בנושא איחוד משפחות...

doronf65

New member
מנהל
בנושא איחוד משפחות...

יש לי חבר שמתעניין בנושא. 1. האם מישהו יודע האם 12 השנים האגדתיות הנדרשות הן חוק או פשוט עניין פרוצדורלי וניתן לקצר אותן מעט? 2. האם תוך כדי זמן זה ניתן לשהות/לעבוד בארה"ב או שצריך לחכות בארץ למעבר הזמן? ומה קורה אם הבקשה מוגשת בארה"ב עבור מישהו שבעצם נכנס על ויזת תייר? 3. אותו חבר נשוי לאחות של אזרחית. האזרחית תגיש בקשה לאיחוד עבור אחותה. מה לגבי הבעל עצמו בזמן זה? האם הבקשה חלה עליו גם-כן, או שהוא מקבל מעמד רק אחרי שהבקשה נענית לגבי אשתו? תודה, דורון

roy269

New member
יש לי חבר

1. הוא מחכה משנת 90 לאיחוד, כך שהתיאוריה על 12 שנה היא השקר המצוי, בפועל המצב חמור יותר התורים רק מתארכים. 2. לא ניתן לשהות "בינתיים" בזמן שהבקשה מטופלת - זה היה יכול להיות loophole אולטימטיבי. להגיש את הבקשה כאשר אתה בארה"ב ניתן. אבל קצת בעייתי, אחרי 6 חודשים אתה הופך ללא חוקי, ולמעשה נהיה "אסיר ציון" בוורסיה חדשה. כל יציאה שלך מארה"ב תקפיץ את דגל האי חוקיות ותפסול את בקשת האיחוד שלך..

17205

New member
כמו שהבנתי

ממה שכתוב, אז כל שנה הם קובעים מספר של ויזות איחוד משפחות ומטפלים במספר של בקשות עד שהתור מתקצר. בטח roy יתקן אותי.

roy269

New member
סליחה, הייתי בתור,הלכתי רק לרגע

כמה ארוך התור למבקשי בקשות איחוד משפחה מתוך הביולטין של רשויות ההגירה - מצורפת הטבלה הנותנת את תאריכי הבקשות בהן מטפלים החודש בהתאם לסוג הקרבה המשפחתית. לקרבה מסוג אח - מטפלים היום בבקשות שהוגשו עד אוגוסט 91
FAMILY-SPONSORED PREFERENCES First: Unmarried Sons and Daughters of Citizens: 23,400 plus any numbers not required for fourth preference. Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents: 114,200, plus the number (if any) by which the worldwide family preference level exceeds 226,000, and any unused first preference numbers: A. Spouses and Children: 77% of the overall second preference limitation, of which 75% are exempt from the per-country limit; B. Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older): 23% of the overall second preference limitation. Third: Married Sons and Daughters of Citizens: 23,400, plus any numbers not required by first and second preferences. Fourth: Brothers and Sisters of Adult Citizens: 65,000, plus any numbers not required by first three preferences. Priority Dates for Family Based Immigrant Visas 1st 15DEC99 2A* 15MAY98 2B 01DEC94 3rd 15APR97 4th 15AUG91​

טל ר

New member
12 השנים האגדתיות

הי דורון, 12 השנים הם התור - אין פה כל חוק. תאורטית זה יכול לקחת יומיים, אבל בחיים זה לוקח 12 שנה (ומדובר על אלו שהגישו בקשה לפני 12 שנה, לאף אחד אין מושג כמה זמן יקח עד שיטפלו במי שמגיש בקשה היום). אין בעיה לשהות בארה"ב בזמן בו הבקשה מטופלת כמו כל אחד שאין לו גרין-קארד. אין זה אומר שאפשר לשהות בארה"ב באופן חופשי - יש לדאוג לויזה מתאימה וגו'. האמריקאים עשויים להסס לפני אישור ויזה כזו, עקב הסעיף המפורסם בבקשת הויזה השואל האם הגשת בקשה לגרין-קארד. למיטב ידיעתי, לאחר שמאושרת בקשת הגרין-קארד לאחות, מקבל הבעל גרין-קארד בהליך מנהלי קצר, אך אינני בטוח בעניין זה - יש להיוועץ במומחים. טל.

למעלה