בנוגע לריק רייט

DOCTOR ROBERT

New member
בנוגע לריק רייט

אומרים שאחת הסיבות לכך שהעיפו את ריק רייט היא שבאמת הוא כמעט לא תרם כלום לחומה. אבל מה עם הקטע של הפסנתר בnobody home, והאורגן שמכוון לצליל של חליל ב אאוטסייד דה וול?

The Albatross

New member
2 דברים

מתוך אלבום כפול מזורגג שלם.

new revolution1

New member
לא תרם מכיוון

שהיה מכור לקוקאין, מדוכא מנישואיו הכושלים ומכור לבטלה ויאכטות, אבל הוא היה זה שהרוויח יותר מהשלושה בגלל הסכם מיוחד. (מרחמנות אני חושבת..) לגבי הקטעים עפ הפסנתר, בטח הזמינו מישהו שיחליף אותו בנוסף לעוד אנשים שתרמו בהקמת המופע- מוסיקאים, תיזמורת, אנשי הפקה ובמה.

One Echoe

New member
הוא היחיד שהרוויח משהו,

מכיוון שההוצאות של המופע עלו יותר מההכנסות, וריק רייט הועסק כ"שכיר", למרבה האירוניה, הוא היחיד שהרוויח כסף מהמופעים הגרנדיוזים של החומה. בכל אופן, אם זה ריט רייט ניגן בחומה הוא תרם, והמון.

עשד היום לא ברור מי ניגן מה

ב"החומה". הפלוידש השתמשו בנגני אולפן, ובמשך שנים היו זספקולציות עדש כמה נגני האולפן האלו (ובוב אזרין) בעצם ניגנו את מרבית האלבום. אבל מייסזון טוען כיום שהלהקה ניגנה, כל אחשד את החלק שלו, ויש הגזמה בעניין נגני האולפן. רייט בוושדאי ניגן את מרבית הקלישדים באלבום - כפי שעשה במופע "החומה", אבל הוא "חוזק" ע"י קלישדנים נוזספים. לעניין "תרומתו" או העשדרה, הכוונה לא היתה בהכרח לנגינה, אלא לרעיונות. רייט שדרש קרשדיט כמפיק, והיה בכוונתו להיות מעורב בהפקה פרופר של האלבום, אך כאן נכשל, לשדברי ווטרזס, אולי בגלל שמצבו הפיזי והנפשי אז לא אפשר לו מעורבות גשדולה יותר. ממילא היחזסים בינו לבין ווטרזס התשדרשדרו בשלב הזה אל התהום, לבלי שוב(?).

הלכתי לחפש את הספריי

שעידית דברה עליו. ואז גיליתי שיותר זול לקנות מקלדת חדשה (55 ש"ח, בצבע שחור ברובה) מאשר לחפש את הספריי ולנסותו, עם תוצאות לא-וודאיות. שאלות, תהיות ומענות נוספים בענייני מקלדות - למסרים או לצ'אט.

vegetable man

New member
מממ אולי

תוכלי בבקשה להרחיב (עם המקלדת הפסיכדלית שלך) באיזה שנים התחילה ההתמכרות שלו, למה כמה ואיך הוא יצא ממנה, ועוד הוציא 2 אלבומי סולו עם שירים יפים עדיין? ולדעתי המוסיקלית, אין ספק שסגנון הנגינה שלו נשמע היטב בחומה (nobody home למשל) אך לא מין הנמנע שיש לא מעט קטעים בהם הוא לא ניגן...זה בולט לעומת ה- final cut שבו בולט שהוא לא ניגן...

הכל שמועות

אף אחשד לא משדבר על זה רשמית, לפחות לא בהרחבה. רייט פחות או יותר אישר את זה בראיון אחשד (שתרגום של חלקו מצוי במאמרים), אבל מעבר לכך לא ישדועים פרטים. הפלוישד שמרו בקנאות על פרטיותם, וריק רייט במיוחשד. ההנחה הרווחת היא שרייט (ואולי אחרים בפלוישד, כך לשדבריו) השתמשו בקוקאין בזסוף שנות השבעים, אז הזסם היה נפוץ מאושד בקרב עשדות המוזסיקאים, בוושדאי בארה"ב (הפלוישד הקליטו חלק מ"החומה" בלוזס אנג/'לזס). עשד מתי זה נמשך? בוושדאי שזה הזסתיים לפני שרייט חזר ללהקה, בזסוף שנות השמונים. מאז זסוף סזיבוב הופעות "החומה" ועשד חזרתו ללהקה, רייט חי בעיקר ביוון, עם אשתו היווניה (לאחר גירושיו מג'/ולייט גייל), ושמר על פרופיל נמוך. את אלבום הזסולו הראשון שלו רייט הוציא ב-1978, עושד לפני הקלטות "החומה". אני מניחה שהשירים באלבום נכתבו במהלך שנות השבעים. השני היה פרוייקט עם מוזסיקאי אחר (באמצע שנות השמונים), ואלבום הזסולו השלישי יצא כבר בשנות התשעים, הרבה אחרי פרשת הקוקאין. לטעמי, לרייט זסגנון נגינה ייחושדי, והצליל שלו הוא מרכיב חשוב בצליל של "פינק פלוישד", כפי שאנו מזהים אותו.

