בנוגע לשידור אתמול

בנוגע לשידור אתמול

ראשית אני רוצה לציין שאינני מומחה\פרשן\מאמן אבל בשידור הזירה אתמול ראיתי דברים שלדעתי אינם בגדר הסביר : 1) שני אנשי הקונג-פו בקרב הראשון- את מה שהיה שם ניתן לכנות בהרבה שמות אבל קראטה מגע מלא לא היה שם ! גם הבחור שניצח בנוק - אאוט לא ידע לתת אגרוף ! האם אין איזה "סינון ראשוני" שעוברים המתחרים לפני שהם עולים לקרבות זירה המשודרים בטלוויזיה ? 2) הקרב האחרון - שני בחורים קשוחים אבל - הפרש משקל של 15 ק"ג בין שני המתחרים אינו סביר לדעתי (100 ק"ג מול 85) לדעתי הפרש כזה מסכן את בריאותו של המתמודד הקל ויהיה קשוח ככל שיהיה. אינני בקיא בחלוקה לקטגוריות משקל בקרבות הזירה - האם מעל 85 נחשב "כבד" ?

בקרב האחרון שניהם היו 100

בקרב של נקש ושוריקי, אם אני לא טועה. בכל מקרה, נראה לי שמה שהכריע את הקרב הוא הלאו-קיקים שספג שוריקי מרגליו של נקש. אפשר היה לראות ששוריקי כבר לא מסוגל לספוג את הבעיטות, ובמקום להגן ע"י הקשית השריר, הרגל רעדה עד לכדי חוסר יציבות של הגוף בכל בעיטה שהוא ספג. אורי, תקן אותי אם אני טועה.

מלבד בעיטות ה-LOW KICK,

גם המכות החזקות לגוף מצידו של רן נקש,ריככו את שוריקי אשר עמד יפה חרף התקפותיו החזקות של נקש. שלך בפורום, אורי צבי,

dascalu jacob

New member
היה שם נוקאאוט קשה מאוד מר קרוי

אבל הם לא באו מרקע של קאראטה. למען האמת הם עשו משהו כל כך שונה ממה שצריך להיות קאראטה קיוקושינקאי. למען האמת גם הנוקאאוט שהיה שם היה נוקאאוט קשה מאוד ולטעמי היה צריך להוריד אותו על אלונקה ומיד לבית חולים לCT ראש. לגבי 15 ק"ג הפרש אינני יודע. באגרוף זה אחרת מעל 91 זה קטגוריה של הכבדים. אגב - הייתי בטוח שרן נקש יחסל אותו בקלות.

eladי

New member
למיטב הבנתי - "קראטה"

מתייחס לסט חוקים (קרב ללא כפפות, מה מותר ומה אסור) ולא לטכניקה שמופעלת בקרב... כך שטכנית הם יכלו להלחם בנפנופי ידיים כמו צ'יק פייט וזה היה בסדר. ראיתי קרבות קראטה מגע מלא בחיי - אני לא חושב שקרב ה"קראטה" של אנשי הקונג פו נפל ברמה שלו מקרבות קיוקושינקאי אחרים... אבל טעם וריח. נ.ב: דסקלו - הבעיטה שעופר קיבל לא היתה חזקה כמו שהיתה מדויקת ומתוזמנת להפליא. מה שכן לפחות, עופר הצליח לקום כמו גבר, ולצאת מהזירה (אבל על ה CT לא וויתרו לו). טפו טפו
- הכל בסדר אצלו בראש (בלימודים לא חל שינוי לרעה), ואפילו זכיתי לחטוף ממנו מכות במרתון הקרבות האחרון

dascalu jacob

New member
אלעד - חמור מאוד שהוא חזר לאימונים

אסור !!!! אסור לו להתאמן בזוגות ולא לבצע שום דבר שכרוך בחבטות או בקפיצות לפחות 3 חודשים. אין קשר לגבר או לא גבר ידידי. יש מצב יותר מסוכן ממצב בו המתאגרף על הרצפה באובדן הכרה, המצב הנוסף נקרא "גרוגי" הבחור עומד וחוטף ללא הפסקה אבל בגלל חוסנו ועוד כמה נתונים הבחור ממשיך לספוג בעמידה. הראש זה לא שק חבטות והמוח לא ניתן להחלפה. ידידי, היו חכמים שיצאו על הרגליים והמשיכו עם נזק או שנפלו ומתו ללא התראה. אדם ששוכב ללא הכרה על הארץ - זה זעזוע מוח נקודה !!! זה לא משחק.

לגבי הנוק אאוט.........

