בנושא דומה לעניין השיבוץ

  • פותח הנושא sim26
  • פורסם בתאריך

sim26

New member
בנושא דומה לעניין השיבוץ

הגעתי למקום שכבר נמאס לי עם איך שהצבא מתייחס למצטיינים שלו. אני יודעת שאלו בעיות של עשירים אבל הלא הצבא רוצה להפיק מהם הטוב ביותר - זה לא באנטרס שלהם לתמוך בהם קצת וטפח ולעודד? הבן שלי עבר מיונים קשים להגיע לטיס וויתר על עתודה (לפחות) וגם בטיס וגם כשנפל האם הוא הרגיש שלמפקדים או קצינים הוא היה יחיד וחשוב? מאוד העריכו אותו ויש לו ציונים גבוהים שם אבל כשהיה שם האם האם נתנו להם צ'ופר על המאמצים האדירים? לא הוציאו אותם אפילו פעם אחת לתרבות יום א'. כל הזמן משמעת ולחץ אטומית, תחרות אולי עם עצמך אולי עם חבריך. אי וודאות תמידית, שיפוטיות "בריפינג ודיבריפינג כל הזמן." תוכיח שאתה לומד לקחים שאתה משתפר. היה לו צ'ופר אחד והוא באמת היה גדול הוא היה במשמר הכבוד ביום הזיכרון ושמר על הנר בכותל. היה לו מאוד חשוב. גם לזה היתה תחרות מי צועד הכי טוב כדי לבחור את מי יציג את חיל אוויר בטקס. וכשנפל האם היתה לו תמיכה צבאית? הוא ילד עם מוטיבציה וציונות וגם רצון להצטיין, החליט להתקבל לתפקיד ייחודי אחר. עבר ימים שלמים של ראיונות:עם סגן אלוף,עם קבוצת קצינים. אחרי שהתקבל לתפקיד הבין שרוב האנשים שבקשו את התפקיד לא התקבלו. הגיע לתפקיד לשמוע שהחודש הבא הוא מיון אחד גדול. קצינים על הראש, ביקורת, שיפוטיות, לימוד לקחים,מבחנים. ברור שהווא גם מקבל הערכה לדברים שהוא טוב בהם אבל נראה לי כאמא וכמורה שהמעמד התמידי של היבחנות לא בריא לאף אחד. הוא יידע תוך שבוע אם הוא התקבל וכבר החליט שאם לא אז לאיזה יחידה מובחרת הוא ינסה להתקבל.... לפחות הפזם דופק. שיהיה ברור שההרגשות האלו הם שלי ולא שלו. הוא ממשיך ודוחף את עצמו ונותן את הכל ורוצה להצליח ונראה לי אפילו נהנה מהתחרות. ברור שאנשים תחרותיים דווקא מצליחים במקומות האלו. האם זה בריא? פיזי ונפשי? האם אין השפעה על האופי שלו? האם אנחנו דווקא מעריכים תחרותיות ןאליטיסטיות עד כדי כך? האם לצבא יש אחריות לתוצאות כשהוא ממיין אנשים צעירים? יש לי כמה תלמידים שחוו את המיון למטכ"ל, טיס, שיטת, יחידות סודיות ברצף ולא התקבלו לאף אחד מהם. הבן שלי מלא שאלון 300 עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם. אי אפשר לצמצם את התהליך כתוצאה משיתוף פעולה?? אני רק הייתי צריכה להוציא את הרגשות. אני יודעת שהוא קיבל את האידיולוגיה והמוטיבציה והציונות והשאיפה להצטיינות מהבית. הוא גם קיבל את העקשנות (אולי נקרא לה התמדה ונהיה נחמדים). קשה לי שאני חסרת אונים בכל העניין וברור שאני אתמודד אם התוצאות ולא הצבא וצרכיו. מעניין שיש לי 3 ילדים בצבא כל אחד עם יותר מוטיבציה והצטיינות ערכית וצבאית ואף פעם לא קיבלתי ביקור. מהמפקד של הבן הגדול בדוכיפט לפחות קיבלתי טלפון לפני פסח להגיד חג שמח ומכתב פעם בנושא תאונות דרכים.
 