vegetable man

New member
ההשערה שלי

אני לא קונה את הסיפורים של ווטרס על זה שריק לא ניגן איתם כי הוא היה מכור לקוק ולא יכל לתפקד. לדעתי רוג'ר הפך עוד יותר לבנאדם מריר וקשה (בהשפעת הקוק אולי?) שהשתמש בפינק פלויד כדי ליצור את היצירה האישית שלו, עד שהבין שהוא צריך לעשות את זה בעצם לבד וסילק את עצמו מהשאר.

N a V e

New member
כשמדברים על התרומה הנ"ל

מתכוונים לתרומה שלו ליצירה,כלומר לכתיבתה.בד"כ נהוג להתייחס גם לטקסטים וגם ללחנים,אם כי במקרה הנ"ל השליטה הייתה ווטרסית לגמרי.מכאן שרייט לא תרם רבות,ככל הנראה,גם בפאן המוזיקלי,וגם בהופעות הצטרף לפלויד על תקן מעין נגן שכיר ולא חלק מההרכב.

נווה! חזרת אלינו!

איפה אתה? מה מעשיך? לעניין רייט, אני מאשימה את עצמי. כמדומני שאני זו שכתבה שווטרס הביא לפיטוריו של רייט בגלל חוסר "תרומה", ולא הסברתי לאיזו "תרומה" הכוונה. בשלב הזה של הקריירה של הפלויד, לא ציפו ממש מרייט שיביא שירים. דהיינו, ווטרס טען שכן, אבל בעצם לא. ווטרס דחה את כל השירים שגילמור ורייט הביאו ללהקה, בטענה שהם לא מספיק טובים. אך בעוד גילמור היה אדם מספיק חזק באופיו לדעת שווטרס מדבר שטויות, רייט חלש בהרבה, ונפגע נפשית קשות מווטרס, על פי הדיווחים. הוא פשוט נאלם, ולא העיז להציע עוד הצעות ולהביא שירים. ווטרס אמנם דרש לפטר את רייט, אבל הנהלת הפלויד - היינו, סטיב או'רורק - לא ממש היה מרוצה מזה. או'רורק חשש שאם הדבר יוודע לאוהדים, זה יפגע במכירות האלבום ובמכירות הכרטיסים להופעות. לכן שמרו על הדבר בסוד, ורייט צורף לסיבוב ההופעות. או'רורק לא הסתכן בזה שהקהל יראה קלידן אחר על הבמה. (רייט, מצדו, טוען שהוא זה שדרש להמשיך להופיע בסבוב ההופעות). דבר פיטוריו של רייט נודעו רק כאשר יצא The Final Cut, ב-1983.

Coon Jew

New member
ומה בקשר למייסון?

הוא לא פוטר במהלך ההקלטות לפיינל קאט? הבנתי שהיה מתופף אחר...

לא הוא לא פוטר

ווטרס השתמש במתופף אחר בקטע אחד, בטענה שמייסון לא מסוגל לנגן אותו.

One Echoe

New member
זה לא מייסון ניגן בחומה אבל.

הוא פוטר בהקלטות של החומה או לפניהן? גם שומעים שזה לא הוא.

מייסון לא פוטר מעולם

הוא החבר היחיד בלהקה שהיה בה מאז ומתמיד, בכל גלגוליה. בוודאי שהוא ניגן ב"החומה", אם כי היו גם מתופפים "לחיזוק", ככל הנראה.

One Echoe

New member
באמת?

קודם כל זה פרט מעניין, שהוא היחיד שהיה עם הלהקה בכל גלגוליה. דבר שני, פעם היה פה שרשור ששאלו איזה קטע אתם הכי אוהבים של כל אחד מחברי הפלויד ואני כתבתי שאחד השיאים של מייסון הם בתופים בחומה ואז כתבו לי שזה לא הוא... בכל אופן, טוב לדעת!

למעלה