בנות, אני בלחץ אטומי!!!

nikit1

New member
בנות, אני בלחץ אטומי!!!

אביו של בן זוגי הודיע שהוא לא מתכוון להזמין יותר מ-40 איש, הוא לא מתכוון להזמין אפילו את כל המשפחה! הדבר כמובן מיד עורר מתחים רבים- מה פתאום לא את כל המשפחה ומה פתאום כ"כ מעט מוזמנים?? לפי דעתי כיוון שהוא רוצה לשלם רק על אורחיו הוא פשוט מנסה לצמצם הוצאות ולהתנקם בנו. אמרתי שכבר התחייבנו על 350 איש בגן הארועים והוא ענה- היתם צריכים לדבר איתי. וזה אחרי 5 חוד´ של התעלמות טוטאלית מכל נושא החתונה כולל התעלמות מההודעה על כך שאנחנו עומדים לסגור עם הגן!!! הנחנו שכל המשפחה תוזמן... אני ממש בלחץ- אני לא רוצה שהחתונה תהיה הסיבה למריבה משפחתית איומה (כל בני המשפחה שלא הוזמנו בוודאי לא יקבלו את זה יפה). מה גם שפתאום אני מפחדת שאין לנו מספיק מוזמנים- מה לעשות?!?! עוד הערה נפלאה שהיתה לו ולאישתו- "אנחנו התחתנו בבית עם 50 מוזמנים, אנחנו אף פעם לא עושים ארועים גדולים". נו באמת, אף פעם לא היתה חתונה במשפחה!!! והחתונה שלהם בבית היתה חתונתם השניה בגיל 40, איזו צביעות!! אני מצטערת על כל מה שאני "שופכת" כאן, אני ממש זקוקה לעידוד ועצה, יש לי סיוטים מהחתונה, אני מפחדת ששום דבר לא יסתדר והארוע יהיה יקר ומגעיל...אני ממש על סף דמעות

oc101

New member
"קודם כל תרגעי"

יש ספר כזה אני נשבעת הרבה אני לא יכולה לעזור , אני יכולה לומר שחבל לריב , עברתי אותו סיוט . הייתי עיקשת ועכשיו אני די מתחרטת על דברים שאמרתי... מבינה לליבך שולחת לך חיבוק חזק חזק הצעירה - שאמא של החתן ניהלה את החתונה כמו שזו החתונה שלא היתה לה...

shelycat

New member
צער גידול הורים../images/Emo122.gif../images/Emo14.gif

א. אל תדאגו ההרוים תמיד מזמינים יותר ממה שהם אומרים. ב. את מיספר המוזמנים הסופי אתם מוסרים לאולם ממש ברגע האחרון ואלא אם כתוב בחוזה כמה אתם מתכוונים להזמין אין לאולם מה לעשות. ג. תכינו רשימת מוזמנים משלכם לגבי את מי אתם רוצים להזמין ומה לעשות אם צריך תזמינו גם כאלו שחשבתם שיהיו מוזמנים שלו, מספר האנשים שתוסיפו לא יהיה כל כך גדול כמו שאתם חושבים ואז זה לא נורא יהיה לכסות מכיסכם אם יעלה הצורך. ד. אל תיכנסו לפאניקה. אני מבינה כי הוריו גרושים וקבעתם רף מקסימום של מוזמנים, פשוט תרשו ליתר הגורמים להזמין יותר. אצלנו כל צד שילם על מוזמניו גם כן. חלוקת המוזמנים אצלנו היתה (גם הורי בעלי גרושים): 60-70 חברים שלנו, 80-90 מצד אמא של בעלי וחברים משותפים שלה ושל אבא של בעלי, 40-50 איש מצד אבא של בעלי, ומצד הורי היו עוד 250 אנשים. אז אתם רואים תמיד יש צד אחד שיכול כלכלית להרשות לעצמו יותר או שיש לו יותר מחויבויות משפחתיות וחברתיות וישמח על העודף החדש שנוצר. חוץ מזה אל תשכחו שלמרות שההורים לא יודו בזה הם יהנו לחלק הזמנות ותמיד מחלקים יותר ממה שתיככנו. כך שאם הוא מסרב להזמין יותר אין מה לעשות נגד זה, אבל אם הוא הוריד אנשים שחשובים לכם תזמינו אותם אתם. ולגבי פרק ב" של הורי החתן מוכר לי (אמא של בעלי הביאה את החבר החדש שלה לחתונה והביכה את כ-ו-ל-ם).

nikit1

New member
קודם כל תודה על התגובה ../images/Emo51.gif

אבל אנחנו לא יכולים להזמין את אלו שהאדון החליט "להוריד מהרשימה", זה כל העניין!!! הוא לא מוכן שיהיו בחתונה, ולא בגלל שיש איזה ריב עתיק, פשוט הם לא לרמתו, משפחתו שלו! ולגבי יכולת כלכלית- הוא ואישתו יותר מאמידים, הרבה יותר. זה פשוט רוע, אין לי הסבר אחר, אני פשוט לא מבינה את דרך החשיבה הזו!

shelycat

New member
הורים...

