בנוגע לציפורניים ( תתעלם מהשרשור הקודם)

siryonboy

New member
בנוגע לציפורניים ( תתעלם מהשרשור הקודם)

אבא שלי הצליח איכשהו להשיג לי תור להיום אז הלכתי אל הרופא הוא אמר שלא נמצאו פטריות ואין מה לעשות שאלתי אותו אם זה ישאר תמיד
הוא אומר לי שכנראה!!ועוד בידיים זה גודל אז אני עוד שואל אותו מה אני עושה בסוף בידיים זה יהיה הכול ירוק אני לא יוכל לצאת מהבית הוא אומר לי אין מה לעשות !!!!!!!
מה זאת אומרת??איך אני אמור להישאר ככה כל החיים??
בדף סיכום ביקור שהוא הביא לי רשום
אבחנות - mild nail anomaly
דיון והמלצות
אין עדות לפטרת . באבחה מבדלת nail psoirasis בצורה קלה ,מעקב בלבד.

רק עכשיו שמתי לב שבאנגלית זאת אומרת פסוריאזיס ציפורניים..
אז מה אני כאילו עכשיו חולה בפסוריאזיס עכשיו ?? וככה הוא אומר לי באדישות ובכלל לא הסביר לי רק רשם את זה הוא לא אמר לי שיש לי את זה!
בבקשה תגיד לי שיש מה לעשות

פסוריאזיס בציפורניים

אתה מנסה לגרור אותי לשאלות עליך - אבל מה שאתה צריך זה רופא עור אמיתי ולא בפורום שישב איתך ויסביר לך.
ו אם אתה לא מרוצה מרופאי העור שהלכת אליהם עד כה , לך למישהו אחר שאתה כן מרוצה ממנו.

אתיחס באופן כללי ולא פרטני לגביך - לגבי פסוריאזיס בציפורניים .
אין דרך קלה לטפל בזה.
בניגוד לפסוריאזיס בעור - ששם משחות שונות עוזרות. במקרה של הציפורניים - זה לא יעיל.
זה לא אומר שאין טיפולים שיכולים לעזור -
אבל לרב מדובר בטיפולים שיש בהם סיכונים.
כמו כן אלה טיפולים שראוי לשמור לעתיד למקרה הצורך שהוא יזדקק להם באמת -
אם בגלל פסוריאזיס מפושטת ואם בגלל מחלות אחרות (הזכרת קרוהן) .
לקחת אותם כעת רק משום שיש כמה כתמים בציפורניים היא לא בהכרח הפעולה החכמה

siryonboy

New member
אני לא מכיר רופא עור טוב שלא לוקח 700 שקל

לפגישה..
אז אני אמור להישאר ככה?כל החיים שלי כמו איזה מפלצת?
ועכשיו קראתי כתבות על זה נתונים ממש מעניינים כמה אנשים שוקלים להתאבד מזה וכמה בדיכאון כל החיים ולא יוצאים מהבית..חבל שיש המתת חסד רק לסרטן .......
כל החיים בעיה אחת גדולה ואז עוד אחת ענקית נוחתת איך אפשר לחיות ככה איך..
ואפשר להגיד למה הרופא עור בכלל אפילו לא אמר לי שאני חולה בזה רק רשם על הדף ?! הרי זאת מחלה קשה בואנה דבר איתי תגיד לי מה אני צריך לראות באינטרנט ??
כשגילו לי את הקרוהן הושיבו אותי וסיפרו לי הכול..

אתה מגיב בהסטריה

ובצורה לא פרופורציונלית
מדובר בכתם בציפורן . יש כמה דברים יותר גרועים
אני חושב שכדאי לך לפנות לעזרה נפשית כדי להתמודד עם הבעיות אחת אחת בצורה בוגרת ושקולה
בלי להתפרק בלי להתמוטט ובלי לאבד את הצפון.

siryonboy

New member
זה יותר מכתם

הציפורניים פשוט נראים כמו אשפה ממש מגעילות
ועזוב את זה
הרי יש לי לכל החיים את המחלה זאת אומרת שגם מתישהו יהיו לי פריחות כמו לאנשים מהכתבות ומתישהו היא תתפרץ לי בגוף ולא רק בציפורניים

ממתי אתה כזה מומחה לספחת (פסוריאזיס)

