתאמן רק בדמיון. הרי הם אומרים שניתן לתרגל בדמיון. ואז הוא אמר דבר מאוד חשוב. אתה יכול לעשות הרבה הרבה Input אך אם אין לך Output אחד לפחות. לדמיון שלך יהיה מאוד קשה לעבוד ולתרגל את זה - עד אפילו לא אפשרי. אתה זקוק לפחות ל Output אחד - ואת זה מקבלים בסדנאות. ואפשר גם בקבוצות התרגול או ישר עם מונחים
מיכאל

PreDirector

New member
לה - ואל מצויין

הקשבתי לקורס שלו ,הוא מסביר ממש טוב וגם דואג לחלק מאוד מחשוב שהרבה מזניחים שזה ה- SENSORY ACUITY זה באמת לא אותו דבר לקרוא ולתרגל בגלל זה נכנס פה עניין ה - כמה שאתה יותר תעזור לאחרים לדעת ככה אתה תידע טוב יותר.

לדעתי

אם בנדלר באמת כועס על זה שרובינס לקח לו את הבמה, אז בנדלר אדם קטן מאוד. לעומת זאת אם הוא כועס על זה שאנשים אחרים לוקחים את החומר ומעוותים אותו - זה סיפור אחר לגמרי. היה לי מזל לפגוש זוג מורים של symbolic Modeling ו Grovian Metaphor Therapy - באנגליה. שני אנשים מדהימים. דוגמה מהלכת לאנשים ללא אגו - הם בכיף עזרו למתחרים שלהם להתפתח וללמד. הגישה הזו של ה"גם" ולא ה"או-או" היא גישה שיכולה לעזור לכולנו. לכל המורים, התלמידים והמשתמשים של ה-NLP בארץ. וזו גם הכוונה שלי או המטרה שלי באתר icnlp. לתת מקום לכולם להפגש גם וירטואלית וגם פרקטית. ואם יש מספיק אנשים שרוצים נוכל לפתוח שוב את קבוצת התרגול Sleepwalkers שהוקפאה בינתיים. מיכאל

מצוין

אני בכלל שמח לשמוע את הגישה הזאת זורמת בארץ, זה מאוד מאוד חשוב להצלחה של כולם. לגבי בנדלר, הוא תמיד אמר שהסיבה המרכזית שהוא חולק את כל הרעיונות שהוא אוסף עם אנשים אחרים הוא על מנת שהם יעבירו הלאה ויחלקו עם עוד רבים. הבעיה שיש לו היא לא ההצלחה של אחרים אלא הניצול שלהם את NLP למען רווח כספי פרופר. לגבות $4000 עבור סדנת מבוא... זה ממש מוגזם. סדנת מבוא לא צריכה להיות יותר ממספר מצומצם מאוד של ימים. בכך הוא צודק. עוול נוסף שנגרם לו הוא חוסר הפרגון וחוסר ההעמקה של מדריכים מסוימים בNLP שגרם גם נזק למתמחים רבים. אם תעיינו בפורומים בינלאומיים של NLP תשימו לב לשאלה שחוזרת על עצמה: כמה אנשים באמת השיגו תוצאות עם השיטה? רוב אלו ששואלים מעולם לא עברו הדרכה עם בנדלר או עם מדריך מוסמך שמסוגל להגיע לרמה של להוכיח תוצאות. בכל אופן, שוב, אני שמח על הגישה החיובית, אני אשמח להשתתף בקבוצות תרגול לכשאגיע לארץ. בהצלחה לכולם.

breuven

New member
שלום, מיכאל.

שלחתי לך את הסכמתי העיקרונית במכתב אך כעת כמובן מעניין אותי לדעת , מה המצב כרגע? מי הגיב וכמה אחוז מתוך מאה אחוז של מוטיבציה יש לך ??

למעלה