בנושא שרתי IBM שאלה למומחים בלבד

sitepoint

New member
בנושא שרתי IBM שאלה למומחים בלבד

שלום לכולם, ולמומחים שבינכם.

ברשותי מספר שרתי IBM מסוג 3550 נחשבים לשרתים סטנדרטים, לאחרונה מקמתי מחדש מספר שרתים אצלי במעבדה לצורך ניסויים, בתחומים
שונים. שמתי לב לרעש שיוצרים השרתים האלה, בעיה לא פשוטה. לאחר בדיקה שעשיתי מול היצרן ופשפוש בגוגל מצאתי שיש דרך להוריד את הרעש
בצורה חדה, ולשמחתי הצלחתי לעשות זאת בשרת אחד בלבד, אבל משום מה שאר השרתים אינני מצליח לשחזר הצלחה זאת, עד כמה שאני מבין שיש
צורך לעשות שינוי ב bios ולאחר מכן ..... (אולי זה קשור control panel של השרת) אני עדיין אינני יכול לזהות. אשמח מאוד לעזרה בנושא או לקבל כיוון
ולשחזר את ההצלחה מחדש.

בתודה מראש
רון

lavifighter

New member
תן דגם מדוייק

3550 כולל כמה דורות עם הבדלי ענק ביניהם, החל מהישן שהוא איזה בן 6 ועד לm5 שהוא שרת חזק מאוד.
אני לא זוכר את המשמעות של כל ספרה(יש לזה משמעות) אבל 3550 זה בעיקרון סדרה של שרתי rack שהם u אחד("פיצה") וחזקים יחסית לתקופה שהם יצאו. בישנים יותר זה bios בחדשים זה uefi.
תשמע רוב הרעש לרוב זה על ידי מאווררים שמושפעים בין היתר מכמות המאמץ והתחממות של הרכיבים, ולפחות בלפטופים יש דרך שהמחשב יעבוד מעט יותר לאט אבל פחות ירעיש מאמין שיש את זה גם בשרתים של IBM.
עוד דבר שאולי כדאי לבדוק זה אם השרתים נמצאים בסביבה חמה יחסית או שיש סיבה אחרת שהמאורר עובד כל כך קשה, שכן אני לא זוכר שהשרתים האלה רועשים באופן חריג ועבדתי עם כאלה.
&nbsp
מקווה שהצלחתי לעזור לצערי כרגע אני לא יודע לעזור מעבר לזה, ממליץ לפנות לגוף שמספק לכם אחריות בנוסף להסתייעות בפורום ובגוגל.

sitepoint

New member
מדובר בשרת פיצה מסוג X5355 לפי דעתי שרתי rack שהוא U1

עד כמה שאני מבין אין לי כבר אחריות בגלל השנים שהשרת הזה פעיל. בקשר לעניין ה bios הוא שודרג ל 1.15 האחרון שמופיע
באתר של חברת IBM. עוד משהו:: אחד השרתים כרגע פעיל אבל הוא עובד מאוד שקט, השני קצת יותר עובד קשה.

ישנו ארון שרתים פשוט והסביבה היא אינה במזגן אבל יש כמה מאווררים שעובדים 24 שעות ביממה, זה פתרון יותר טוב ונוח ממזגן
שיכול לגרום לנזק עד כמה שאני מבין משיחות שעשיתי עם חברה שעוסקת בנושא וזה בגלל נפח החדר.

האם ישנה תוכנה שניתן לשלוט על המאווררים בשרת מסוג X5355?

בתודה,
רון

lilimeshi

New member
לא מומלץ לשלוט במאווררים מעבר למה שהלוח עושה

זה יכול להזיק לחומרה ולהגיע לקבלים נפוחים וכו'
תקרר אותם (או תנקה אבק מכל חריץ אפשרי) או תן להם לנשום איך שהם רוצים - לא באמצעים מלאכותיים, זה לא PC רגיל
מה גם ששרתי 1U הם הכי מרעישים שיש ואין המון מה לעשות עם זה (אלא אם כן זה חריג מאוד ואז צריך לבדוק למה עם ניטור וכו'). ככל שהשרת גדול פיזית הוא שקט יותר.

