בנוגע לרעיון החצי שפוי שלי

ange noir

New member
תנו לי תגובה על רעיון חצי שפוי

אני מעלה את זה פה, כי ממש לא בא לי להעלות את זה ישר בפורום האגודה ושארז יוריד לי את הראש. עבר לי איזה רעיון היום אחה"צ, קודם גלשתי בפורומים (יש המון, פה, בוואלה, באורט... אבל זאת בעיה אחרת ולא ממש חשוב עכשיו) נתקלתי במשהו. יש המון, סיפורים ארוכים (יותר מחמשת אלפים מילים) ואפילו סופרונים, חלקם הגדול די טובים, שרוב החובבים פשוט לא מכירים כי או הם מתפרסמים בהמשכים בפורומים, או שיש רק בפורום וחצי לינק לאתר שבו זה מתפרסם (לדוגמא: סיפור "שלהבת הגבירה" של גדעון, או הקיסם ברגלו של השטן" של בוג´י ועוד כמה). אחרי זה רבתי עם חבים שלי על האם לכרוך או לא עבודה ואז עלה לי הרעיון המוזר הזה. הרעיון הולך ככה, לעשות בכנס הקרוב (פאן.קון אם יתקים ואם לא אז איקון) מין סיפריה קטנה של סיפורי חובבים ארוכים או אסופות סיפורים של חובבים. יותר בפירוט ככה: כחודש ויותר לפני הכנס יתחילו לקבץ סיפורים, ללא סצלקציה ברוטלית של איכות (שפה תקינה, כמות שגיאות כתיב מתקבלת על הדעת...), אבל אם מגבלה של נגיד שני סיפורים ארוכים לכל כותב/תורם או כעשרה קצרים (או לפי מילים/עמודים, צריכך לחושב על זה), מי שירצה יותר שיביא עצמאית על חשבונו. את הסיפורים ידפיסו בשנים שלוש עותקים ויכרכו כל סיפור או אסופה בנפרד אם עמוד פתיחה נחמד (עמוד קונספט מצורף). בכנס יכינו רשימה של כל הסיפורים (כלל המושגים בנפרד) וישימו מתנדב כ"ספרן". תפקידו יהיה לרשום כל סיפור שנלקח ונגיד לגבות ערבון מוחזר של עשר שקל (קצת יותר מעלות ההפקה של כל סיפרון כזה). בערב האחרון של הכנס תערך מכירה פומבית של הסיפורים וכל רווח מעל נגיד, מאה חמישים אחוז, ילך לכותב. זאת הסקיצה של הרעיון, תגובות?

Boojie

New member
הרעיון באופן כללי לא רע,

אני הייתי מציעה אפילו יותר מזה: לעשות מעין אסופה של סיפורים קצרים, לבקש מכל אחד מהכותבים תרומה לכיסוי העלות, להדפיס, לצלם ולכרוך (נגיד, כריכת ספירלה או משהו כזה, כמו שעושים לעבודות אוניברסיטאיות), ולהציע את זה למכירה באייקון בכמה גרושים מעל למחיר העלות, או אפילו בדיוק במחיר עלות - ככה, גם אם לא יקנו את זה, מה כבר הפסדת - כמה שקלים בודדים לכל משתתף? כי השאלה, בקון, לא נראית לי כמו רעיון כל כך טוב - לאנשים בקונים אין ממש זמן או ריכוז לשבת ולקרוא סיפורים. הבעייה היחידה עם הרעיון: מישהו צריך לשבת ולעשות את העבודה, וזה הרבה עבודה.

ange noir

New member
שאלה פשוט אך חשובה

ללכת להעלות את זה בפורום האגודה או באורט, או לכחות ליום רביעי שאני נפגש עם גל ונעמי (האמת גם את אמורה להיות שם) או לעבד את זה עוד קצת.

דרגורן

New member
לדעתי?

1. לעבד את זה עוד קצת... 2. לדבר עם גל/נעמי 3. אני בעקרון בעד, ואפילו יכול לעזור בהדפסה/כריכה (יש לאבא שלי מכשיר שעושה כריכות ספירלה...)

k.d.

New member
תוספת לרעיון המקורי

לאור העובדה שיש פה אנשים מוכשרים בכתיבה אולי נוסיף לרשימות המכירה גם קצת ציורים??? (גם אנחנו רוצים כבוד)
ק.ד. (אגודת ציירי פורום מדע בדיוני ופנטזיה)

ange noir

New member
אני אדבר עם הגורמים המתאימים

ונראה מה הם יגידו בכלל על הרעיון ועל ישומו, הן בטקסטים והן בציורים, בכל מקרה תמיד נוכל להגניב ציורים לתוך הסיפורים או לאסופות בתאונה שהם קשורים או תורמים לרקע/אווירה

k.d.

