|בנדנהמחשב עריכה - איפה כדאי לקנות?

תומשיו

New member
|בנדנהמחשב עריכה - איפה כדאי לקנות?

ביקרתי בחנות ksp בגעש, על פי המלצות של חברים - והם בנו לי מפרט למחשב במחיר של 7740 ש"ח. אני מניח כי המחשב הוא טוב, אבל........רציתי לשאול באילו רכיבים אסור להתפשר ובאילו ניתן? האם מארז המחשב הוא חשוב כל כך, או שניתן לקנות את הפשוטים יותר? תודה על כל עזרה

MaSTeRLou

New member
אני אדגיש את מה שחשוב לעריכת וידאו

דיסק מהיר ויציב. כלומר - 7200RPM לפחות עם קירור ו8MB Cache, אם זה ATA/SATA. כמובן שאם התקציב מרשה לך יש העדפה לדיסק SCSI, שלמרות התקדמות הATA בשנים האחרונות הוא עדיין יציב יותר. הדיסק הוא אחד הרכיבים החשובים ביותר בעריכת וידאו, מפני שבעת דגימה ועריכה של קבצי וידאו איכותיים נכתב/נקרא המון מידע על הדיסק בטווח זמן קצר יחסית (כלומר, הפלטות המגנטיות מסתובבות המון, ומהר). דיסקים שיתחממו יותר מדי, פשוט יהרסו מהר מאד. כאשר אתה קונה דיסק ATA עם 8MB Cache יש לך גם אחריות לשלש שנים ,שזה חשוב. איך אתה הולך לערוך? אני מניח ב7000 שקל לא קלול כרטיס עריכה Realtime. אם כך חשוב מאד לשים דגש על מעבד חזק יותר, שיספוג את מנוע הreaktime התוכנתי של תוכנת העריכה. זיכרון - 512MB זה כבר סטנדרט היום, לעריכת וידאו הייתי מקצה 768MB. זכרונות הDDR כבר לא כ"כ יקרים היום. בעריכה הזיכרון משחק תפקיד משמעותי בPreview ובאופן כללי ככל שיש לך יותר זיכרון אתה יכול לבצע יותר משימות בו-זמנית. חשוב גם שלא יהיה כרטיס מסך דרעאק, משהו בסגנון הRadeon9600/Geforce5600 יתאים ++. איזה מעבד? היום אינטל וAMD פחות או יותר שווים כבר בכל התחומים, רק שAMD טיפה יותר זול עד טווח מחירים מסוים. AthlonXP2600+/Pentium4 2.6C 800MHZ BUS.. זה אמור לכסות את זה. אני עורך עם שני מסכים. זה סופר נוח, אבל כמובן תלוי בתקציב שלך. זה לא MUST (אם אתה הולך על שני מסכים עדיף לקחת כרטיס מסך של מטרוקס כמו הG550, כי הם תותחים בתחום הזה של Dual-diasplay) הייתי ממליץ לך לשואל לגבי רכיבים לתחנת עבודה גם בפורום תמיכה טכנית. לגבי מארז ועוד הרבה פרטים ששם יענו לך בהרחבה.

roli

New member
עוד קצת

בהמשך לתשובה המקיפה של MaSTeRLou . תחשוב איך אתה מתכוון להוציא את העריכות שלך- אולי שווה להוסיף גם צורב DVD. בקשר להארד דיסקים- לא משנה מה אתה הולך לערוך מומלץ לקנות לפחות שניים- אחד קטן למערכת הפעלה ותוכנות והשני לחומרי גלם ומידע אחר. בקשר למארז- זה אולי נשמע מיותר אבל באמת כדאי לבחור מארז גדול ומרווח עם שלושה מאוורים ויותר למחשב שיעבוד הרבה ועם הרבה חומרה שמתחממת בתוכו.שווה את הכמה עשרות שקלים.

וכמובן לא לשכוח: ../images/Emo16.gif

וידאו תופס הרבה נפח. אל תצפה לערוך פרוייקטים בינוניים פלוס על הארד-דיסק של 40 ג'יגה.
אם אתה מתכנן לערוך בצורה יותר מאסיבית, ועם הרבה רצועות וידאו ואודיו, רצוי שיהיה יותר מהארד-דיסק אחד לרצועות אלו, כדי לא להעמיס על אותו הארד-דיסק יותר מדיי.
אני אישית ממליץ לא לקנות מחשב "מוכן" לגמריי, ולא להתפשר יותר מדיי על חלקים (זה בכלליות, לא רק לעריכת וידאו)- מחשב עם מעבד פנטיום 4 חזק, אבל עם 128 מגה של זכרון והארד-דיסק איטי וקטן, לא יתן הרבה.
ניר

mapleleaf

New member
רק תתרחק מATI -המלצה חמה להתרחק מהם

יש לי כרטיס ATI AIW מה שנקרא ALL IN WOMNDER וזה באמת WONDER אמיתי שהוא עובד כמו שצריך. אני יודע שATI נחשבים אמינים , אולי כרטיס מסך רגיל אבל לא AIW בכל פעם יש לי בעיה חדשה איתו ובכל פעם שאני מתקין דריוורים חדשים משהו אחד נדפק . וגם שנראה שהכל בסדר משהו יידפק בעתיד (כבר קרה לי פעמים) מסכים עם מה שרוב האנשים אמרו , תדאג לקנות מחשב עם דיסק קשיח מהיר (רצוי WD עם 3 שנות אחריות) , זכרון בין 768 ל1GB , לוח טוב (לא של PC PARTNER אן MSI) , עדיף INTEL או ASUS ותאג להוסיף איזה אקסטרא מאורר למארז. אם אתה רוצה תרשום את הפרט ואני אגיד לך את דעתי עליו.

