בנות אני קוראת פהו יפיופי ו 18:37

יפיופי

New member
בנות אני קוראת פהו יפיופי ו 18:37

בנות אני קוראת פהו יפיופי ו 18:37 | 08/08/05 יום יום וזה מקסים לקרוא את התמיכה התגובות אני לא ממש מנוסה, ודי מבולבלת ושלי בסך הכל בת 12. אני אוהבת אותה עד עמקי נשמתי, וצר לי על תחושות שאני מרגישה. אני כאילו לא מרוצה ממנה אחרי שאני מצליחה לקבל שזה הגיל,משתדלת להיותסבלנית, מבינה, אמפטית,. אני משוחחת איתה המון, אני עושה איתה הסכמים, אבל דברים ככה מסתדרים קצת ושוב. ויש לי תחושה בטן אולי יש פה בעיה, ואפרט ממה איני מרוצה. הילדה מרחפת,מדברת מהר, שלומפרית כזו, קשה לה להתארגן, אין יום שעובר בלי שאבד או נשבר משהו. ותכף מתגוננת. היא לא עושה זאת בכוונה אני בטוחה היא פשוט שלומיאלית. אני מנסה לעזור לה בדכרים שונות להתארגן, אבל זה עובד יום יומים וזהו. הקושי שלה והביקורת שלי הופכים את חיינו ללא נעימים. אני לא מרוצה ממנה, והיא טוענת שאני לא יודעת לצחוק, ושאני נראת לא מאושרת. ושזה מפריע לה, שאני כל הזמן רצינית. אני חד הורית מגדלת אותה לבד 12 שנה,בשנתיים האחרונות יצאתי לעבוד שעות רבות (פרנסה אתם יודעות) ונכון אני חוזרת עייפה (ואני גם לא כל כך בריאה)אבל אני מרגישה שרק אני משתדלת. אני לא מאמינה שהיא עושה לי דווקא ואולי כן בודקת גבולות, כמה אני שם בשבילה. בימים האחרונים היא לא מפסיקה להגיד לי לא בא לי ללמוד יותר לא בא לי שיגמר החופש. והיא יודעת שזה נורא מלחיץ אותי אני לא מצליחה לעשות כאילו לא. היא עוברת לחטיבה ואני חושבת אולי היא פוחדת מכישלון, אולי קשה לה והיא לא יודעת איך להגיד את זה. כי בשנה האחרונה היתה ירידה רצינית וקישרנו זאת לזלזול ואי שביעות מהמורה. אולי יש בעיה אחרת. וכשאני מנסה לבדוק איתה היא אומרת תעזבי אותי אני יצליח אין שום בעיה וואוו סליחה על האורך אבל אני נורא מבולבלת ואוהבת ולא רוצה לעשות טעויות, כל כך רוצה לתמוך ולקדם אותה אבל הכל קורה הפוך. תודה לכם למי שהצליח לקרוא עד בסוף ואולי להגיד משהו. "כי אין אהבה בעולם כמו אהבה של אמא" |לב

יפיופי

שלום לך קראתי את מה שכתבת ואני בטוחה שאת אמא מקסימה שמשתדלת מאוד למען אושרה ונחיותה של ביתך לעיתים ישנם דברים אשר לא תלויים בנסיבות שההורים חושבים. שבי עם ביתך ודברי איתה שיחה מלב אל לב ותדרבני אותה לשוחח איתך על בעיותיה בכך שגם את תשתפי אותה בכמה דברים-ברגשות שלך ובקשיים מולה וכמה את רוצה שתפתחו דף חדש בשנה החדשה(תשתדלי לא דברים שיהיה קשה להכיל אותם) אתן יכולות לשחק משחק כל אחת יכולה לכתוב על דפי ממו 10 דברים שקשים לה עם הצד השני(כל דבר בדף ממו נפרד) ולהכניס לקופסא ואז לומר שנפגשים בשעה מסויימת ומתחלפים בקופסא וכל אחת תקריא את דברי השניותשוחחו על זה ובכך תעזרו אחת לשנייה להבנה ותקשורת טובה יותר. בקשר לשלומאליות (קלמזיות) לעיתים נובעת מבעיית קאורדנציה אשר ניתן לפתור אותה. בהצלחה :)

יפיופי

New member
תודה../images/Emo140.gif

על ההתיחסות, ומשחק הקופסאות בהחלט נשמע ואנסה אותו.יש בנינו תקשורת ואנו נוהגים לדבר על מה שמפריע לנו . הבעיה שלא ממש דברים משתנים היא לא מצליחה לעמוד בהסכמים שלנו, ואני תוהה אולי יש בעיה, וזה לא עניין של זלזול או חוסר אכפתיות. רק מה שקורה בפועל שאני מבקרת אותה ולא מצליחה לעזור לה. בכל אופן אנסה את מה שהצעת. נראה לך שזה מקרה לאיבחון.