oshiko

New member
שאיפה למצויינות זה לא דבר רע

אם יש אופי מספיק בוגר כדי להתמודד עם אי-קבלה או הדחה, שעשויה להיות גם נחלתם של טובים ומצטינים. ברור שככל ששואפים יותר גבוה, אי אפשר להימלט מתהליכי המיון הקפדניים והביקורת. ככה זה גם בחיים - באקדמיה, במקומות עבודה. אין ארוחות חינם. בגלל שהצבא תופס נפח מאד משמעותי בחייו של כל צעיר ישראלי (כמעט ...), יש אולי נטייה לייחס חשיבות מוגזמת להצלחות ולכשלונות. צריך להסביר לצעירים המתמודדים שטייסים ואנשי שאר יחידות מובחרות הם לא אלוהים; הם פשוט ניחנו, בנוסף למוטיבציה והשאיפה להצטיינות, גם בכשרונות מסויימים שרלוונטיים להצטיינות ביחידות הספציפיות האלה. אם לא נולדת עם קואורדינציה של טייס, או כישרון יוצא דופן לביצוע פעילויות אקסטרים, או כישרון מנהיגות, או מבט של "קילר" בעינים, או מה שלא יהיה לפי כל יחידה ויחידה, זה לא הופך אותך ל"נפל" ולחסר ערך. זה רק אומר שהגנים שלך לא מכילים את זה, ואתה את מקסימום המאמץ שלך עשית.
 

sim26

New member
בעקרון אני מסכימה אתך ואת זה

אנחנו גם מדגידים לבן. אני גם שמחה שהוא בוגר יותר מהרבה בנים שעוברים את החוויה הזאת וזה עוזר לתת לו פרספקטיבה. הוא כבר חושב על מקצוע ועתיד. אני רק מצפה ליחס יותר אנושי לאורך החוויה הלא פשוטה המתמשכת. קצת עידוד. להדגיש לכידות ותמיכה. להגיד מילה יפה. סה"כ רוב השופטים ומבקרים הם צעירים. העקרון לא מפריע לי רק שהחוויה הפכה להיות ארוכה מאוד. כל בן אדם נורמלי היה מתעייף בשלב מסויים וקצת מורל לא היה מזיק. הבן כבר הצהיר שעבור תפקיד שטוב לו יחתום הרבה שנים קבע ואם לא אז בסדר הרבה אנשים לא נהנים מהשרות במיוחד ואפשר לחיות גם עם זה. העיקר הוא לשרת את המדינה והעם. יש גם לי וגם לבן הרגשה שלפעמים שעניינים תרבותיים לפעמים מפריעים. אנחנו עולים ואני לא אומרת שהוא מודלם אבל ייתכן שיש אי הבנות על רקע זה. גם קשה להתחבר לאנשים במיוחד בתנאים מלחיצים ואז לעבור לקבוצה אחרת.
 

sim26

New member
אולי לפעמים אני רק צריכה

להוציא את התסכול. אני תמיד המעודדת והתומכת. שבת שעברה כל השבת וכל מצ"ש ישבתי אתו כי הוא הכין שיעור שהיה צריך להעביר שם. אחר כך חיכיתי "על שפילקס" לשמוע איך הלך. החיילים נהנו והשתתפו ואמרו לא שהיה טוב ומעניין והמפקד לא אהב את השיעור והיה ביקורתי מאוד. דורשים ממנו דברים ולא ברור לו איך הוא יכול להראות להם שהוא עובד ומשתפר..... ה"שבר מאמץ" שלו מאוד הפריע בתהליך ומסכן את מקומו למרות כל מאמציו. אני כאימא לא יודעת מה אני רוצה עבורו ולא ברור כמה שהתפקיד מתאים לו וכמה מסוכן כי לא יודעים הרבה עליו. אבל אני יודעת שהמקום שהוא רוצה להגיע אליו אם יודח הוא מסוכן ביותר!
 

oshiko

New member
שיהיה לו בהצלחה בכל מקרה

הבחור ודאי יעשה את תפקידו על הצד הטוב ביותר, בין אם ביחידה הנוכחית ובין אם ביחידה האלטרנטיבית.
 

