בנושא תחליף טריטון

בנושא תחליף טריטון

כידוע לעיתים הדרגה החמישים מוחפלת לטירון ממנה על מנת להוסיף צבע וכרומטיקה למיצלול ההרמוני. בדו מזור תחליף טירטון יהיה רה במול מזור 7 שאלה שהיא יותר בכיוון האנהרמוני: בסולם מי במול מז'ור, הדרגה החמישית תהייה סי במול 7, והתחליף שלה יהיה בעצם פה במול 7. האם אני יכול לכתוב, E7.? זה קורה בעוד מצבים שהטריטון של החמישית יוצא לדוגמא דו במול וכולי.... האם מישהו יודע אם יש תשובה מוחלטת לעיניין?
 

Itai8

New member
לא כל כך בטוח

אבל מבחינת כתיבה צריך לכתוב פה במול 7 כדי להדגיש שזה טריטון ולא קוורטה מוגדלת תקנו אותי אם אני טועה...
 
טריטון כשמו כן הוא שלשה שונים

זה יכול להופיע בשני אופנים: קוינטה מוקטנת או קוורטה מוגדלת דו פה # דו סול b
 
לא מדויק

קוורטה מוגדלת וקווינטה מוקטנת הן אותו המרווח בכיוון מושווה, אל בכיוון שאינו מושווה הן שני מרווחים שונים. קוורטה מוגדלת היא המרווח הנקרא טריטון כי היא מורכבת מטון ועוד טון ועוד טון. קווינטה מוקטנת מורכבת מטון ועוד טון ועוד חצי טון ועוד חצי טון בסך הכל זה אותו דבר, אבל בכיוון לא מושווה, חצי טון בין דרגות מוסוימות לא בהכרח שווה לחצי טון בין דרגות אחרות מכיוון שחצי טון לא בהכרח שווה לחצי טון מדויק.
 
תלוי במצב

בתאוריה כן, הצליל הנכון יהיה Fb Cb וכו' מה שמעניין שFb למשל לא מקובל לכתוב ותמיד כותבים E7 במקום כי זה יותר נוח לעין, וזה הפך למהלך מאוד מקובל שכולם רגילים לראות. במקרה של Cb דווקא רואים את זה די הרבה בצורה הזאת... עניין של סגנון אני מניח. בכל אופן לעולם לא יהיו סימנים כפולים ב chord symbols. למי שכתב על הקוורטה המוגדלת והקווינטה המוקטנת, במקרה הזה חשוב לזכור שהאקורד המדובר הוא תמיד b2 בסולם, ולכן אם אתה רוצה לכתוב אותו מדויק, זה לעולם לא יהיה אותו שם כמו 1, תחשוב על זה כמו צליל מוביל בכיוון ההפוך.
 

ש ו ה ם 1

New member
תלוי

אם אתה כותב קטע קלאסי - תכתוב Fb7 אם אתה כותב קטע ג'אז (ואם אתה משתמש בתחליף טריטון, זה נפוץ יותר בז'אנר זה) - אתה יכול לכתוב איך שאתה רוצה. ממילא מי שמבין, יבין למה התכוונת במהלך גם אם תכתוב E7 , ומי שלא - לא יבין למה התעקשת על Fb7 .
 
למעלה