בנוגע לעתודה..

טירונית

New member
בנוגע לעתודה..

רציתי לשאול .. סיימתי השנה י``א, ואני מחכה לקד``צים.. קודם כל, מתי אני אמורה לקבל אותם אם התייצבתי בערך במרץ? ודבר שני, קיבלתי עכשיו מכתב שיש בו מידע בנוגע לעתודה, ואני רוצה לדעת אם יש לעתודה יתרון ממשי על פני לימודים רגילים.. ז``א, האם יותר קל להתקבל לעתודה? האם הניסיון שצוברים בעתודה הוא באמת יתרון ששווה להקשר לצבא בשבילו למשך כל כך הרבה זמן? ובכלל, האם כולם מקבלים את המידע הזה בדואר, או שזה תלוי במבחנים הפסיכוטכניים..? כל מי שיוכל להוסיף לי , יבורך... תודה מראש!!!

Eagle49

New member
אם ממש משעמם לך 8-(

קודם כל את המידע שקיבלת מקבל כל אחד שאינו דפ``ר ועושה בגרות מלאה דבר שני הוא שעתודה מיועדת עקרונית לפציפיסטים למינהם שפוחדים מנשק. לבנות זה עוד דרך להימנע מהגשת קפה במקרה ואין לך מסלול טוב ומיוחד שאת רצית. לעתודה קל להתקבל כמו לכל מוסד להשכלה גבוה. אם את רוצה נגיד ללמוד מחשבים בטכניון את צריכה נתונים (סכ``מ) מתאימים. אם את רוצה ללמוד את אותו המקצוע במכללה מן הסתם יהיה לך יותר קל להיתקבל. עקרונית הצב``א זקוק נואשות לעתודאים הנדסאים מהתחום התכנולוגי ועל כן יש כל מני תוכניות כמו ``עתידים`` לאזורי עדיפות לאומית שמחייבים את הצבא לשבץ אותך במקצוע שלמדת,מימון מלא, 25 אלף שקל לשנה דמי כיס ומחשב נישא. אם זה סתם עתודה אז זה לא שווה כי ישבצו איפה שצריך ואת עדיין צריכה לממן את הלימודים. עדיף לסיים עם הצבא, לשפר ציונים ולעשות מה שרוצים. דוגמא: המורה שלי לפיסיקה הלכה לעתודה ולמדה פיסיקה בטכניון, שיבצו אותה כמורה למתמטיקה ביסודי. היא נכנסה להיריון ויצאה מזה.

למעלה