סמדר בנ

New member
המסלולים המיוחדים דורשים מאמץ מיוחד

חלק מההכשרה בחלק מהסלולים היא גם לבחון כיצד עומדים בתנאי לחץ, באימון אינטנסיבי, בבחינה מתמדת. זה כמובן רק מתאים לאנשים עם אופי מתאים. האם זה טוב? זה תלוי בילד. אם הוא מתאים הרי שהלחץ הזה כנראה לא ישפיע על נפשו, יש אנשים שפועלים במיטבם בתנאי לחץ. אם הוא לא מתאים אז נכונו לו אכזבות, משברים וכו', וכאן גם תפקידנו כהורים לתמוך ולעודד. הבן באמת נשמע עם מוטיבציה גבוהה ונקווה שיצליח, והעיקר שישמור על עצמו.
 

oshiko

New member
כדי להמחיש את הקשיים ...

שסמדר מדברת עליהם. הבן שלי חזר משבוע מפרך של ניווטים-דרום. אפשר לראות באתר מתגייסים הרבה מלש"בים שבעיניהם סיירת זה הכנפים שאתה מראה בגאווה לחברה סופ"ש, היציאות המשופרות והתנאים. שוכחים שבין לבין אתה גם צריך לעשות משהו. אז רק כדי להמחיש משבוע אחד טיפוסי של מסלול. הלילות עכשיו חשוכים - סוף החודש העברי. בלילה אחד השבוע היה ניווט שהתחיל בשעות הערב המוקדמות. לא רואים ממטר, והולכים רק לפי אזימוט וזיכרון. בשלב מסויים הוא הבין שלקח צפונה מדי. הוא היה צריך לשבור דרומה 12 ק"מ לכיוון המפגש, והגיע בדיוק לנקודה. נותרו שעתים לישון, ואז עוד ניווט. עליות תלולות שבמהלכן היה צורך לאסוף 8 נ.צ.. שינה קצרה, ואז ריצת ניווט. התארגנות, ואז צפונה לריצת ניווט נוספת. אספתי אותו מנקודה מסויימת בשעה מאוחרת. במהלך הניווט הלילי, עם חוסר הוודאות מתי תגיע ומתי תתארגן לניווט הבא, עם הסכנה לדרוך בכל רגע על משהו לא סימפטי, הוא שאל את עצמו כמובן פעמים רבות, כיתר חבריו לצוות, מה לעזאזל הוא עושה שם. ברגעים האלה, הסמלים והכבוד הם בהחלט לא תירוץ מספק. כדי לגייס את כח הרצון ללמוד ברצינות את הניווט, להתייחס לתחקירים, לבצע, גם כשאתה לגמרי מסטול, גם כשהמחיר של טעות הוא עוד 10 ק"מ יותר, צריך כושר עמידה גבוה ומוטיבציה שבאה ממקום הרבה יותר עמוק. מי שנשבר בשבוע כזה לא יכול לסיים מסלול. לכן מנסים לבדוק מראש, עד כמה שאפשר, למי יש סיכוי לסיים מסלול.
 

אימשל2

New member
דיוק ועמידה בניווטים הם חובה

ההכשרה לניווט מהזיכרון, היכולת לתקן טעויות ניווט, היכולת להמשיך ללכת עוד עשרות קילומטרים בגלל טעויות ניווט כדי להגיע לנ.צ. עד לדד-ליין, הם הכשרה חובה לחיילי סיירת. זו המציאות שבה הם יתפקדו בשטח אויב. מכירה סיפורים מהשטח על מפה לא מספיק מדויקת שהמודיעין של היחידה הכין, או שהיו צריכים לשנן בע"פ מפה והזיכרון תיעתע, כך שהיחידה התברברה שעות רבות בשטח אויב. רק עם הרבה מזל וידע בניווט הצליחו להגיע לנקודת האיסוף לפני שהמסוק/ המטוס/ כלי הרכב היו צריכים לצאת לדרך כדי לא להתגלות. לא סתם אומרים שכשקשה באימונים קל בקרב.
 

אימשל2

New member
כנראה שזו אכן המטרה.

מעמידים אותם בתנאי לחץ בכל זמן ומצב. אפילו בנסיעה אל ומההשבעה, לחיילי היחידות המובחרות אסור היה לישון. מי שניקר חטף. כנראה, שזו אכן המטרה, להרגיל אותם לתפקד בתנאי לחץ ובהעדר שינה.
 
למעלה