בנושא הבחירות בארגון אלמנות ויתומי

בנושא הבחירות בארגון אלמנות ויתומי

צה''ל. עם שובי מחו''ל פניתי לכל המתמודדות שהציעו עצמן לבחירות פעם נוספת במטרה: א.להתאחד לאלתר. ב.להיפגש איתנו,הנציגות הנבחרת של יתומי צה''ל בישראל. ג. לפעול ביחד לטובת יתומי צה''ל בישראל לחלקכם ידוע כי המלצה זו נתנה לכל המתמודדות על ידי בשנת 2001- ולצער כולנו לא יושמה על ידן. כולי תקווה כי כולן תחשובנה על טובתנו המשותפת ולא על שיקולי אגו יוקרה ויוהרה. לארגון אלמנות ויתומי צה''ל ניתן מנדט על ידי המדינה ושר הביטחון בתחילת דרכו, לסייע ולתמוך באלמנות וביתומים תוך שוויון מוחלט.

קצינות נפגעים חיל המודיעין מספרי טל

קצינות נפגעים חיל המודיעין מספרי טלפון חדשים יוני 2006

יתומים צריכים לקבל תגמולים קבועים

ממש כמו אלמנות. למעשה היתומים מקבלים תגמולים דרך אמותיהם, בתוך תגמולי האלמנה, אם משום מה חלקם בתגמולים נמחק בבגרותם, וזאת אינני מבינה, האם הורים מפסיקים לתמוך בילדיהם לפי גיל? ההוצאות על הילדים גדלות דווקא בבגרותם. להלן דוגמא, בני עבר מסכת גירושין כואבת במיוחד, שעלתה עד היום 400.000 ש"ח, מכיוון שאין בחור צעיר עם סכום כזה, טבעי שהוריו יעזרו לו, אם אביו היה בחיים, אני משוכנעת שהוא היה עוזר לבנו, לקחתי הלוואות מכל מקום אפשרי, נעזרתי בכל בן משפחה אפשרי, במצוקתו פנה בני למשרד הבטחון, ונענה שמכיוון שהוא אחרי גיל 30, משרד הבטחון אינו רואה בו כתחום אחריותו, פניתי אני למשרד הבטחון, נעניתי, שאין תקציב להלוואות, פניתי לארגון אלמנות ויתומי צה"ל, קיבלתי הלוואה של 10.000 ש"ח, נו? טיפה בים. ובכן, כל אחד מכם עלול למצוא עצמו במצב בו יזדקק לסכומים גבוהים, פשיטת רגל, מחלה, השתלה, גירושין וכו', למי אתם אמורים לפנות? לאביכם? או לאלו ששלחו את אבותיכם לקרב תוך התחייבות לדאוג לילדיהם, המדינה, משרד הבטחון. כל אב במדינה, היוצא למילואים, או אם יקרא לדגל יום אחד, רוצה לדעת שאם יקרה לו משהו, המדינה תדאג לילדיו, אך לא כך הוא, במקרה חירום, אין ליתום צה"ל כתובת לפנות לעזרה. וזה מביא אותי לנושא הקודם, מרגיז שיש אלמנות שנישאו, ורוצות להמשיך להיתמך, כשיש יתומים שאין מי שיתמוך בהם.

No name for now

New member
אולי אני אכתוב דעה לא פופולרית

אבל אני נגד מתן תגמול קבוע ליתומים אלמנות מקבלות תגמולים כיוון שהן מאבדות מפרנס בבית האם יתום צריך לקבל תגמול קבוע? האם זה יעודד יתום צה"ל להשתקם ולהתפרנס בכוחות עצמו? המטרה של השיקום היא לתת ליתום צה"ל את הסיוע שהיה מקבל מ-2 הוריו בהתבססות בחיים באמצעות רכישת מקצוע, סיוע בפתיחת עסק, מענקים והנחות. קשה לי להאמין שאבי ככול שאהב את אחי ואותי היה נותן לנו קצבה של כמה אלפים מדי חודש. זה לא שיקום
קשיים אובייקטיביים לא פותרים במתן הטבות מופרזות. ברור שרצוי שיהיה תקציב לסייע ליתום במצוקה, אבל עם כל הסימפטיה אי-אפשר לצפות שיתנו 400,000 ש"ח אפילו כהלוואה, זה פי 5 מהמענק לרכישת דירה. מה יישאר לכל השאר?

מישהו דיבר על עזרה בעל הסכום?

