בנות ארה״ב- ספרו לי קצת על הלאנצ׳ בוקס

Tula1

New member
בנות ארה״ב- ספרו לי קצת על הלאנצ׳ בוקס

של הילדים (בהנחה שאתן שולחות אוכל כמובן...)

האם לילדים יש קופסאות פלסטיק וזהו?
לאנצ׳ בוקס שומר קור/חום?

תודה רבה

washi tashi

New member
יש תרמוס

כשבא לו משהו חם לאכול (מרק, קציצות ופסטה)
http://smile.amazon.com/Thermos-Foo...ie=UTF8&qid=1394905552&sr=8-1&keywords=termos

בד"כ הוא אוכל כריך כלשהו ובנוסף פירות וירקות. הכל בכלים רב פעמיים מפלסטיק שאפשר להכניס למדיח (שאני אשפשף?!). אין לו תיק אוכל, אני מכניסה את הקופסאות ישר לתיק.

לקטן אני שמה המון קופסאות קטנות בשקית וקדימה למקרר של הגן.

זה סבל נוראי בעיני, אני קמה כל יום בבוקר וטורחת על הקופסאות האלה לפחות 20 דקות. איזה בזבוז של שעות שינה...

Tula1

New member
את התרמוס הוא יכול לפתוח לבד? וגם לסגור?

כלומר- זה קל לפתיחה/סגירה?
ולגבי הקופסאות- הן לא נוזלות בתיק?

תודה!

washi tashi

New member
כן, הוא יכול

ואם הוא לא מצליח הוא תמיד יכול לבקש עזרה ממבוגר אחראי באזור (יש מורים בתורנות בחצר).

הקופסאות לא נוזלות, אם סוגרים אותן טוב

הנה לינק:

http://www.rubbermaid.com/Category/...ubcatId=LunchBlox&Prod_ID=RP092026&Redirect=1

noaronen1

New member
לא כל הקטנים מצליחים -אבל תמיד יש מישהו שעוזר

בבית ספר הקודם היו הורים שהתנדבו בכל ארוחת הצהריים ורוב העבודה היתה לעזור לפתוח את התרמוסים (-:

me too

New member
אצלנו

יש lunch box ותרמוס.
כמעט כל יום הבחור לוקח מנה חמה, פסטה עם קציצות, קוסקוס, כדורי בשר. לפעמים לוקח לחמניה עם סלט ביצים.
פרי חתוך, יוגורט, צ'יז סטיק, קופסת מיץ ובקבוק מים.
לרוב אוכל הכל או לפחות את הרוב.
וכן, זו טירחה רבה בבוקר. זה לוקח מלא זמן לארגן בבוקר.

Tula1

New member
איזה סוג של לאנצ׳ בוקס?

יש מלא סוגים באמאזון, יש לך סוג ספציפי להמליץ?
והתרמוס- הילד יכול לפתוח אותו לבד בלי עזרה?

תודה!

me too

New member
סתם לאנצ' בוקס מוולמארט

אני לא יודעת להעלות תמונות מהפלאפון לכאן אבל קניתי בסוף הקיץ,עלתה 9$. הקופסה עומדת ויש לה כאילו 2 קומות, אנסה לחפש תמונה ולהוסיף קישור.
אני לא חושבת שהילד יכול לפתוח לבד את התרמוס, אבל המורה או מי שנשאר איתם פותח לו. בררתי את זה ביום הראשון ללימודים.

me too

New member
לא הצליח

סורי, אין לי מושג איך עושים את זה......

Mottek

New member
lunch box

אני לא שולחת אוכל חם לבי"ס. בדרך כלל אין להם איפה לחמם את זה.
מכינה כריך, קופסת פלסטיק עם פרות חתוכים (תותים, פטל, ענבים וכדומה), צימוקים, שתיה ומידי פעם איזה עוגיה או צופר.
בקיץ אני גם מוסיפה קרחות בשביל לשמור שהאוכל לא יתקלקל, אבל לא טורחת עם זה בחורף.

אני לא בארה"ב, אבל שולחת לאנצ בוקס

כל יום.

אין אצלי טרמוס, רק תיק אוכל.

אני מאוד משתדלת שהיא תוכל יום סנדויץ יום לא (הבת שלי בת 8).
לסנדויץ מצטרפת יוגורט קטן, משהוא מתוק ובקבוק מים.
האחר זה פסטה עם מיונז (קר) ונקניקיות צימחיות או טונה או חזה עוף + משהוא מתוק ובקבוק מים.

