בנוגע לפרק האחרון עונה 7

אליון1

New member
בנוגע לפרק האחרון עונה 7

אוקיי, אז לאחר צפייה בפרק המדהים הזה, חשבתי על מיהו ג'ון הארט.
ונראה שהתיאוריה המתבקשת והכי נוחה שכשקרתה מלחמת הזמן, הדוקטור השמיני כנראה התחדש לדוקטור הזה, אלא שהדוקטור הזה הכחיד את הדלאקים והטיים לורדים, וזה מעשה שלא מתאים למי שקורא לעצמו "דוקטור". כנראה שאיכשהו הוא התחדש לדוקטור התשיעי, והדוקטור התשיעי נעל את ההתחדשות הזו וכל מלחמת הזמן.
יכול להיות שבספיישל הזה סופסוף נראה את מלחמת הזמן ואולי גם הנעילה תשתחרר?
אוף לא יכול לחכות עד ל-23 לנובמבר!
אם רק יכולתי לנסוע בזמן

יעלי1232

New member
אבל מלחמת הזמן היא לא סוד

הדוקטור מספר עליה מאוד בהתחלה. אין כאן משהו שהוא מסתיר.
לדעתי זה משהו אחר.

אליון1

New member
כן זה לא סוד

אבל הוא, ג'ון הארט הסוד. אני רק אומר שיכול להיות שזה משהו שמתקשר למלחמת הזמן, ויש משהו מעבר. כמ שאני מכיר את מופאט זה יהיה משהו שלא נחשוב עליו אפילו

happyhuman

New member
מי ג'ון הארט אמור להיות....

בצפיה הראשונה של הפרק הייתי די משוכנע שג'ון הארט אמור להיות ד"ר 12.5 AKA הואליארד. דמות שהוצגה לראשונה בעונה ה-23 של הסידרה הקלאסית.

סיבה אחת לכך היא האיזכור הראשון של הואליארד בסידרה (הטלויזיונית) מאז סוף עונה 23 ע"י האינטיליגנציה הגדולה.

אך לאחר צפיה שנייה ושיחה עם ידיד מחול' לגבי הפרק, ידידי העלה אפשרות נוספת - שג'ון הארט אמור להיות "האחר"

למי שלא יודע/ת, אחרי שהסידרה הקלאסית של ד"ר הו הסתיימה יצאו הרבה ספרים שהמשיכו לספר את מעללי הדוקטור, אחד מהם ניסה להסביר/ליישב סתירה שקרתה בפרק שנתן רושם שהדוקטור הראשון לא באמת היה הראשון אלא רק הראשון שראינו על המסך אך הדבר נשלל מס' פעמים בעקבות פרקים שחיזקו את הזהות של כל דוקטור כדוקטור מס'...X.

אנדרו קארטמל, שהיה מפיק הסידרה בתקופת הד"ר השביעי הגה תוכנית שתחזיר את המיסתורין שנעלם מהד"ר לאורך השנים ע"י כך שהוא שתל רמזים לאורך פרקי ד"ר 7 כי למעשה הדוקטור הוא יותר מאדון זמן רגיל ולמעשה הוא "האחר", הגורם השלישי ביחד עם ראסלון ואומגה שפיתחו את החברה של של אדוני הזמן וכי בעקבות סיכסוכי כוח ביניהם החליט להעלים עצמו מההיסטוריה של אדוני הזמן (בדומה למה שד"ר 11 ניסה לעשות) ולכן שינה צורה לזו של אדון זמן וקרא לעצמו הדוקטור

ההיסטוריה של "האחר" הופיעה לראשונה בספר 'לונגבארוו' - עכשיו, ספרי ד"ר הו הם לא ממש קאנון רישמי (למעשה רק ספר אחד נחשב לקאנון רישמי והוא של ד"ר 9 'המפלצת שבפנים') אבל מס' ספרים וסיפורים כבר עובדו לפרקים בסידרה החדשה: בלינק (במקור סיפור של ד"ר 9 שכתב מופט) וטבע אנושי (סיפור של ד"ר 7)

לכן יכול להיות שג'ון הארט הוא "האחר"

AvivZ41

New member
אבל
(The Name of the Doctor)

הדוקטור אמר
The name you choose, it's like a promise you make. He's the one who broke the promise.
הוא לא יכול לשבור את ההבטחה אם הוא היה האחר לפני שהוא היה הדוקטור.

happyhuman

New member
מסכים

לכן אני חושב שהוא הויליארד אבל ההשערה של ידידי עדיין מעניינת.

+ אני רואה שהרבה חושבים כאן שמדובר בד"ר 8, הדוקטור שלחם במלחמת הזמן. ד"ר 8 הוא פול מגאן, הוא גם נראה כקמיאו ביומן של הדוקטור ב'רק אנושי' והיו לו שלל הרפתקאות מעולות שכללו את מלחמת הזמן והוא בשנים האחרונות מתקרב לשלב המעבר שלו לד"ר 9, הוא אפילו החליף תלבושת והסתפר באופן הדומה לד"ר 9

כך שג'ון הארט לא יכול להיות ד"ר 8 ובמלחמת הזמן, הדבר ההגיוני ביותר, בעיני, זה שהוא הוליארד.

בפעם האחרונה שהולעארד הופיע הוא ניסה להרוג את עצמו כדי לגנוב מעצמו את שאר גילגולי החיים שלו - היות והוא היה נואש להמשיך להתקיים. מי ידע מה הוא עשה מאז

ailag

New member

אני לא בטוחה פשוט כי אני לא יודעת כמה זוכרים את "האחר".. זה לא ידרוש המון המון רקע בשביל פרק יחיד?
הרי זה מכוון לקהל הרחב, לא רק לפסיכים כמונו..

ואיך זה מתיישב עם זה שהדוקטור הלך לאקדמיית אדוני הזמן?
גם נראה שהוא עשה משהו נוראי ומרושע, להקים את אדוני הזמן יכול להתפרש כנוראי ומרושע? (לא שאלה רטורית, אני מנסה לקחת את הרעיון הלאה)

אני עדיין קצת תקועה על עניין הוליארד, אם כי זה יכול להיות RED HERRING.
ואולי הוא בכלל יהיה מישהו חדש, הם נוטים לא לדשדש יותר מדי בעבר.

(ניטפוק: בלינק זה מסיפור שהופיע באחד מהמגזינים של התוכנית. אבל זה לא ממש משנה, להפך, ספרים הם יותר קנון מסיפורים קצרים במגזינים)

Ayelet 363

New member

אני מקווה שנראה סוף סוף משהו בנוגע למלחמת הזמן, ואני גם מאמינה שמה שאמרת על הדוקטור של ג'ון הארט נכון.

למעלה