בנוגע לגרין קארד נישואים

chipopo2012

New member
בנוגע לגרין קארד נישואים

היי, לי יש אזרחות אמריקאית ואני עומד להתחתן עם חברה שלי שם, לה אין אזרחות. היא תטוס לשם עם ויזת תייר ונתחתן שם. כמה זמן בערך יקח מרגע החתונה שלנו שם בארה"ב עד שהיא תקבל את הגרין קארד הזמני שלה ותוכל לעבוד שם?

עוד שאלה, האם עדיף להתחתן פה ולהוציא ויזת נישואים?
מה יותר פשוט?
מה לוקח פחות זמן?

ilanvag

New member
איפה זה "פה" ואיפה זה "שם"?

שים לב שרוב החברים הקבועים בפורום הזה חיים בארה"ב, אז עבורנו פה=ארה"ב, שם=ישראל... יש לי תחושה שאצלך זה הפוך.
&nbsp
בכל מקרה, לגבי השאלות שלך, ראה במאמרי הפורום (עמודה שחורה בצד שמאל, תחת "הודעות נבחרות".
&nbsp
על קצה המזלג, חברה שלך (לכשתהיה אשתך) לא תקבל גרין קארד רק בגלל שהיא התחתנה איתך - אין שום קשר. בשביל לקבל גרין קארד אתה תצטרך להגיש בקשה מסודרת לכך, לאחר הנישואין, ויש לזה כללים (אפשר להגיש במינימום 3 חודשים אחרי שהיא נכנסה לארה"ב עם ויזת תייר, לא לפני). ייקח לפחות חצי שנה, סביר שיותר, מהרגע שהיא נכנסה לארה"ב ועד שהיא תוכל להתחיל לעבוד.
&nbsp
אם יש לכם זמן ולא בוער לכם -- דרך המלך היא לעשות את התהליך מישראל. יש בעיות עם ביצוע התהליך מארה"ב, וכל מיני מכשולים שיכולים ליפול בהם. מהרגע שאתם נשואים ואתה מגיש את הבקשה לגרין קארד עבורה (אי אפשר לפני הנישואין), התהליך ייקח סביב שנה, אולי חודש-חודשיים יותר -- ואז היא מקבלת גרין קארד בארץ (חותמת בדרכון) ונכנסת עם זה לארה"ב, ויכולה להתחיל לעבוד מהיום הראשון.
&nbsp
עוד - במאמרים.

למעלה