תומשיו

New member
תודה לכולם!!! הנה המפרט ותגידו לי

ראשית - אתם גדולים עלי בידע במחשבים - ועל כך אני אסיר תודה!!! מעבדי אינטל p-4 2.8ghz (bus:800mhz, hyper threading) לוחות אם p-4800 delux sb, SATA,GBL זכרונות DDR400 512MB *2 kingston כרטיסי מסך Sapphir (ATI) RADEON 9600XT TV DVI 128MB דיסקים קשיחים SEAGATE 120GB SATA כוננים 1.44 רגילים כוננים DVD צורבים DVD Recorders PIONEER AO6 DVD+R/-R*4(KLT מארז רגיל (שאותו אני צריך לשדרג) שני מסכי סמסונג רגילים 17 אינץ מקלדת ועכבר אופטיים סה"כ 7740 ש"ח עכשיו : מה זה CASH MEMORY והאם שכחו להוסיף לי אותו? מה חסר ומה דעתכם? XXX תודה על כל עזרה ושוב תודה לכולם!!!

giladarad

New member
שני מסכים../images/Emo35.gif

MaSTeRLou, מה הכוונה שלך בעבודה עם שני מסכים? מה אתה רואה בכל אחד מהם? אני יודע שיש אנשים שעובדים עם מסך המחשב ואת ה preview מציגים ע"ג מסך מוניטור. האם לזה התכוונה?

תומשיו

New member
שני מסכים

אני לא יודע איך אתה עובד, אבל אני רגיל בתוכנת AVID לדגום את "חומר הגלם" למסך אחד ולהשתמש במסך השני לעבודה השוטפת TIME LINE, COMPOSER,ועריכת הקליפים הדגומים

MaSTeRLou

New member
אז ככה...

לגבי המערכת שהצגת שם - מעבד מעולה, אם כי גם 2.6 מעבר למספיק, בחירת זיכרון טובה, כרטיס מסך נהדר, וseagate מייצרים דיסקים קשיחים אמינים ואיכותיים. גם הצורב פיוניר הוא בחירה מוצלחת לדעתי. מה שלא היה ברור לי/צריך לשנות לטעמי: אם בעתיד תרצה להכניס במחשב הזה כרטיס עריכת וידאו כדאי שיהיה לך גם ככרטיס קול עם מנוע האצה חומרתי, ולא כרטיס קול Onboard (משהו מסדרת Audigi של קרייטיב או של Hercules בטווח 150-300 ש"ח יספק את הסחורה). אני גם לא בטוח ש120GB יספקו אותך, אם אתה עורך DV לדעתי צריך לפחות עוד דיסק של 80, אבל את זה תמיד תוכל להוסיף בהמשך. אני גם מצטרף להמלצה של roli להקצות דיסק פיסי אחד למערכת (יכול להיות גם דיסק ATA פשוט של 30GB), ודיסק ייעודי לדגימה ועריכת וידאו (הדיסק שבחרת למשל). בהנחה שדיסק המערכת יקרוס או שתהיה בעיה מסוימת, תדע שהמידע שלך יהיה שמור מכל רע על דיסק אחר. יש גם אנשים שמשתמשים במגירה שליפה, וקונים מספר דיסקים לדגימת וידאו. כאשר באחד מהם נגמר המקום או שאחד מהם הולך לעולמו, תמד אפשר להחליף אותו בשליף אחד ולהתחיל עריכות אחרות על דיסק וידאו ייעודי אחר. דבר נוסף, לא הצלחתי להבין מהו דגם לוח-האם (ואם יש שם למשל בקר firewire מובנה. כדאי לקנות לוח שיש בו). סביר להניח שמדבר בדגם של ASUS, אבל השם דגם לא כתוב נכון. ברר שנית במה מדובר וודא שיש שם firewire מובנה. זה חוסך כסף. אני גם לא יודע באיזה דגם של מסכים מדובר, כך שאני לא יכול לנקוט דעה לגביהם. לסמסונג באופן כללי יש מסכים טובים. הדגמים בעלי שפורפרת הNF מומלצים. אני עובד עם פרימייר 6.0 ומחלק את החלונות בין שני המסכים בצורה כזו: מוניטורים של clip וtimeline + הtimeline עצמו על מסך אחד. על המסך השני Transitions/Video effects + ה Inspector של הגדרות האפקטים + חלון הפרויקט. אני מוצא את זה סופר נוח. ואגב, אין כל קשר למוניטור, שיושב מעל המסכים. לגבי מארז - שיהיה full tower בשביל זרימת אוויר טובה, ואם כמות מכובדת של איוורור. זה חשוב. גם שיהיה ספק כח של יצרן שהוא לא עלום שם, כמו למשל enermax/antec/HEC/thermaltake (ושיהיה 400-450W. לא פחות).