עפר נלקח מייד אחרי הקרב לבית החולים לבדיקת CT שנמצאה תקינה. לגבי זה שהוא המשיך את אימוניו מבלי לנוח, אין ל"זירה" כל שליטה על זה......., ראיתי אותו באליפות CMA הוא הגיע לבקר אותנו, הוא נחוש לעשות עוד קרב, ובקרוב... בערב קרבות של הזירה עבדו בתשלום 2 רופאים שהחליטו שאין צורך להוריד אותו באלונקה. לגבי טכניקת המכות שלהם, אכן היא לא היתה מרשימה במיוחד, אבל צריך לזכור שזהו הקרב הראשון של השניים בזירה, ההתרגשות והמעמד עשו את שלהם. הנוק אאוט היה בתיזמון מאוד מרשים שעופר כהן בועט לאו קיק תוך כדי שהיד שלו למטה ולא שומרת על הפנים, והוא נענה מייד בעונש של בעיטה אדירה לפניו. יניב

eladי

New member
תודה יעקב ויניב ../images/Emo45.gif

אז למען הדיוק, עופר לא חזר לאימון בצורה מיידית... ולמיטב זכרוני לקח תקופת מנוחה בריאה לפני החזרה לפעילות. גם עכשיו הוא זהיר מאד באימונים (דוקא מפציעה אחרת שלו, ופחות מהחבטה בראש) - מה שהוא מציג עכשיו הוא כאין וכאפס לעומת מה שהוא מציג בד"כ. סה"כ הוא בחור אחראי שנמצא תחת השגחה מקצועית (גם מצד מאמן, וגם מצד רופא) כך שאני מאמין שהוא לא Pushing it יתר על המידה. ועוד נקודה קטנה - עופר בחור צעיר מאד (כמעט ילד), וזה אומר שני דברים: ראשית: הוא מחלים יותר מהר מחבריו הבוגרים, ושנית, אי אפשר "לקשור אותו למיטה" במשך שלושה חודשים. בסה"כ הוא מתאמן מבוקר ועדין (לפחות כשהוא מתאמן איתנו בקבוצה)... וכרגיל עוזר לאייל בהדרכה. שלא תבינו לא נכון - אני מודה לכם (גם בשמו של חברי לאימונים) על הדאגה והפרגון... רק רציתי להעמיד דברים על דיוקם ובמקומם. ובהקשר לדבריך יניב: אולי אין ל"זירה" שליטה על תהליך ההחלמה וההתאוששות של המתחרים, אבל בוודאי שיש לכם השפעה (ככה אני חושב). גם ל"זירה" צריכה להיות אחריות כלפי המתחרים - לפחות בהכוונה והדרכה אחרי הקרבות ומעקב "ידידותי" אחרי האנשים (אני יודע שאתה לפחות עושה עבודה טובה בעניין הזה). לא ככה ?
עופר אגב הזמין אותי להצטרף אליו לאליפות של CMA (אבל לצערי זה לא יצא לפועל, משיקולי מקום לינה והתחייבויות קודמות) - לא ידעתי על כוונתו להתחרות שוב (אבל מצד שני, למה לא ? כל הכבוד לו שהוא לא מתייאש). לא נעים לי לכתוב על חבר לקבוצה בגוף שלישי ("הוא") בעוד שאני יודע שהוא מדי פעם קורא את הפורום
(עופר ?! שומע ?). היה פחות מביך אם עופר היה שותף לדיון (אבל לא בטוח שזה יקרה בקרוב). אני חושב שכדאי שאפסיק פה ...

../images/Emo24.gif בהחלט....

אני התקשרתי לאייל אופיר וגם רענן טל.... אנחנו "לא מפקירים פצועים בשטח".... חבל שלא הגעת לאליפות.... לא נורא בפעם הבאה יניב

שלום משה,

תחרות "הזירה",הפעם התמקדה בעיקר ב"דם צעיר וחדש",משמע,פנים חדשות ב"זירה",זהו מעמד מרגש ומלחיץ כאחד למתחרים ה"טריים",ישנם כאלו שהמעמד מוסיף להם אנדרנלין ומרץ,וישנם כאלה שפשוט "קופאים" על מקומם כאילו לא למדו כלום. במקרה שלנו,שני לוחמי הקונג פו,נלחמו יפה וחזק בשביל קרב ראשון ב"זירה"הרבה בעיטות אמנם לא היו שם,אך השניים החליפו ביניהם מהלומות אגרוף רבות לגוף.וכמה מהלומות אף פגעו בפנים בלהט הקרב.מגע מלא,היה בקרב זה,אך הטכניקה לא שלטה בקרב,הזמן והנסיון עושים את שלהם ואני בטוח כי השניים בהחלט ישתפרו עם הזמן.לגבי קטגורית המשקל בקרב האחרון,ובכן,מעל 88ק"ג,זהו משקל "סופר כבד" או לחלופין,"משקל פתוח",שני המתחרים בקרב ידעו נגד מי הם מתמודדים,והם ומאמניהם נתנו את הסכמתם המלאה לקרב,לו היה החשש הקל ביותר,כי אחד המתחרים מסכן את בריאותו כתוצאה מהקרב,היה הקרב מופסק לאלתר,או שלא היה נערך כלל. שלך בפורום, אורי צבי,

למעלה