בנושא כדור שינה

yedidit

New member
בנושא כדור שינה

שלום לכולם. רציתי להתייעץ אתכם לגבי כדורי שינה. אמא שלי לקחה במשך שנים בונדורמין לפני השינה וזה החזיק אותה עד הבוקר ואף למעלה מזה. לאחרונה, כשהחריפה המחלה והיא התחילה לקבל ממוריט ופרפנאן, הרופא החליף את כדור השינה ונתן לה נוקטורנו. מאז, כבר שלושה שבועות היא קמה כל חצי שעה בערך לעשות פיפי ואין לה כלל שינה רציפה. נראה לי שהשינה חשובה להרגעה ולהבראה (לכולנו, ובעיקר לחולה) וגם אנחנו צריכים קצת שקט, מה לעשות... איך אתם ממליצים לנהוג? לחכות שהתרופה החדשה תעבוד או לבקש שיחליפו? ובכלל, אשמח לשמוע מכם על התרופות של אמא כי אני ממש לא בטוחה שהטיפול הזה הוא מיטבי ואפשר לשפר (ואולי זה רק אשליה שלי). תודה לכם - על התשובות, על האוזן הקשבת, על הכתף התומכת ועל הלב המבין.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif כדור שינה

שלושה שבועות זה די הרבה זמן כדי להתרגל לכדור שינה. אם היא היתה רגילה לבונדורמין וישנה איתו טוב, למה להחליף? האם בגלל התרופות האחרות? אני שואלת כי גם בעלי מקבל בונדורמין. זה אומנם מחזיק אותו למקסימום 3 שעות אבל בלי זה הוא באמת קם כל חצי שעה. בעלי מקבל גם ממוקס (התחליף לאיביקסה) וגם ריספרדל שזו תרופת הרגעה. הרופא המטפל שלו אומר שאין קשר בין התרופות האחרות לכדורי השינה ושאם יש צורך אז לתת לו כדור שינה ללא היסוס. את הבונדורמין אני נותנת לו אחרי חצות, כאשר הוא מתעורר והולך לשירותים. לאחר מכן, או שהוא ממשיך לישון עוד שעתיים-שלוש, או שיש לילות שזה לא עוזר והוא מסתובב עוד שעתיים-שלוש אחרי הכדור ונרדם רק בבוקר וגם זה לזמן קצר. כך שאם הנוקטורנו לא עובד עליה, חזרו לרופא ובקשו את הבונדורמין או משהו אחר שכן ישפיע. כשאני ביקשתי משהו חזק יותר מהבונדורמין כי הוא טוב רק לשלוש שעות, אמר לי הרופא המטפל שאין משהו יותר חזק שהוא יכול לתת לי בבית. במוסדות כנראה משתמשים במשהו חזק יותר כמו הלידול או משהו כזה כדי להרגיע ולהרדים את החולים, אבל בטיפול ביתי זה הכדור הכי חזק. אז שווה לשאול את הרופא למה הוא החליף, אם יש סיבה של אינטראקציה בין התרופות, ואם לא, לבקש משהו אחר. בכל מקרה הרופא צריך לדעת שהנוקטורנו לא עובד... מאחלת לכם ולאמא לילות שקטים ורגועים

פנטזי1

New member
הלידול הוא לא כדור שינה אלא הרגעה כמו ריספרדל

רק מהדור הישן. כדאי שוב לחזור לרופא ולשנות את כדור השינה אולי הוא לא משפיע עליה. כדאי גם לשאול את הרופא על האביקסה שנותנים בתוספת לממוריט בשלב מתקדם של המחלה

למעלה