בנוגע לפרדי
רציתי להוסיף את זה לדיון ש'לגמריפסימי' פתח לפני כמה זמן על תקופותיו השונות של פרדי, אבל לא ידעתי אם השרשור ההוא יקפוץ. אני מקווה שאני לא טוחנת את הנושא ושאתם לא הולכים לשנוא אותי
אבל למען האמת, הפורום צריך איזו "השכמה"
אתמול ראיתי בפעם הראשונה את הראיון (את כולו, עד עכשיו ראיתי חלק קטן ממנו) שבו פרדי מצהיר שהוא Musical Prostitute. צירפתי כאן את החלק השני של הראיון, שבו אני רוצה לדון. פרדי אומר בשלב מסוין שהוא מסתכל על העבר באיזשהו גיחוך, על התספורת ועל המראה (הלק והכל), אבל זה "משהו שהוא היה חייב לעבור" כדי להגיע לאן שהגיע. הוא אומר שאם היה מופיע ככה היום זה היה נראה מוזר. אני חושבת שאם היה מופיע ככה בשנות השמונים זה באמת היה מוזר, אבל הוא עשה מעבר (אטי אמנם, אבל עדיין) מהדמות הצעירה ההיא, ה"אידיאליסטית" והעדינה לסוג של "מאצ'ו" עם שפם. למען האמת - קרן, אני די מסכימה איתך, בימים האחרונים ראיתי קליפים מסוף שנות השבעים, וזו דווקא הייתה תקופה יפה, שהצליחה להכניס קצת מההתחלה, והם בכ"ז הצליחו יותר מאשר בהתחלה. איזשהו מתכון שאפשר להם להגיע לכולם. הרי הרבה אנשים מכירים את התקופה מ-A Night at the Opera והלאה. כל כך חבל שהוא "מתכחש" למי שהיה פעם. הוא הרי היה בחור צעיר שרצה לעשות מוזיקה, והתבסס מאוד על המוזיקה של סוף שנות השישים-תחילת שנות השבעים, ופתאום הוא מצהיר שזו הייתה תקופה שהוא "רק היה צריך לעבור כדי להגיע למקום בו הוא נמצא", וזאת יחד עם ההתמסחרות המ ט ו ר פ ת בשנות השמונים והמעבר למוזיקה ש"תמכור" (דבר שהוא מזכיר כל כך הרבה בראיון). חבל לי שהוא לא המשיך עם מראה סוף שנות השבעים, ועם גישת ה"אמצע". הרי הוא כתב שירים כל כך יפים, והיה לו דמיון (מאוד) מפותח, ופתאום הכל התפוצץ בפרצוף. היום שמעתי איזה שיר ברדיו, שנשמע כמו פתיח לאחד משירי שנות השמונים של קווין. זה הגיע לרמה שחשבתי לעצמי "אה, זה בטח עוד אחד מהשירים ההזויים של קווין או של פרדי" וצדקתי! זה היה Love Kills. (שמחתי שהשמיעו ברדיו שיר של פרדי, אבל מה קרה לו? איך הוא הגיע בכלל לשיר כזה? זה מה שהטריף לי את השכל). הסתכלתי על Breakthru, ונראה לי שזה היה אחד הדברים היותר "מרעננים" שקווין יכלו להוציא אחרי תקופה שכזו. לצערי, רק המוות הקרב של פרדי הביא לשינוי במגמה (אולי לא? מי יודע מה היה קורה...). מצד שני, מה שפרדי אומר על עצמו על שנות השבעים, זה מה שאני אומרת על שנות השמונים - ש"הוא היה חייב לעבור את זה". מקווה שהבנתם את הנקודה. בטח חלקכם לא יסכימו איתי, וחלק כן. כל התגובות יתקבלו בברכה
רציתי להוסיף את זה לדיון ש'לגמריפסימי' פתח לפני כמה זמן על תקופותיו השונות של פרדי, אבל לא ידעתי אם השרשור ההוא יקפוץ. אני מקווה שאני לא טוחנת את הנושא ושאתם לא הולכים לשנוא אותי