בנות אני רואה שאסור לאכול פסטרמה

Merry4ever

New member
בנות אני רואה שאסור לאכול פסטרמה ../images/Emo10.gif

מה לגבי נקניקים אחרים ?

אסור בשר לא מבושל

נקניקים הם בד"כ מעושנים או משהו כזה ולא מבושלים. אני ליתר בטחון לא אוכלת שום נקניק, אלא אם אני מבשלת אותו בעצמי - נגיד אמא שלי פינקה אותי בחביתה עם פסטרמה בפנים אז ביקשתי שתטגן היטב את הפסטרמה עוד לפני הוספת הביצה למחבת. או למשל אני חושבת שאין בעיה עם קבנוס בתוך פשטידה או מרק (שנורא בא לי אבל האמת לא אוכלת כי זה נורא שמן). אני באמת שואלת גם פה מה הבעיה עם נקניקיות?? כאלה שמבשלים? יש בעיה?

יש שיגידו שזה היסטרי

אם תראי את השרשור שיש פה על "מה אתן לא אוכלות" - אבל מעניין שהרוב אכן נמנעות בעיקר מבשר לא מבושל. אני לא זוכרת ספציפית מה יש בנקניק קוניאק אבל סביר שגם הוא לא מבושל.

f r e c k l e d

New member
ממש לא אלגה-לא לבעלות לב חלש../images/Emo18.gif

לפינ מס' חודשים אמא שלי חקרה שלושה מקרים בהן נשים בהריון אכלו פסטרמה וחטפו הרעלה. בשני מקרים (שבוע 12+שבוע 20+) ההריון נגמר. מקרה השלישי האישה סירבה להבדק וחיכתה ללידה, לא יודעת איך זה נגמר.

elga06

New member
עכשיו יש היסטריה בפורום

די. תהנו מההריון. אל תעשו לעצמכם שביתת רעב. אני אחרי 3 ילדים טפו טפו בריאים ומאושרים ומוצלחים שאכלו מיונז ונקניק וסושי ואת כל מה שאתן כותבות פה + שתו תה מגיל 0 הכל בראש! ובמחקרים!

לילוש63

New member
../images/Emo45.gif צודקת

אני אוכלת הכל, מיונז, רוסטביף, שרימפסים, דגים, טונה, קרמבו וכו' אוכלת ה-כ-ל והכל בסדר טפו טפו טפו שבוע 32 תפסיקו עם הלחץ הזה.

elga06

New member
צירפתי למטה תמונות של שניים מילדיי

ככה נראים כשאוכלים הכל והנה הגדולה שהיא רקדניצ מקצועית שגם אכלה הכל

../images/Emo41.gifאתן באמת רציניות ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

זה הדבר הכי מגוחך ולא אינטלגנטי (ואני לא מתכוונת לזלזל כאן באינטלגנציה של אף אחת ) להגיד טיעון כמו "תראו אכלתי ב3 הריונות הכול ולא קרה לי כלום" . בשר לא מבושל בכלל ופסטרמה ונקניקים (מעצם היותם לא מבושלים) בפרט (ועוד מוצרים אחרים) יכולים להכיל את החיידק ליסטריה , החיידק תוקף נשים הרות במיוחד (כמו כן גם תינוקות וקשישים) וגורם להפלות. רק השנה היה מדובר בלפחות 3 מקרים בהם העוברים מתו ברחם עקב הדבקות בליסטריה. ברור שמישהי יכולה לאכול הכול וגם לעשות עוד מיליון שטויות ולא יקרה לה ולעובר כלום (כי זה סטטיסטיקה בנות , לא מדובר ב100 אחוז הדבקות) , אבל האם אתן באמת מוכנות למצוא את עצמכן בצד הרע של הסטיסטיקה??? מה זה הישראיליות האופיינית של יהיה בסדר, לא למדנו על בשרנו שזה לא פתרון לכל הבעיות? אתן מוותרות ותוותרו בחיים שלכן על עוד כל כך הרבה למען התינוק האהוב אז על חתיכת נקניק אתן לא מוכנות לוותר (או לנקוט באמצעי זהירות) למען תינוקכם? ממש לא מבינה את ההגיון . הנשים כאן יותר היסטריות מאיזו עגלה תהיה להן מאשר מהבריאות של של עצמן ושל התינוק. מצטערת שיצא לי ארוך ואולי תקיף, לא התכוונתי להכליל לגבי כולן בפורום פשוט הנושא כל כך צורם והאמרה של אכלתי הכול ושום דבר לא קרה והכול בראש כל כך נוראית ולא אחראית שלא יכולתי להתאפק. שוב סליחה ממי שלא הבינה את כוונתי

mishmushim

New member
../images/Emo45.gifאני איתך! לא ברורה לי הגישה הזו של

"לי זה לא יקרה" במיוחד לאור העובדה שמדובר פה על וויתור לתקופה מאוד מוגבלת ולמען יצור שאנחנו רוצים בשבילו רק טוב.

זה ממש הודעה מסוכנת! זה היה מחקר באיזה

הקשר? האם הוכח מעל לכל ספק כי הפסטרמה גרמה להפלות? האם זה נחשב מדגם מייצג מספיק? למה לזרוע פאניקה? (סתם לידיעה, אני אכלתי פסטרמה מס' פעמים בתחילת ההריון והיום אני בשבוע 34 טפו טפו טפו חמסה שום בצל, עם בדיקות תקינות (טפו! כבר אמרתי?
) הכי פשוט לשאול רופא. נקודה. אני אוכלת סלמי, נקניקיות וכבד עוף... (טפו?!) ויש לי חברה שאכלה ה-כ-ל בהריון כולל סושי (שם שמתי את הגבול שלי..) אז אלא אם המחקר שאימך ביצעה הוא מחקר רפואי, עם מסקנות רפואיות, אני לא מוצאת טעם לזרוע בהלה (וההורמונים לא צריכים טריגר רציני לפאניקה..)

elga06

New member
אני גם חושבת שיש פה OVER היסטריה

הנה2 מתוך שלושת ילדי המדהימים שאכלו הכללל נהנו ויצאו בסדר (יש ימים שהם קרציות אולי זה מהמיונז)

elga06

New member
אבל תראי איזה חתיכים יצאו לי../images/Emo24.gif

זה רק מהמיונז והסושי שהם ככה חתיכים.

elga06

New member
ולכן תסתכלי למעלה על התמונה של הגדולה שלי

היא אכלה נקניקיות (וואו כמה אהבתי נקניקיות בהריון שלה.....)

למעלה