במידה וזה לא סנדויץ אני מכינה בערב לפני.

קופסת האוכל שלנו - קופסאות, מאכלים ועוד

אצלנו בבית הספר אסור תרמוסים מטעמי בטיחות.
וגם אסור אגוזים מטעמי אלרגיה.
O-:

גם אני משתדלת לא להגזים עם כריכים אבל לפעמים מרמה קצת - למשל שולחת חתיכות פיתה לטבילה בחומוס בקופסה...
(הממרח האהוב עליה, אגב: טחינה וסילאן)

אצלנו מככבים בתיק האוכל חטיפי פירות טבעיים - בכל יום יש לדר כלשהו. חסר לי שלא.
חוץ מזה: חתיכות של פירות וירקות,
פסטה או אורז עם כפית,
גרגרי תירס מתוק מקופסה או קלח מבושל,
להיט אדיר אם אכלנו פירה לארוחת ערב: כדורי פירה.
לעתים קרובות אני מכינה כדורי תמרים עם שיבולת שועל ואבקת קקאו - כמו כדורי שוקולד רק מזין ומשביע מאוד. לוקח כמה שניות להכין, סתם מועכת תמרים עם הרכיבים בתוך קערית ומגלגלת לכדורים.
לעתים נדירות אני שולחת איתה סושי - האוכל האידיאלי לקופסת אוכל, אבל רק אם יש אורז מוכן מראש מאתמול. הגלגול לוקח כמו להכין סנדויץ', אבל להכין את האורז ולצנן אותו זה לא עניין לבוקר.

בהתחלה נורא ניסיתי לשלוח איתה אוכל של ממש, אבל אני הולכת ומבינה שהיא כבר התרגלה לאכול ארוחה גדולה ומבושלת אחה"צ-ערב ובצהריים לאכול ארוחה יחסית קלה.
אה, ועוד משהו אחרון: נתקלתי במתכון מהמם להכנת שניצל תירס ביתי, קל לאללה להכנה וטעים בטירוף:
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=643&ArticleID=15609

בכלל, קונספט הבנטו הוא מקור בלתי אכזב למילוי קופסאות אוכל.

הערה בנוגע לקופסה: אם הילדים אמורים לסגור בעצמם את הקופסה אחרי האוכל, יש סיכוי טוב שהשאריות דווקא יישפכו מהקופסה החצי סגורה לכל עבר ולכן אני בהחלט ממליצה על קופסת אוכל שאפשר לשטוף בקלות.
בתיאבון!

Tula1

New member
למה אסור תרמוסים? כי חוששים מכוויות?

ועוד שאלה-
ראיתי סידורי בנטו מקסימים ומושקעים (אצלי- לראותם בלבד) ואני תוהה איך הכל לא מתהפך ומתערבב בתוך הקופסאות.....

כן, באנגליה חוששים מהכל...

בנוגע לבנטו המושקעים - גם אני לא יוצרת פסלים מאוכל אז אין לי מושג מניסיון.
אני תמיד סוגרת הכל בקופסאות שלא ייפול בדרך וגם משתדלת לא להכין שום דבר שצריך לשמור על הצורה שלו.

mumfor4

New member
קופסאות אוכל

הכי מומלצות אלה שמחולקות לתאים וניתן לפתוח בקלות , או אלה שיש להן שתי קומות , קומה ראשונה לכריך לשנייה מחולקת לשניים .

אני מכינה רק כריכים לבית ספר כשניסיתי להכין פסטה אורז או דברים מהסוג הזה הכול מצא את עצמו בתוך התיק .
מכינה הכול ערב לפני ושמה במקרר . לא נרשמו תלונות . ארוחה חמה אוכלים אצלנו בערב.
דוגמאות לארוחות , וכמובן אין סוף אפשרויות
כריך טונה , קופסת צימוקים קטנה , תפוח , גזר חתוך , אצבע גבינה
חומוס ופסטרמה , גמבה , מלפפון חמוץ , פרי וחטיף אנרגיה או שקית קטנה של קרקרים.

בגלל שאני מכינה ארבע קופסאות אוכל כאלה אני מעדיפה להכין ערב קודם הרבה פעמים אורזת מה שנשאר מארוחת ערב , אם הכנתי נקניקיות או קלחי תירס
אני אורזת אותם .

חשוב לקנות בקבוק מים טוב שיהיה קל לפתוח ולסגור ושלא יישפך בתיק . אני לא שמה קופסאות קרטון של מיץ הרבה הורים כן.

למעלה