בנוגע לצביעת קומיקסים במחשב, ראיתי

oren*

New member
בנוגע לצביעת קומיקסים במחשב, ראיתי

למטה את האיור המדהים של מוביוס (גוליית) ואני חושב שזה יהיה מדליק להעביר אותו לתוכנה גרפית ולצבוע אותו במחשב. גל ממליה (מנהל פורום עיצוב גרפי) הכין בעבר מאמר ארוך מאוד המפרט כיצד להעביר תמונה סרוקה למחשב ולהשתמש בקווי המתאר שלה כבסיס לצביעה (הוא גם הציג איור קומיקס שהוא עשה, קראו לו "איש היעה"
). אני אדבר עם גל ועם בן, ונראה אם אפשר להעלות כאן את המאמר, כך האיורים כאן יהיו צבעוניים ונוכל להשוות בין סוגים שונים של צביעה (ידנית, ממוחשבת, טושים, מכחול...). וכמובן כל הכבוד למוביוס

NuckBunnies

New member
האמתי

שאני התחלתי לצבוע לו את התמונה, אבל אז הייתי צריך לעשות משו אחר... בכל מקרה, רעיון מעולה. גם כן, טוטוריאל נחמד על צביעה במחשב: http://www.polykarbon.com/tutorials/pspchannel/pspch1.htm באתר שממנו לקחתי את זה, פוליקרבון (www.polykarbon) יש עוד טוטוריאלז על כל מיני שיטות צביעה. מומלץ. NuckBunnies

Mobius

New member
זה יכול להיות נחמד

כבר כתבתי כאן שעוד לא נגעתי בצבע בחיי, ואני רואה עבודות ממוחשבות של אחרים וזה באמת מדהים, יהיה נחמד להעלות כמה טוטוריאלים... ד"א - זה לא קומיקס, אבל זה המקור לשמי - ציור של מ.ס.אשר, גאון התלת מימד והאשליה...

chatenoire

New member
יש המון דרכים לצביעה ממוחשבת

הדרך המוכרת ביותר היא זו שמשתמשים בה צובעי הקומיקס. היא מבוססת על חתכים ומעברי צבעים פנימיים בתוך אזורי הצבע, ועד שמצליחים לשלוט בה לוקח הרבה זמן. אני טוענת שאני משתמשת בה, אבל לעומת כמה מאמני צביעת הקומיקס, איי קיינדה סאק. יש לך את הצביעה הריאליסטית יותר, שמשתמשת בקווי הדיו, אבל לא מתאימה את חדות הצביעה לקווים. כלומר, במקום אזורי הצבע החדים, הברורים והמוגדרים שבשיטה המקובלת, ההצללות נעשות בעזרת איירבראש והם מטושטשים ו"שקופים" יותר. אז יש את שיטת הדיג´יטל אינק שהחלו להפעיל בקומיקסים כגון Ultimate X-Men (אם אני לא טועה). השיטה הזו פשוט מדלגת על שלב האינקינג וצובעת את קווי העפרון. הצביעה עצמה נעשית בשיטה הראשונה שהזכרתי, שיטת החתכים, אבל האפקט די מדהים... עשרים האגורות שלי, אביב.

NuckBunnies

New member
אוקי

עכשיו תכתבי לנו טוטוריאלס על איך לבצע את שיטות הצביעה הללו

oren*

New member
אני מת על איירבראש, מזכיר מאוד

גרפיטי ונותן לדמויות ולקומיקס בכלל מגע כמעט "תלת מימדי" (הגבולות בין הגוונים מטושטשים ונראים ריאליסטיים ביותר). אני לא סובל את הצביעה של זבנג, אורי פינק (או מי שצובע לו את הקומיקס) עושה עבודה מרושלת, דוחף עשרות אפקטים וצבעים ילדותיים ועושה עוול לעולם הקומיקס הישראלי. חבל שלא שמר על הקשר עם סיוון בן יוסף, היא בין הגדולות מכולם לדעתי בישראל

ogmios

New member
דיגיטל אינק

זה מה שעושים באימג´, נכון? או שאני טועה? אדיוס, אוגמיוס שואל

למעלה