איך הוא מסתדר עם בני משפחתו זו בעיה שלו אבל הוא לא יכול לשים לכם וטו כשהטיעון שלו הוא שהוא לא רוצה לשלם עליהם, והוא לא יכול להתחיל לכם ריב משפחתי שאתם לא מעונינים בו, זו לא דרך בשבילכם להתחיל חיים במריבות והעלבויות. תזמינו ופשוט שיגלה בחתונה את העובדה המוגמרת הרי בין כה וכה הוא לא משלם. שיבלע את ה-
הרי זו לא החתונה שלו ולא החיים שלו וסך הכל תימנעו מריבות והתחשבנויות גם ממנו. חוץ מזה אולי בסוף הוא עוד יתרצה?

sariteran

New member
חמודה, תירגעי, יהיה בסדר! ../images/Emo45.gif

לא קרה שום אסון. ההודעה שלך מאד אירונית בעיני, כי לנו הייתה בדיוק את הבעיה ההפוכה עם ההורים של ערן, שהגישו רשימ מוזמנים התחלתית של 330 איש רק מהצד שלהם, ולקח לנו שנה להוריד אותם למספר נורמלי והגיוני... אבל את צודקת שהעניין בהחלט מלחיץ ועוד יותר מזה מכעיס ומעליב. אבל תעצרי ותחשבי לרגע באופן פרקטי: קודם כל, לגבי עניין הכעסים והעלבונות, תני לבן זוגך לטפל בזה - זה אבא שלו, והוא צריך להבהיר לו שההתייחסות הזו לחתונה פוגעת בכם ושבסך הכל מדובר בחתונה שלכם, וכדאי לתת לכם לקבוע את אופיה. שנית, אל תסתפקו במספרים שהוא מפריח באוויר - שבן זוגך יבקש ממנו רשימת מוזמנים מדויקת (שמית!!!), כולל מספר המוזמנים (ולא רק "דוד חיים ודודה סימה" אלא מספר ריאלי, כולל ילדים וכו´). יתכן שכשהוא ישב לכתוב את הרשימה בלי להתחייב למספר גלובלי, תראו שניכם שהמספרים הם הרבה יותר מארבעים. חשוב להזכיר לו בעדינות שלא ישכח מעבר למשפחה גם חברים, אנשים מהעבודה שלו וכו´. דיברת על אביו של בן זוגך ולא על הוריו, האם אימו מביאה רשימת מוזמנים נפרדת? בכל מקרה, ברגע שתקבלו ממנו את הרשימה, תוכלו להגדיל את מספר המוזמנים של האמא, של הורייך ושלכם בהתאם (ותאמיני לי שיש את מי להזמין, הבעיה בדר"כ היא הפוכה, כפי שציינתי בתחילה). חשוב לזכור שלרשימה הראשונית תמיד מצטרפים בסופו של דבר אנשים נוספים ששכחו אותם בתחילה, או חברים מילדות של ההורים שפתאום הם פוגשים אותם ו"לא נעים" לא להזמין וכו´. מעבר לכל זה, קבלו רשימה מסודרת מכל הצדדים המעורבים, בלי לחצים. אם תראו שלא הגעתם למספר שאליו התחייבתם, דברו עם בעלי האולם/הגן והסבירו להם את המצב. יתכן שהם יעלו במקצת את מחיר המנה כפיצוי, ויתכן שהם יהיו נחמדים ויוותרו לכם. בכל מקרה, כל עטוד לא מדובר בשבוע לפני החתונה, הם לא יתעקשו איתכם ויכבלו אותכם למספר שנתתם. מהנסיון שלנו, יש הרבה גמישות בקרב אנשי מקצוע בשוק היום, ביחוד לאור המצב. לגבי אי הנעימות מהמשפחה - זה ממש לא הבעיה שלכם! אם יש אנשים שממש חושב לכם להזמין, תזמינו אותם במסגרת הרשימה שלכם (כמובן בהתחשב בתקציב שלכם). מי שלא, שאבא של בן זוגך יריב איתו, לא את. זה בטח לא יכול להעיב ולהרוס את הערב המיוחד שלכם ואל תתני לקלקל, אפילו לא את ההכנות, כי גם זה חלק מהכיף, עם כל הלחצים! אז שיהיה רק טוב ושיעבור בקלות ותעדכני אותנו בהתפתחויות... שולחת לך
מכל הלב שרית.