בין 400.000 לבין 0, יש הרבה באמצע. תראה אני אלמנה, לא יתום, אך לו הייתי יתום שקורה לו דבר נורא (ורמזתי שבני נאבק לא לאבד את בנו, אז אפשר להבין שחלק עיקרי מהכסף הלך למטרה זו) קשה להאמין שהייתי שואבת עידוד מדבריכם, אם ברצונכם להתארגן, כשהארגון הוא ראשית למטרה אחד למען השני, ראשית עליכם לגלות יותר סימפטיה ליתום אחר שנמצא במצוקה, לא רק שלא חשתי זאת, אלא אף ניכור וחוסר איכפתיות, אך יתכן שאני טועה, ואני מקווה שאני טועה, ועם ההתארגנות שלכם, תפתחו ליבכם אחד למצוקה של השני, כי אחרת זהו המשך לארגון האלמנות והיתומים, ששם ניכרת חוסר האיכפתיות והניכור של אלמנה לאלמנה, אני מקווה שאתם תהיו שונים. אגב, אין צורך לתקוף מישהו על הבעת דיעה, ובטח לא לרדת לפסים אישיים, כפי שנקט כותב אחד כלפי.

No name for now

New member
לא הובנתי כהלכה

טענתי היא שקצבה קבועה ליתומי צה"ל היא לא הפתרון לבעיה, אין קשר בין זה לבין מאבקו הקשה של בנך למען בנו. אין ספק שאין סימפטיה לקשיים של יתומי צה"ל ולכן גם אין סיוע ליתומים במצוקות שונות, הפתרון הוא לא קצבה קבועה כמו שקבעת בהודעתך הקודמת אלא שיקום נכון וסיוע פרטני במקרים חריגים. לילה טוב

לא קשרתי בין קיצבה קבועה

לבין מתן עזרה ליתום במצוקה. אלו שני דברים נפרדים, דעתי בעניין קיצבה היא עניין בפני עצמו, כמו כן סיפרתי שפנינו לקבלת עזרה ונענינו בשלילה. עם כל הכבוד, את ענית כך: "אבל עם כל הסימפטיה אי-אפשר לצפות שיתנו 400,000 ש"ח אפילו כהלוואה, זה פי 5 מהמענק לרכישת דירה. מה יישאר לכל השאר?" נשמע מדבריך כאילו הלוואה ליתום גוזלת מהשאר, ונשמעה נימה של קטנוניות, עם מלים כאלו וחישובים כאלה מגיעים למקומות לא יפים, אך יתכן שלא הבנתי נכון. באותה נימה בסיום דבריך "מה ישאר לכל השאר" אפשר לטעון גם לגבי דוגמאות אחרות, אם אלמנות נשואות מקבלות תגמולים, אז אולי זה על חשבון אלמנות נזקקות? למרות שזו לא דעתי, אך השלכתי על הדברים שכתבת, דוגמאות אחרות שאפשר לטעון אותן. לא חשוב, אני אתכם בכל מקרה, אתם ילדים של כולנו, ומגיעה לכם חצי המלכות, העיקר, פרגנו אחד לשני, עזרו אחד לשני, תנו יד וכתף אחד לשניה, מטרתכם צודקת ונכונה, התחלתם יפה, אך אל תפלו למערבולת של חיכוכים ומריבות, גם הקמת ארגון אלמנות ויתומים החלה כפעולה מלוכדת של כל האלמנות, עם המון רצון טוב ואיכפתיות אחת לשניה, וכיום מריחה לא טוב. בהצלחה בפועלכם.

דבר נוסף

זכרו, כל אחד יכול להגיע למצב בו יזדקק לעזרה, עד לפני 3 שנים, בני ואני לא חשבנו שתיפול עלינו מכה, בני אדריכל בוגר הטכניון, אובחן כילד מחונן עם ציפיות לעתיד מזהיר, ביום בהיר אחד, במרץ 03 הגיעה בשורת איוב, שהפכה את כל עולמו, איבד את בנו, מאות אלפי שקלים גייס כדי להחזירו אליו, ומאז נאבק כדי לא לאבדו לעד, כתוצאה מכך, חייו התהפכו, הקריירה נקטעה, העתיד המזהיר שעמד בפניו, הוקפא. מסקנה, כל אחד יכול לקבל מכה.