היי יפיופי ../images/Emo24.gif

איבחון (לדעתי) זה תמיד טוב. או שהוא מאשש ספקות ומאפשר לטפל בהם, או שהוא מפריך ספקות וגם אז אפשר לטפל בהם. לגבי ההסכמים: 1. האם ההסכמים הם הדדיים? 2. מי מציע אותם? את או היא? או שתיכן? הזכרת לי במה שכתבת את עצמי כילדה. להורי תמיד הייתה ביקורת עלי, שאף פעם אני לא מסיימת דברים. אני זוכרת יום אחד שבו החלטתי לעשות להם טוב ושטפתי את כל הכלים בכיור והברקתי אותו. יחד עם זאת, השארתי את הסמרטוטים בחוץ, ולא ניקיתי אותם. במקום לפרגן לי על הניקיון, הורי העירו לי על הסמרטוטים. מאז, ולאור העובדה שתמיד הורי ראו את החסר במקום את המאמץ, אכן היה לי קשה לסיים דברים. אני זוכרת שכמה שנים אחר כך, ניקיתי את הבית, שוב כמחווה לרצון טוב, ולא היה לי כוח לשטוף את הסמרטוט, ומאוד התלבטי אם כן עכשיו או אח"כ. בשלב מסויים אמרתי לעצמי, שבמילא הם ימצאו פגם במה שעשיתי, אז למה לטרוח..
. אולי מכאן נובע חוסר העמידה בהסכמים...

יפיופי - לגבי שאלתך

את אמא שמאד קשובה לביתה וזה יפה, לדעתי ייתכן ופשוט יש דברים שמפריעים לה להתנהלות יום יומית שאנו בודקים זאת באבחון-באבחון מוטורי וכירולוגי ואכן ישנם ילדים נורמטיבים לחלוטין אשר מגיעים אלינו לאבחונים עם בעיות קלות וגם קשות שברגע שזה נפתר זה מקל על הילד. תחשבי על זה וברגע שתחליטי את יכולה לפנות לכל מאבחנת בשיטה, תכנסי ללינק שהוספתי ובקטגוריה של אבחון וטיפול בילדים תראי מי שיותר קרובה לך לאזור המגורים. אם את רוצה להתייעץ את יכולה בהחלט לפנות גם למרכז ורדי בטל: 03-5326002 אם יש לך שאלות נוספות את יכולה בכיף להתקשר אלי לטל: 052-3407065. בהצלחה :)

רעיון הקלפים- מעולה ../images/Emo45.gif

לקחתי אותו למאגר הפעילויות שלי (אם אפשר...) תודה. יעל.

יפיופי

New member
מקסימות באמת../images/Emo140.gif

יעלי כמה את צודקת הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי ממש באותה נשימה מפרגנת ומבקרת, ואני מודה שאין לי שליטה , (אבל אני הולכת לעבוד על זה) ונכון מאוד היא גם אומרת לי בין השורות מה שאני לא יעשה את רואה רק מה שלא בסדר.והאמת שאני נורא במתח מכל פעילות שהיא עושה כי יש לי נסיון לא טוב איתה.אז אני נותנת לה אלף הוראות שהיא לא מצליחה לזכור גם כך וכך נשאבנו למעגל של ביקורת ואישביעות רצון. בכל אופן תודה אני מתחילה לגבש לעצמי דרך פעולה. ולך באהבה נכנסתי לאתר התרשמתי ואני אצור עמך קשר בכל אופן בנות עוד שבועיים אני עורכת לה בת מצווה לנסיכה שלי אז אנחנו בעיצומם של הכנות אני יוריד ממנה לחץ,ונקווה שדברים ישתפרו.

דבר אחרון...

קודם כל, כל הכבוד לך על הניסיון להיות מודעת ולשפר את מערכת היחסים ביניכן. שנית, תנסי לחשוב, עד כמה היחסים בינך ובינה מזכירים לה את היחסים בינך לבין אחד ההורים שלך (אם אם היא מתנהגת ההפך המוחלט ממה שאת התנהגת כילדה, ייתכן וזה מרד שאת לא ביטאת). מכאן יהיה לך קל יותר לעבוד על שינוי התנהגות. המון בהצלחה בבת מצווה. והמון מזל טוב לשתיכן!

למעלה