kitt

New member
בדקת שכל המאווררים פועלים? תנסה להפעיל אותו עם המכסה פתוח

זה יתן לך שני דברים
1. יותר קירור ואז הוא אמור להיות שקט יותר
2. אתה רואה את המאווררים, אם אחד או יותר לא פועל השאר יעבדו יותר חזק כדי לפצות על החוסר.

lavifighter

New member
תנסה דרך הimm או הRSA(איך שלא קוראים לזה בשרת הזה)

יש שם אפשרווית לשלוט בדברים כמו חשמל ומאווררים.
תשקול גם להחליף את המאוררים-אולי אחד מהם קצת דפוק וצבר יותר מידי אבק.

sitepoint

New member
אתה צודק זה מה שחפשתי את imm או RSA

אני מחפש את התקנה לזה, ואני לא מצליח למצוא אותה, אני אשמח לקבל עזרה בנושא.

lavifighter

New member
זה מובנה בלוח אם

בביוס אתה יכול להגדיר לו כתובת עבור גישה מרחוק(יש לו פורט פיזי משלו). אי אפשר להתקין את זה, רק לעדכן גרסה.

sitepoint

New member
מסתבר שאין לי גישה ל IMM מה אפשר לעשות?

אני בדקתי אתמול בגוגל איך ניתן לגשת ל IMM אצלי, מאיזה סיבה שלא ברורה לי, אין לי גישה ברמת ה web בדתי את הרשאות
והגדרות ה DHCP ב bios והכול תקין לפי דעתי הבעיה יכולה להיות בזה שאין כבל תקשורת בין ממשק הגישה לבין ה switch לפי
דעתי זאת הבעיה שלי או שיש משהו אחר שאני לא מזהה אותו כרגע, אשמח לקבל רעיונות מה לבדוק.

בתודה
רון

lavifighter

New member
הגיוני מאוד דווקא

תעבוד לפי השלבים הבאים:
1. תלך פיזית לשרת ותגדיר בביוס שלו הגדרות תקשורת נכונות לIMM(לא ממליץ DHCP לפחות לא בשלב הזה).
2. תחבר את הIMM(זה פורט פיזי נפרד, תסתכל מאחורה) לתקשורת, ותוודא(או תבקש מצוות תקשורת) שתהיה גישה נכונה לIMM מהעמדה שלך. חשוב לוודא גם פורטים פתוחים בFW שזה 80 ו443 עבור הweb ועוד כמה עבור kvm וכו'(אני לא זוכר בעל פה). במידה וזה לא מתאפשר, קח מחשב או לפטופ ותחבר אותו תקשורתית ישירות לIMM ותגדיר את עצמך באותו סבנט שלו.
3. תוודא שיש לך java בגרסה מתאימה. כעת אמור לעבוד לך :)

sitepoint

New member
האם ניתן להגריד פיזית בביוס את כתובת הגישה

אני התחלתי את השרת, הבעיה שלי כרגע שאני מתקין מערכת הפעלה linux centos שאלתי היא כזאת,
א. האם ניתן להכנס לממשק IMM ללא מערכת הפעלה או שיש צורך להתקין קודם את מערכת ההפעלה ורק
אחרי זה ניתן יהיה לגשת לממשק IMM, לפי דעתי אין בעיה בלגשת לממשק IMM ללא מערכת הפעלה.
ב. איך אני יכול לזהות את כתובת איי פיי לגישה לIMM? עד כמה שאני מבין יש בביוס הגדרות DHCP הפועלות
כחלוקה לרשת ה Ethernet האם אני צריך להשתמש בטווח המופיע בזה או ישנו טווח אחר שאני צריך למצוא
אותו? או שאני מתבלבל בין שני דברים שונים בביוס.

