בנוגע למלריה...

liort19

New member
בנוגע למלריה...

שלום. אני אהיה בדרום אמריקה בפרו, בוליביה, ארגנטינה וצ'ילה. אני הבנתי ממשרד הבריאות שאין תורך לדאוג לגבי מלריה מכיוון שבארגנטינה ובצ'ילה אין, ופרו ובוליביה גבוהות מדיי בשביל שהייתושים ישרדו... האם זה נכון או שישנם אזורים שכן מיועדים לפורענות? תודה וחג שמח

מלריה בדרום-אמריקה

שלום בצ'ילה אכן אין מלריה בארגנטינה יש רק בצפון-מזרח המדינה, באזור מפלי האיגוואסו אם כי לא במפלים עצמם בפרו ובבוליביה יש מלריה במרבית האזורים הנמוכים מ- 2000 מטר, כך שאם את מתכוונת לשהות באזורים הללו כדאי שתקחי טיפול מונע. מקווה שהייתי לעזר, ד"ר דרור מר-חיים, היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

liort19

New member
בנוגע לגובה...

אני מניח שאין לך מושג איזה איזורים שם הם מתחת ל2000, נכון? אני חשבתי שכל האזורים שם הם מעבר לרף ה2000... בכל מקרה, כשמדובר על טיפול מונע, על איזו כמות מדובר? אם אני אהיה כמה ימים או שבוע באיזור כזה, על איזו כמות כדורים מדובר? נ.ב. אני בן... /=

בנוגע לגובה...תגובה

שלום רב לך ! מצטער לגבי טעות לגבי זהותך...מקווה שלא ממש נפגעת ! יש לנו דווקא מושג לגבי גובה של איזורים שונים בפרו ובולוביה ובהתאם לכך - גם לגבי הימצאות מלריה במקומות השונים במדינות אלה. בגדול, אם אתה לא מטייל רק באנדים, אז בוודאות תיכנס לאיזורי המלריה (לדוגמה - בפארקים וסביב הנהרות במקורות האמאזונס בפרו יש מלריה בשפע...). ניתן לקבל ממש מפה מפה מדויקת של כל המדינות של דרום אמריקה עם סימונים של איזורי מלריה במרפאה אצלינו. אני מניח, שכמו רוב המטיילים למדינות אלה, גם אתה תהיה רוב הזמן בהרים וגם תיכנס למס' ימים לעשות טיול בפארקים באיזורים הנמוכים, שם תצטרך טיפול מניעתי. במקרה כזה, אנחנו בדר"כ ממליצים על כדורי Malarone, אותם יש להתחיל רק יום אחד לפני הכניסה לאיזור נגוע, לקחת פעם ביום ולסיים שבוע לאחר עזיבתך את איזור הסכנה. מדובר בתרופה יעילה מאוד וכמעט ללא תופעות לוואי. את חישוב כמות הכדורים תצטרך לעשות לבד בהתאם לתיכנון הטיול. בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) רח' דפנה 6, ת"א מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

liort19

New member
אבל אבל אבל...

אני אגיד לך את המקומות העיקריים הפרו ובוליביה, ולמיטב ידיעתי, כולם גבוהים מ2 ק"מ: פרו: לימה, וואראז, קוסקו, פונו. בוליביה: קופה קבנה, לה פאז, רורה נבאקה, איויוני. למיטב הבנתי הסיכון היחידי שלי הוא ברור נבאקה, בפאמפס... נכון?! וגם אז זה בערך 4 ימים, אז זה אומר שאני צריך משהו כמו 12 כדורים, נכון?

למעלה