אז ככה...
לגבי המערכת שהצגת שם - מעבד מעולה, אם כי גם 2.6 מעבר למספיק, בחירת זיכרון טובה, כרטיס מסך נהדר, וseagate מייצרים דיסקים קשיחים אמינים ואיכותיים. גם הצורב פיוניר הוא בחירה מוצלחת לדעתי. מה שלא היה ברור לי/צריך לשנות לטעמי: אם בעתיד תרצה להכניס במחשב הזה כרטיס עריכת וידאו כדאי שיהיה לך גם ככרטיס קול עם מנוע האצה חומרתי, ולא כרטיס קול Onboard (משהו מסדרת Audigi של קרייטיב או של Hercules בטווח 150-300 ש"ח יספק את הסחורה). אני גם לא בטוח ש120GB יספקו אותך, אם אתה עורך DV לדעתי צריך לפחות עוד דיסק של 80, אבל את זה תמיד תוכל להוסיף בהמשך. אני גם מצטרף להמלצה של roli להקצות דיסק פיסי אחד למערכת (יכול להיות גם דיסק ATA פשוט של 30GB), ודיסק ייעודי לדגימה ועריכת וידאו (הדיסק שבחרת למשל). בהנחה שדיסק המערכת יקרוס או שתהיה בעיה מסוימת, תדע שהמידע שלך יהיה שמור מכל רע על דיסק אחר. יש גם אנשים שמשתמשים במגירה שליפה, וקונים מספר דיסקים לדגימת וידאו. כאשר באחד מהם נגמר המקום או שאחד מהם הולך לעולמו, תמד אפשר להחליף אותו בשליף אחד ולהתחיל עריכות אחרות על דיסק וידאו ייעודי אחר. דבר נוסף, לא הצלחתי להבין מהו דגם לוח-האם (ואם יש שם למשל בקר firewire מובנה. כדאי לקנות לוח שיש בו). סביר להניח שמדבר בדגם של ASUS, אבל השם דגם לא כתוב נכון. ברר שנית במה מדובר וודא שיש שם firewire מובנה. זה חוסך כסף. אני גם לא יודע באיזה דגם של מסכים מדובר, כך שאני לא יכול לנקוט דעה לגביהם. לסמסונג באופן כללי יש מסכים טובים. הדגמים בעלי שפורפרת הNF מומלצים. אני עובד עם פרימייר 6.0 ומחלק את החלונות בין שני המסכים בצורה כזו: מוניטורים של clip וtimeline + הtimeline עצמו על מסך אחד. על המסך השני Transitions/Video effects + ה Inspector של הגדרות האפקטים + חלון הפרויקט. אני מוצא את זה סופר נוח. ואגב, אין כל קשר למוניטור, שיושב מעל המסכים. לגבי מארז - שיהיה full tower בשביל זרימת אוויר טובה, ואם כמות מכובדת של איוורור. זה חשוב. גם שיהיה ספק כח של יצרן שהוא לא עלום שם, כמו למשל enermax/antec/HEC/thermaltake (ושיהיה 400-450W. לא פחות).