תומשיו

New member
מאסטרלו - הנה התיקונים

קודם כל - התשובה שלך רהוטה וכתובה במונחים שגם הדיוט כמוני הבין, אז תודה. דבר שני, הקצאת דיסק נוסף - איך לא חשבתי על זה...זה חשוב ביותר דבר שלישי - לוחות אם של ASUS P-P800 Delux sb, SATA,GBL מסכים - SAMSUNG 17'' 753 DFX FLAT אני התפשרתי על המסך, אבל עדיין מחברה שהיא מייצרת איכות. איך אני יודעאם יש firewire מובנה, לפי המפרט (או שאני צריך להתקשר/להוסיף את זה) התוספת שלך לגבי כרטיס הקול - לא הבנתי מה ההמלצה שלך מוסיפה על הקיים, למרות שהבנתי שהיא נחוצה. ושוב - תודה על שרותך

MaSTeRLou

New member
זה מסך לא רע בכלל

חד מאד וצבעים פנטסטיים רק אל תצפה ממנו להיות שטוח לחלוטין, כי הוא לא. אני בהחלט ממליץ על דיסק נוסף.

roni33333

New member
המלצה חמה ללוח אינטל ROCKLAKE

עם מעבד 3 GHZ , מהירות פנימית 800 מ"ה, בטכנולוגית HYPERTHREADING 2 זיכרונות של 512 מ"ב PC400 . כדי לקבל Dual Channel. שם הלוח : D865PERL, אפשר לקבל אותו עם FIREWIRE אחד ו- ממשק דיגיטלי לאודיו. יש אפשרות לדיסקים בטכנולוגית SATA שהם יותר מהירים. שים לב, הלוח הזה מגיע בכמה גרסאות. בהצלחה!

xorenx

New member
מקינטוש

PC זה בסדר אבל הוא לא שווה כלום לעומת איזה Mac טוב. במחיר של PC טוב, כמו שצויין למעלה אתה יכול לקנות Mac סבבה שיתן לך סביבת עבודה הרבה יותר נוחה, מהירה וכיפית. עם אתה מתעניין מומלץ לקנות G4 750MHz ומעלה, דיסק גדול, הרבה RAM וכל השאר. אפשר לברר עוד פרטים על מקינטוש באתר www.macintosh.co.il יש שם מידע על מק בכלל ומק לעבודה בוידאו בפרט. רוב אולפני העריכה המקצועיים עובדים עם מק, יש את כל תוכנות העריכה למק, (יש גם את Final Cut שמתאימה רק למק) ושוב, יהיה לך הרבה יותר כיף לעבוד. בהצלחה.

MaSTeRLou

New member
c'mon....

בשביל לקנות איזה G5 נורמלי שישתווה למהירות של הPC החדשים אתה צריך להשקיע הרבה הרבה יותר. מק יקר, וכבר מזמן מאחורי הPC בענייני ביצועים. כל הbenchmarks האחרונים מוכיחים זאת. מה שכן, אם מוכנים להשקיע כן מקבלים מערכת הפעלה איכותית יותר ואת FCP, שהיא מדהימה מכל אספקט (ואני ראיתי רק הדגמה של שעה שלה). אז כיף? כן. רק תלוי כמה אתה מוכן להשקיע בשביל הכיף הזה.

MaSTeRLou

New member
באופן כללי, קניית לוחות אינטל זה

ביזבוז כסף. אתה מקבל הרבה פחות תמורת אותו כסף ולפעמים אף יותר. יצרנים שמבססים את הלוחות-אם שלהם על הצ'יפסטים של אינטל (865PE springdaleבמקרה הזה), מוצאים מוצרים לא פחות אמינים שכוללים הרבה יותר פיצ'רים.

mapleleaf

New member
לוח וכרטיס מסך

הלוח במפרט שלך לא מזוהה. אני הייתי קונה לוח של אינטל או של ASUS . תתפלא לדעת עד כמה לוחות זולים יחזיקו פחות זמן מעמד ויתקנו ביצועים נמוכים יותר. עוד עובדה חשובה לדעת היא שבד"כ אסוס וINTEL נותנות 3 שנות אחריות על הלוחות שלהם ! ןASUS יותר ידידותית אם תרצה בעתיד לעשות OVERCLOCKING. מלבד זאת , חפש כ.מסך מבוסס על ציפ של NVIDIA , הATI יפה למראית עיין אבל עושה בעיות חבל על הזמן עם דריוורים. כרטיס מסך GeForce FX 5600 with TV-out and DVI של ASUS או MSI יתנו לך ביצעים טובים בכל כל הכאב ראש של הדריוורים. ותאמין לי ... הכאב הוא גדול...

למעלה