No name for now

New member
ליאורה על תיעלבי ממני

דעתי היא שזו בקשה לא ריאלית, הייתי שמחה אם אפשר היה לתת כזה סיוע למרבה הצער קשה לי להאמין שזה יקרה באותה המידה היו נותנים לי או לבנך או לכל יתום אחר הטבה בקבלת משכנתא על דירה (אפשר לומר שמדובר בסכום קרוב). האמת שמבחינתי הייתי מעדיפה שיתנו הטבות בלקיחת משכנתאות כמו שנותנים לאוכלוסיות מסויימות. זו דעתי הפרטית, והיא נובעת מתוך דעתי הפרטית מה זה שיקום ומה לא. אני שמחה שאנחנו מקיימים על זה דיון בפורום

כשיש אב שזקוק לכסף כדי להציל את בנו

אז אין לכך שום דבר דומה. כיצד את יכולה להשוות? כשאדם זקוק לכסף כדי להציל את בנו, אז יש למה להשוות את זה? לא פעם שומעים על אנשים חולים הזקוקים לניתוח, ופונים לציבור לקבלת תרומות. במקרה שלנו, נכדי נחטף והוחבא בגרמניה, 8 חודשים נותק הקשר בין הילד לאביו, היה צורך לפנות לחקירות כדי לאתר אותו, ופניה לבית המשפט כדי להחזירו, ברור שבית המשפט נתן צו מיידי שהאבא יבוא עם שוטר לקבל את הילד, העלות של כל הפעולות הסתכמו ב-300.000 ש"ח, אם לא היה פועל להחזירו, לא היה לו הילד, אם לא היה משיג את הכסף לא היו נעשות פעולות להחזרת הילד, אם היית הורה היית מבינה שאין תחליף לילד ולהורות, היית מבינה שילד זה לא משכנתא, ועל ילד לא עושים חשבונות, האם יש מקום להשוואה בין ילד למשכנתא? ושוב, מי דיבר על הלוואות בסכומים האלה, אך לקבל 0 עזרה, זוהי יריקה בפרצוף, היו מקרים דומים בהם פנייה לציבור הניבה תרומות, אנשים זרים עזרו מתוך רחמים, ואת מדברת על משפחת השכול, שהיפנתה עורף ליתום צה"ל למקרה חירום, של החזרת ילד חטוף בן שנה וחצי. מעניין מה היה קורה, לו למשל היית זקוקה להשתלה להצלת חייך, האם היית מעמידה את דחיפות ונחיצות הנושא מול דברים אחרים? האם מקרה כזה הוא דבר שבשיגרה כמו משכנתא לדירה? אני די מאוכזבת מהתגובות שלכם, קיבלנו עזרה מחברים, מידידים קרובים ורחוקים, ואפילו תרומות מאנשים זרים שהזדעזעו מהמקרה, והנה, משפחת השכול מגיבה כפי שאת מגיבה, וזה עצוב. אני יוצאת מהפורום, למרות הכל אני מאחלת לכם הצלחה.

No name for now

New member
ליאורה את נמצאת במצב שבו

קשה לך להפריד בין מצבו של בנך לבין מצבם של כלל יתומי צה"ל, אני מבינה את זה כי אני יודעת (למרות שלא הייתי חס וחלילה במצב כזה) שזו מצוקה נוראית ואני לא מאחלת אותה לאף אחד אני בכל זאת בתור מישהי שמנסה לחשוב מה טוב לכלל יתומי צה"ל התייחסתי לנושאים כמו קצבה קבועה שפסקת שיתומי צה"ל צריכים לקבל, וכעסך על העובדה שלא ניתן לסייע לבנך בהלוואות בנך צריך עזרה, בנך צריך הלוואה של סכום ריאלי, אלה דברים שצריכים להעשות לפנים משורת הדין מתוך התחשבות במצב ולא מתוך מחויבות של משרד הבטחון לסייע לכל יתום צה"ל שצריך באופן פתאומי סכום כספי לא סביר. אני לא יכולה להציל את נכדך מכל פושע (במקרה הזה אימו) באמצעות תרומות או הלוואות ליתומי צה"ל בסך הכל זה תפקידה של המשטרה או של האינטרפול ואת אוזלת ידם אני לא צריכה לפתור בכספים שמיועדים לשיקום יתומי צה"ל. בגלל זה היום כל ישוב מארגן לעצמו היום משטרה פרטית, לאן הגענו? מה יקרה אם הכסף לא יספיק? אני יודעת שזה קר אבל אני רוצה לחשוב שאנחנו חיים במדינה מתוקנת. באותה מידה לא מקובל עליי שאנשי עסקים מציעים לפתור את בעית התרופות לחולי הסרטן לחודש הקרוב כדי שיפסיקו את שביתת הרעב וההפגנה, מה יהיה בחודש הבא? זה תפקידו של משרד הבריאות. מבחינה היפוטתית, יכול להיות שאם בנך היה מקבל סיוע במשכנתא, מצבו היה טוב יותר מבחינה כלכלית יכול להיות שהוא יכול היה למכור את דירתו או לקחת משכנתא שנייה וכך היה בידו את הכסף לנהל את המאבק על בנו.