בתודה
רון

lavifighter

New member
כרנראה שלא הבנת מה זה הIMM

הIMM זה רכיב בביוס(או בלוח האם אני לא סגור על זה) שמאפשר ניהול דברים מסוימים מרחוק כאשר השרת כבוי.
אין לו קשר למערכת ההפעלה, למעשה הIMM נשאר דלוק גם כאשר השרת כבוי לגמרי ולא נגיש כלל, והדרך היחידה להדליק את השרת מרחוק זה על ידי הIMM.
לIMM יש מערכת הפעלה משלו שהיא למעשה איזה לינוקס קטן עם מודיפקיציות, זה לא משנה איזו מערכת הפעלה אתה מתקין על השרת יש לו מערכת הפעלה משלו.
ב. ביקשתי ממך לא לעשות DHCP. בביוס יש לך אפשרות לשנות את זה, לצערי אני לא זוכר בעל פה איפה זה וגם זה משתנה לפי האם זה UEFI או BIOS ולפי דגם השרת המדויק, אפשר להסתכל במדריכים של IBM.
&nbsp
IMM זה זהה לmanagement module של בליידסנטר, פשוט לשרת בודד. אין לו קשר למערכת ההפעלה ויש לו כתובת משלו שהיא לא כתובת של השרת(הcentos לא יזהה אותה). יש לו גם יוזרים וסיסמאות משלו(או להשתמש בLDAP), ניטור משלו, לוגים משלו וכו'.

sitepoint

New member
עכשיו זה הרבה יותר ברור לי.

לשרת שלי יש ביוס, בכול אופן עכשיו זה יותר ברור לי, תודה על ההסבר

lavifighter

New member
כמה דברים ששכחתי להזכיר שIMM משמש להם

1. לשלוט בדברים שונים בביוס מרחוק מבלי צורך להגיע לביוס-למשל boot order.
2. לעשות mount בKVM לISOים על ידי סימולציה לדיסקים, דיסקטים וUSB. בצורה כזו, ניתן למשל לפרמט או להתקין מערכת הפעלה על שרת כזה מבלי שצריך לבוא פיזית עם דיסק לשרת. זה מאפשר גם שדרוג firmwareים לדברים בשרת עצמו כמו כרטיסי רשת, דיסקים וכו' מרחוק(אבל עם סיכון שבמקרה של ניתוק תקשורת באמצע שדרוג, יהרס הביוס של השרת והוא לא יעלה לעולם! לכן הדבר הנכון לעשות זה לשים אותו במקום עם תקשורת אמינה מאוד וקרובה מאוד לעמדה שממנה עושים את השדרוג, או שיעשו את זה משרת בתוך האולם שרתים).
3. ניטור דברים פיזיים כמו מאורר, דיסקים תקולים, זכרונות דפוקים, חום, חשמל וכו'. בחלק מהדברים כמו חשמל ומאורר ניתן גם לשנות מרחוק.
4. אני חושב שאפשר במידה מסויימת לפחות בIMM החדשים יותר לעשות גם ניטור ביצועים מסוים(CPU, זכרונות וכו'), לפחות בHP אני יודע שאפשר אולי גם בIMM.
5. לראות דברים כמו מספרי מק"ט, סיריאלי וכו' מבלי שצריך לפרק את השרת לכל דבר פיזי לפני תיקון או החלפה, ולראות WWPNים לצרוך boot from san מבלי שצריך להיכנס לביוס של הHBA.
5. בעבר היה מוצר שנקרא director שלדעתי עדיין קיים או שהחליפו לו שם ויודע לעשות שדרוג, ניטור, מיפוי ועוד דברים כאלה להרבה שרתים במקביל, על ידי התחברות לIMM. זה למעשה סוג של ממש מרכזי לניהול שרתים של IBM. בעבר הוא עשה בעיות רבות והיה מאוד לא אמין(נפל הרבה, מה שלא גורם נזק אבל הופך את התחזוקה שלו למיותרת), אבל אולי הוא שופר במשך השנים.

sitepoint

New member
אוקי, בגדול אינני מצליח לגשת ל IMM ולא ברור לי למה

נראה לי שאין לי את ה IBM X3550 erver IMM Virtual Media Key Remote Access על השרת וזאת הבעיה המרכזית שלי

sitepoint

New member
עד כמה שאני מבין זה הרכיב המדובר

עד כמה אני מבין זה הרכיב המדובר שצריך להיות משולב מלוח האם של השרת, יכול להיות שזה מה שחסר לי בעצם.
מה דעתך על זה?

lavifighter

New member
תקרא את הלינק הנ"ל, נראה שזו לא הבעיה שלך

http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips0849.html
&nbsp
אם הבנתי נכון(לא קראתי לעומק), אז הרכיב הזה לא נחוץ עבור גישת WEB אלא רק עבור הKVM ועוד כמה דברים, וגם זה רק בחלק מדגמי השרתים.

למעלה