בתור מי שאיבדה את אביה
חשבתי שתהיה לך יותר רגישות לילד אחר שעומד לאבד את אביו. בתור מי שגדלה לא אבא, ויודעת את הטעם של חסר אב, חשבתי שתביני לילד אחר שצריך לעשות הכל כדי שלא יגדל ללא אביו ולא יחסר את אביו. מעבר לעובדה שנכדי הוא כל חייו של אביו, וכאבא הוא החשוב ביותר בחיי בנו, יודע בני את הטעם של איבוד אב, ולא יכול היה להמשיך לחיות אילו בנו היה צריך לגדול ללא אב, דווקא כאדם שיודע מה זה לגדול ללא אבא, קשה היה לבני להשלים עם מצב בו בנו יאלץ לגדול ללא אבא. חשבתי שדווקא את מבינה זאת יותר מכל אדם אחר, כנראה שלא כל היתומים חשים אותו דבר, לבני, בכל אופן, אבהות זהו הדבר החשוב ביותר בעולם. וכשאת מדברת על שיקום, האם אב שעובר טרגדיה כזו, בו הוא אינו יודע אם יראה את בנו, אם יזכה לקבל בחזרה את בנו, אם בנו לא יוצא שוב לחו"ל ולא יראה אותו שוב, כי הסכנה לא חלפה, ונמשכת גם כאן בבתי משפט, כשבני והילד אינם יודעים אם יהיו יחד או יופרדו לעד. האם האב לא צריך שיקום? האם הילד לא צריך שיקום? לו ידעת איזו טראומה הילד עבר, ראית פעם ילד שנתקף בחרדות ובכי היסטרי למשמע מטוס? מדוע? כי אומר שבפעם כששמע מטוס והועלה למטוס, לא ראה יותר את אבא, האם ילד שנתקף בחרדה כשאביו זז לרגע ממנו, ולא מוכן לאפשר לאביו אפילו להיכנס לשירותים או למקלחת, מחשש שאביו יעלם לו, האם ילד כזה לא צריך שיקום? אני מקווה שאף אחד מכם לא יעמוד בסיטואציה דומה, שכן קשה יהיה לך לשמוע אם אגיד לך שבמקום לעזור לך, הייתי מעדיפה דברים אחרים, כשאת כותבת: "...לבנך......משכנתא על דירה" ואת באמת חושבת שמשכנתא היא הדבר החשוב לבני יותר מאשר בנו, אם למשל יתום יהיה בצרה גם אני אגיד שצרתו אינה חשובה כמו משכנתא, ובכלל, אינני רואה כיצד עזרה לבני תגזול ממך את המשכנתא. אני כן רואה כיצד אלמנה נשואה (ידועה בציבור זה נשואה) שבמשק ביתה יש שתי הכנסות, באה על חשבון אלמנות הנמצאות בצרה, ומי שיגיד שבן זוג מפרנס רק את עצמו, זו טעות, כי זוג נשוי חי ביחד מאותה קופה, אני מכירה אלמנה שבן זוגה מרויח 25.000 ש"ח, האם היא אינה חיה מאותם 25.000 ש"ח? האם אין הוא משתף את זוגתו ברמת החיים הגבוהה שבה הוא חי? חברה אחרת שלי, בן זוגה איש צבא קבע המכניס הביתה פנסיה חודשית בגובה 3 חודשי תגמולים שלי, ולעומת זאת יש אלמנות שבקושי מצליחות לשרוד עד סוף החודש. ובכן, אלמנה נשואה, שיקמה את עצמה מבחינה כלכלית, לעומתה יש אלמנות שחיות מתחת לקו העוני, אז מי זקוק יותר לשיקום?