בנוגע ללימודים

ס י ל י

New member
בנוגע ללימודים

הי אני חדשה בפורום. אני בוגרת מדעי ההתנהגות ומעוניינת לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. האם מניסיונכם גם בוגרי מכללות מתקבלים לתוכנית השלמות בחיפה או שקיימת איזושהי אפליה? במידה ולא אתקבל לשם, האם יש הבדל ביוקרה אם אעשה הסבה לתואר ראשון באוניברסיטה או במכללת אריאל. אף פעם לא ביררתי על המכללה הזו והייתי רוצה לדעת אם זו אופציה טובה במידה ולא אתקבל לתודנית ההשלמות לתואר שני. תודה מראש.

swguy

New member
היי,

לגבי חיפה אני לא יודע. לגבי הבדלי יוקרה בין מכללות לאונ' - עד כמה שאני מבין ומכיר זה לא כ"כ חשוב איפה למדת. העיקר זה איפה עשית הכשרה, ניסיון קודם בתחומים קרובים (הדרכה, חונכות וכו'), וכמובן אישיות, המלצות וכו'... אגב, הבנתי שפתחו מסלול להסבה לתואר שני בבן גוריון גם, לא יודע אם זה רלוונטי אליך מבחינה גיאוגרפית.

ס י ל י

New member
תודה,האם אתה יודע

משהו על מכללת אריאל? איך רמת הלימודים שם? שמעתי על ההסבה בבאר שבע אך הבנתי שבבן גוריון אין התמחות לקלינית- האם זה משפיע על האפשרות להמשיך לפסיכותרפיה? תודה על התשובה המהירה

swguy

New member
לגבי אריאל אין לי מושג.

מאידך, הם קיבלו עכשיו היתר להיות המכללה הראשונה לפתוח תואר שני בעבודה סוציאלית והם גם כמובן הוכרו כאוניברסיטה. אז אני מניח שהרמה נחשבת טובה. הקבלה בעתיד לפסיכותרפיה מושפעת גם מאיזו מגמה סיימת בתואר שני אבל לא רק. היא מושפעת יותר מהניסיון שלך לאחר סיום הלימודים. לא חייבים להיות בוגר מגמה "קלינית" בהכרח בשביל להתקבל לבי"ס לפסיכותרפיה, אבל זה בהחלט עוזר. אגב, המסלול של בן גוריון הוא לתואר שני במדמה שיש בה גם אלמנטים של טיפול ישיר וגם מדיניות רווחה ושירותים. יחד עם ההשלמות מהתואר הראשון ושנתיים הכשרה מעשית (תנסי מאוד לעשות אותה בבריאות הנפש, במרפאה/תחנה או בי"ח/מחלקה פסיכיאטרית) - את מקבלת הסמכה מעשית לטפל ויכולה להתחיל לעבוד. לי זה נראה יותר טוב מלסיים הסבה עם עוד תואר ראשון ואז לקוות להתקבל למגמה קלינית (הרבה רוצים, לא כולם מצליחים, משנה לשנה הרף עולה). מה גם שאחרי שנה השלמות בחיפה את לא מתקבלת בהכרח לקלינית. שוב, הרבה מההסבה שם רוצים, מעט מצליחים, היתר מתחלקים בשאר המגמות. אז אם לא חיפה הייתי בודק ברצינות את בן גוריון. נ.ב. אל תצפי להרבה חומר "קליני" מאונ' חיפה. בתחום הזה, אין תחרות לבר-אילן. זו גם ההסבה הכי טובה לתואר ראשון וגם המגמה הקלינית הכי מקיפה ורצינית לתואר שני (אני בכלל בוגר העברית, אז אני לא משוחד)...

pumikili

New member
מכללת אריאל

השנה סימתי שם תואר ראשון במדעי התנהגות והחלטתי לעשות הסבה לעוס במכללה הבעיה לגבי שנה הבאה שאני אישית לא יכולה כי אין עוד את האישור הרשמי של התואר והם לא מוכנים לקבל בלי וגם ההרשמה נגמרה. באופן כלל הצכללה נחמדה מאוד ויש רמה ללימודים, יש גם פרקטיקום פעמים בשבוע וממש לאחרונה המכללה קיבלה אישור לתואר שני בעבודה סוציאלית בהצלחה

למעלה