ניקיטוש.... אחרי התגובה של שרית

כל עצה אחרת מיותרת!!! עשי בדיוק כפי שהילדה החכמה יעצה לך. היא פשוט מדהימה. האמיני לי, אני הייתי ביום החתונה של שרית והיה הרבה מאוד על מה להילחץ והיא יודעת על מה היא מדברת.

amdi

New member
הוא לא שווה את העצבים.........

העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא שמתחתנים פעם אחת וזו החתונה שלך והיום שלך ובתור אחת שעברה תוך זמן קצר מסכת עינויים מצד ההורים של החבר-בהתחלה איך הוא לא התיעץ איתם בנוגע להצעה אח"כ איך תחיו, הם לא היו מוכנים לתת תקציב מסוים ואמרו לא פעם מה שתחליטו יהיה מקובל עלינו לא משנה כמה זה יעלה כשהגענו אליהם עם מס מקומות אף אחד לא מצא חן בעינהם ופתאום הכל היה יקר מידי(בסופו של דבר מה שהם נותנים מכסה בקושי את המנות עצמן) הם לא היו מוכנים להיפגש עם הורי מהסיבה ה"מוצדקת" שהם לא רוצים להתווכח איתם על כסף בקיצור המקום לא לטעמם, הכלה לא לטעמם התאריך לא לטעמם. שיא השיאים היה שאחרי שהם ניפגשו עם הורי על רגל אחת וסוכם שצד אחד יתן יותר הם פתאום החליטו שיש להם יותר אנשים ממה שסוכם עליו בהתחלה אבל הם לא מוכנים לזוז מהתקציב שנתנו.הקיצר, אחרי ששפכתי את ליבי, תני לענינים להתקרר קצת בקשי מחבר שלך לדבר איתו ואם כל זה לא יצליח לפחות תדעי שאת לא היחידה (אחד השפטים השגורים ביותר בפי הוא´איך נפלתי´)ושבעצם אצל הרוב החתונה לא עוברת בצורה חלקה והכי הכי חשוב זו האהבה שלכם.

cmontal

New member
ניקיטה חמודה העצות שהבנות נתנו לך

הן כל כך נכונות. כמו כולן גם אני רואה כבר את הבעיות עם החמים לעתיד ואני יכולה להגיד שלא משנה מה שיקרה, בסוף את נשארת לחיות עם בן זוגך ועם האהבה שאת רוחשת לו ולא להוריו. אז הוא יזמין רק 40 איש ובסוף זה ייצא בטח קצת יותר, ושהורייך יזמינו קצת יותר מהעבודה, חברים ישנים, שכנים וכו´ ואתם תזמינו עוד קצת אנשים ואיכשהו תגיעו בטח ל-300 ואני בטוחה שאם החתן לא תוותר על האנשים הקרובים לה. אנחנו עוד לא סגרנו על אולם וכבר קיבלנו רשימות מאמי ומאם החתן לעתיד, ואצלנו הבעיה הפוכה... ובקשר לכסף אין מה לעשות תמיד יש צד אחד שיותר מעצבן... זה כמו שאמא שלי מזמינה רק 100 איש ומוכנה לתת סכום כסף X והוריו של שחר מזמינים 200 איש, אבל איך שהם שמעו כמה היא יכולה לתת ישר אמרו אין בעיה גם אנחנו ניתן את אותו סכום... שחר לא מוכן לבקש מהם עוד ולכן אנחנו ניאלץ לממן חצי חתונה מכיסנו. ככה זה הורים.. אין מה לעשות. תנסו לעבוד עם מה שיש ולא עם מה שאין... בהצלחה כרמית

nikit1

New member
תודה לכולן על התגובות! ../images/Emo24.gif

גרמתן לי להרגיש יותר טוב עם העניין ואני רואה שצרות עם החמים הן נחלת רבים... ננסה לפתור את זה איכשהו.נרגעתי קצת. אז שוב המון תודה!

למעלה