שאתה מרשה לעצמך לדבר בכזו ידענות על נושא זה.
לידיעתך מעריכים שבארץ יש מעל 200000 חולים עם ספחת
בערך כמו אוכלוסיית העיר ר"ג
האם אתה רואה ככ אנשים מסתובבים עם פריחות של האנשים עם הכתבות
אתה לא רואה ...
לא כולם מצטלמים לכתבות באינטרנט
בכל מחלה יש דרגות חומרה שונות.
אני חוזר על המלצתי האמיתית היחידה בעבורך - הבעיה הכי קשה אצלך שהכי מפריעה לך היא לא הבעיה הפיזית אלא הבעיה הנפשית שלך שתפטר על ידי פסיכיאטר במחיר שיעלה בהרבה על 700 שקל אבל יהיה שווה כל גרוש.
בהצלחה

siryonboy

New member
מצטער ואני לא צריך שום פסיכיאטר

כל בן אדם שהיה לו 'בריאות' כמו שלי (קרוהן,את הפסוריאזיס הזה,עקמת בגב,משקפיים,גובה של 1.64..) היה עצוב והיה לו קשה
מה שאמרתי זה מה שהבנתי מהכתבות
אז אתה אומר שלא יהיו לי פריחות בכל הגוף?שאני יוכל לחיות חיים נורמלים?שהמחלה לא תחמיר?שאני לא יהיה חלק מהאחוזים האלה בסקר ששוקלים להתאבד ומתבודדים בבית בדיכאון?

לצפות את העתיד

לצפות את העתיד עוד לא למדתי.
איני יודע מה יהיה אצלך.
הצגתי בפניך נתונים שמדגימים כמה שכיחה ספחת ושבד"כ היא אננה חמורה במיוחד.
יש אנשים רבים עם ספחת קלה שמעולם אפילו לא באו לרופא העור
כי הם בכלל לא מוטרדים מזה.
אני מקווה שגם במקרה שלך היא לא תהיה חמורה במיוחד
דרך אגב - את בעיות העור שלך לא אבחנתי - אני לא בדקתי אותך אבל מה שכן אבחנתי אצלך -
מההודעות החוזרות שאתה שולח וממה שאתה כותב זו הפרעת נפש. זו פוגעת מאד באיכות חייך ומצריכה טיפול.
אני לא יודע בדיוק להגיד מה טיב ההפרעה הנפשית
אבל פסיכיאטר טוב ימצא משהו. ואתה מאד תהנה מהטיפול.

בהקשר זה חשוב מאד להזכיר שאחד הדברים שמחמיר ספחת זה מתח ולחץ.
יש סיכוי טוב ,שאם תטפל בבעיות הנפש שלך - הספחת תעצר ולא תחמיר.

siryonboy

New member
הנה,עכשיו הרגעת אותי

הייתי בטוח שזה בערך כמו הקרוהן,ובטוח מתישהו המחלה תפרוץ ותתפשט לי לתוך הגוף
באמת שלא ידעתי שיש המון אנשים שהמחלה לא מפריעה להם הרבה ואפילו כמעט ולא הולכים לרופא עור
בנוגע להפרעות נפש באמת שאני לא מבין מאיפה הסקת את זה,אם אני הייתי בריא תאמין לי שלא הייתי עם אותה גישה שאני איתה עכשיו
כמו שרשמתי אין רופא טוב שלא לוקח 700 שקל לביקור וחבל אבל מזל שיש לי חסכונות אז קבעתי תור לרופא עור מומחה במדיקל סנטר שבהרצליה,בכללי לדעת מה אפשר לעשות עם הציפורניים כי באמת זה גזרה,פשוט כל החיים אני לא יאכל ללכת לבריכה או לים עם זה
וגם אני ישאל את הרופא על הרמה של המחלה אצלי ומה ההשערות
כל מקרה תודה רבה,באמת שיגעתי אותך הרבה אבל זה פשוט כי קשה לי ותאמין לי כל פעם שאני מנסה לבנות את החיים מחדש ולחיות נורמלי נופל עליי משהו רע חדש.

siryonboy

New member
ודבר אחרון שאני עדיין לא מבין

למה הרופא לא עשה איתי בכלל שיחה או משהו..?
הרי עכשיו אני נקרא חולה פזוראזיס 'רשמית' לא?
הוא בכלל לא אמר לי שאני חולה פזוריאזיס פשוט אמר שאין מה לעשות זה לא פטריה ואין טיפול אבל לא הזכיר בכלל את המילה פזוריאזיס פשוט שמתי לב בדף סיכום את המילה פזוריאזיס באנגלית..
וגם הרופאת ילדים שאלתי אותה להתייעצות וכשהיא ראתה את זה היא אמרה שאולי יביאו לי משחות אם אני יבקש אבל נורא קשה לציפורניים להחלים מזה אבל גם היא אני שמתי לב בכלל לא התרגשה מזה שגילו לי את זה..לדעתך אני צפוי פשוט שהציפורניים ישארו ככה אבל אני לא מהחולים הקשים..?

למעלה