בתור מי שאיבדה את אביה

חשבתי שתהיה לך יותר רגישות לילד אחר שעומד לאבד את אביו. בתור מי שגדלה לא אבא, ויודעת את הטעם של חסר אב, חשבתי שתביני לילד אחר שצריך לעשות הכל כדי שלא יגדל ללא אביו ולא יחסר את אביו. מעבר לעובדה שנכדי הוא כל חייו של אביו, וכאבא הוא החשוב ביותר בחיי בנו, יודע בני את הטעם של איבוד אב, ולא יכול היה להמשיך לחיות אילו בנו היה צריך לגדול ללא אב, דווקא כאדם שיודע מה זה לגדול ללא אבא, קשה היה לבני להשלים עם מצב בו בנו יאלץ לגדול ללא אבא. חשבתי שדווקא את מבינה זאת יותר מכל אדם אחר, כנראה שלא כל היתומים חשים אותו דבר, לבני, בכל אופן, אבהות זהו הדבר החשוב ביותר בעולם. וכשאת מדברת על שיקום, האם אב שעובר טרגדיה כזו, בו הוא אינו יודע אם יראה את בנו, אם יזכה לקבל בחזרה את בנו, אם בנו לא יוצא שוב לחו"ל ולא יראה אותו שוב, כי הסכנה לא חלפה, ונמשכת גם כאן בבתי משפט, כשבני והילד אינם יודעים אם יהיו יחד או יופרדו לעד. האם האב לא צריך שיקום? האם הילד לא צריך שיקום? לו ידעת איזו טראומה הילד עבר, ראית פעם ילד שנתקף בחרדות ובכי היסטרי למשמע מטוס? מדוע? כי אומר שבפעם כששמע מטוס והועלה למטוס, לא ראה יותר את אבא, האם ילד שנתקף בחרדה כשאביו זז לרגע ממנו, ולא מוכן לאפשר לאביו אפילו להיכנס לשירותים או למקלחת, מחשש שאביו יעלם לו, האם ילד כזה לא צריך שיקום? אני מקווה שאף אחד מכם לא יעמוד בסיטואציה דומה, שכן קשה יהיה לך לשמוע אם אגיד לך שבמקום לעזור לך, הייתי מעדיפה דברים אחרים, כשאת כותבת: "...לבנך......משכנתא על דירה" ואת באמת חושבת שמשכנתא היא הדבר החשוב לבני יותר מאשר בנו, אם למשל יתום יהיה בצרה גם אני אגיד שצרתו אינה חשובה כמו משכנתא, ובכלל, אינני רואה כיצד עזרה לבני תגזול ממך את המשכנתא. אני כן רואה כיצד אלמנה נשואה (ידועה בציבור זה נשואה) שבמשק ביתה יש שתי הכנסות, באה על חשבון אלמנות הנמצאות בצרה, ומי שיגיד שבן זוג מפרנס רק את עצמו, זו טעות, כי זוג נשוי חי ביחד מאותה קופה, אני מכירה אלמנה שבן זוגה מרויח 25.000 ש"ח, האם היא אינה חיה מאותם 25.000 ש"ח? האם אין הוא משתף את זוגתו ברמת החיים הגבוהה שבה הוא חי? חברה אחרת שלי, בן זוגה איש צבא קבע המכניס הביתה פנסיה חודשית בגובה 3 חודשי תגמולים שלי, ולעומת זאת יש אלמנות שבקושי מצליחות לשרוד עד סוף החודש. ובכן, אלמנה נשואה, שיקמה את עצמה מבחינה כלכלית, לעומתה יש אלמנות שחיות מתחת לקו העוני, אז מי זקוק יותר לשיקום?

No name for now

New member
ליאורה אני לא נכנסת למבחן מסכנות

את הנכד שלך צריך למצוא ומהר האם זה תפקידו של משרד הבטחון לסייע בגיוס כספים? לא חושבת האם ארגון יציג צריך לסייע? יכולים אם יש בידיהם את המשאבים הדרושים לפי החלטת ועדה, צריך לזכור שארגון יציג מקבל עוד עשרות (אם לא מאות) פניות בשנה והמטרה היא לסייע לכמה שיותר אנשים ולכן אי-אפשר לתת לכולם סכומי עתק כן, 400,000 ש"ח זה סכום עתק בשבילי, קרוב לחצי משווי הדירה שלי

No name for now

New member
פה נמחקו כמה הודעות

אני מבקשת מכולם העלו את טענותיכם בצורה תרבותית חילוקי דעות הם דבר לגיטימי לחלוטין, בואו לא ננצל את זה כדי לחבוט וירטואלית זה בזה

למעלה