New member
תוספת לרעיון המקורי

לאור העובדה שיש פה אנשים מוכשרים בכתיבה אולי נוסיף לרשימות המכירה גם קצת ציורים??? (גם אנחנו רוצים כבוד)
ק.ד. (אגודת ציירי פורום מדע בדיוני ופנטזיה)

אם כבר מדפיסים, כורכים ומנסים למכור

כפי שהופיעו ברעיונות כאן, לדעתי מישהו צריך לעבור על כל הסיפורים האלה ולעשות את המעט של לתקן שגיאות הקלדה או תחביר גרוע. בכל מקרה יקראו את הסיפורים לפני שידפיסו אותם, אז אפשר לעבור על זה תוך כדי. אסופת סיפורים מלאה בשגיאות הקלדה? לא נראה לי.

ange noir

New member
אמרתי לעשות הגהה, לא?

אי אפשר בלי, אבל מצד שני תביט על טרולגית האלף האפל שיצאה בזמנו. ספר של הוצא מיקצועים, כשאשר הכתיבה והתרגום די טובים, אבל כמות שגיאות הכתב פנומנלית.

Rogue 7

New member
טרולגית? הוצא? מיקצועים? כשאשר?

טוב הבנתם את הרעיון. אם זה יוצא לפועל אני (ואמא שלי- עוד חובבת מד"ב שלא יכולה שלא לשים לב לשגיאות) יכול לעזור בהגהה.

ange noir

New member
בנוגע לרעיון החצי שפוי שלי

דיברתי עם גורמים בועד האגודה בסדנת הסיפורים שהיתה בשבועות, הם מסתיגים מהרעיון בטענה שכבר היו דברים מעולם ולא הצליחו. למרות זאת, הם לא פוסלים אוגדנים שיוכנו ויוגשו בצורה עצמאית, אך ככול הנראה הם ימכרו מדוכן יד שניה כמו פרטים פרטיים (כמו היתדות בפנטזי.קון) ולא מדוכן האגודה כמו דברים בעלי תמיכה של האגודה (כמו הדיסקים של פיטה מורגנה או מימדים) אם איגור והמועדון לא דיברתי עדין. אבל ממה שהבנתי איגור עובדים על משהו דומה של הרפתקאות נבחרות בימים אלו, כנראה גם להפצה באיקון.

Boojie

New member
אוקיי, אז בואו נתחיל להזיז את זה

בתור פרויקט פרטי. הצעד הראשון הוא לגייס כותבים. אז אני מציעה שתקבע בדיוק את הפרטים, ונתחיל להזיז את זה דרך הפורום. ההצעה שלי: כל כותב שולח סיפור/ים (ורצוי גם ציורים) + דמי השתתפות לכיסוי הוצאות, "ועדה נבחרת" מסננת (או שאפשר לסנן לפי תגובות בפורום), עושה הגהה, מדפיסה, מצלמת וכורכת (חלוקת תפקידים בין מתנדבים לפי כמה מתנדבים יהיו), החוברות מוצעות בדוכן יד שניה, ואם יש רווחים כלשהם (ולמעשה, כל חוברת שתימכר תיחשב ל"רווח", כי השתתפות הכותבים אמורה לכסות את ההוצאות) הם יחולקו בין המשתתפים, או ישמשו למטרה נאצלת כלשהי. אם נורא רוצים, אפשר להפוך את זה לתחרות בדרך כלשהי (נגיד, להוסיף לחוברת טופס הצבעה שבו קוני החוברת יוכלו לבחור את הסיפור הטוב ביותר), או להשאיר את זה ככה. הולך?

ange noir

New member
הולך

כמה דברים: 1. אני בעד ועדה, רק מי ישב בועדה? את והיזל או אולי נעשה בחירות או שנשלח את זה לבוררות? 2. תחרות נשמעת טוב רק שצריך איך שהוא לדאוג שיגישו את הטפסים. 3. אפשר להעביר את הרעיון לגורמים אחרים, יכול להיות מעניין אם לדוגמא ליד האסופה של פורום תפוז יהיה גם אסופה של פורום האגודה והתא החיפאי (את התא הרחובותי, להוציא אנוכי, זה לא מעניין). 4. אין סיכוי שההנהלה של תפוז תתרום כמה גרושים (פירסומת אחרי הכל)? בנוגע לכל השאר אני מאחוריך בכמות אחוזים מכובדת.

Boojie

New member
יש לי הרושם, שלפחות בשלב הראשון

אין טעם ליצור הצפה. עדיף להתחיל מאסופה אחת, שתכלול, אני מקווה (בכל זאת צריך את שיתוף הפעולה של הכותבים) סיפורים של אנשים מכל הפורומים, הצבעים והעדות... אם זה יצליח, מן הסתם יתחילו להווצר עוד פרויקטים כאלה, אבל אין שום טעם להתחיל להתפזר כבר עכשיו. מי יישב בוועדה? מאד פשוט - מי שיתנדב... (או שנדמה לך שכל כך קל להשיג מתנדבים?)

OLucifer

New member
אני יכול להמליץ על מקום שניתן לצלם

בו בזול ואם יבקשו יפה, וירצו, אני אהיה מוכן לארגן את החלק הזה... (מדובר על צילום במכונות צילום שחור-לבן וגם צילום בצבע, מהזולים בארץ (לא בית דפוס)

ange noir

New member
כל תרומה מצילה נפש בישראל

אם אתה יכול תשלח לי או לבוג´י דרך מערך המסרים או בדוא"ל את הפרטים (כולל מחירים אם אתה יכול)

למעלה