בנות בדיון שנערך פה על כאב

ס ו ל ה

New member
בנות בדיון שנערך פה על כאב

והתמודדות עימו. רודפת עפיפונים אמרה בין היתר שעיסוי דגדגן (אני מקווה שאין פה ילדים מתחת לגיל 8) עזר כמפחית כאב בין יתר הדברים. האם משהי יכולה להסביר לי במה מדובר? אני דאוגה! ומרגישה ממש לא נוח עם העניין לפחות מבחינתי!

כרמית מ.

New member
תראי

אני לא יודעת בדיוק על מה מדובר במקרה הספציפי ההוא, אז מדברת באופן כללי. קודם כל - אחד היתרונות בלידת בית, זה שאת יכולה לעשות מה שאת רוצה, ולא לעשות מה שאת לא רוצה - כך שהסירי דאגה מלבך. אף אחד לא יאלץ אותך לעשות את זה אם זה לא מתאים לך. אפשר בהחלט (ומנסיון...) ללדת בלי זה. אישית - זה ממש לא התאים לי בלידה שהיתה לי. לא מתחייבת על העתיד, אם כי קשה לי להאמין. הרציונל מאחורי זה, זה שההורמונים המופרשים בעת מעשה אהבה, דומים מאד להורמונים המופרשים בלידה, ולפעמים, אחת הדרכים לעודד את הפרשת ההורמונים הנכונים (וגם יצירת האווירה הנפשית הנכונה), היא על ידי גירוי מיני - וכיוון שחדירה היא קצת בעייתית במהלך הלידה, אז מוצאים גירויים אחרים. אני מתארת לעצמי, שלרוב, שזה מתבצע בהתייחדות זוגית עם בן (בת?) הזוג, ולא בנוכחות או ביצוע המיילדת (למרות שכבר פגשתי יולדות שהעדיפו שעיסוי פטמות יעשה ע"י המיילדת/מלווה ולא ע"י בן הזוג, אבל זה גם פחות מיני....). וכשההורמונים הנכונים פועלים - פחות כואב והלידה מתקדמת מהר יותר. אבל - יש דרכים שונות להגיע למטרה הזו, וכל אחת יכולה לבחור את הדרך שמתאימה לה.

אום נטע

New member
בספר של אילנה יש סיפור לידה

בו לידה ש'נתקעה' השתחררה כשהבת הגדולה ינקה מהאם. כרמית - שלחתי לך מסר. ראית?

אום נטע

New member
זה בקשר לחתימה שלך

רציתי את הקישור (אם יש לך) לציטטה מארגון הבריאות העולמי - יש לי בעל לשכנע! תודה, טלילה

כרמית מ.

New member
כן

מקשרת למסמך של ארגון הבריאות העולמי בנושא טיפול בלידה נורמלית. סעיף 2.4 מדבר על מיקום הלידה, ושם יש התייחסות נרחבת לנושא הלידה בבית. מצטטת את הקטע ממנו הוצאתי את המידע בחתימה: "A study conducted in the province of Gelderland, compared the "obstetric result" of home births and hospital births. The results suggested that for primiparous women with a low-risk pregnancy a home birth was as safe as a hospital birth. For low-risk multiparous women the result of a home birth was significantly better than the result of a hospital birth (Wiegers et al 1996). There was no evidence that this system of care for pregnant women can be improved by increasing medicalization of birth (Buitendijk 1993). (שימי לב למשפט האחרון... הוא לא מופיע בחתימה שלי, אבל מאד מעניין). מקשרת גם ל-BMJ. "

mise

New member
כנראה יש בעיה עם המסרים של תפוז.

ועם תפוז בכלל
גם אצלי יש בעיה עם תעבורת המסרים. מכירה את המשפחה המתוארת בסיפור של אילנה מקרוב. זה מדהים, הילדה רצתה לינוק, האבא רצה לקחת אותה משם והאמא ביקשה להניק אותה ומיד עם ההנקה - הופ - ציר ולידה.

debby12

New member
מנהל
ניסיתי את שניהם - ואין מה להשוות

אמנם לא ניסיתי את זה בלידה, אבל בכל זאת הנקה ועיסוי דגדגן זה לא בדיוק אותו הדבר... [עכשיו הזכרתן לי בדיחה שמייחסים לדודו טופז - ואני מקווה שהיא לא פוגענית לדתיות שבינינו... מסתבר שיש מסורת או משניה שגורסת שאסור לאכול מצה בערב הפסח. ולכן, באותו הקשר נאמר גם שהאוכל מצה בערב פסח כמוהו כבועל את ארוסתו בבית אביה - כלומר לא יודע להתאפק (לא המצאתי - אני רצינית) בקיצור, הבדיחה של דודו טופז היא "ניסיתי את שניהם ואין מה להשוות...." ובהסבה לענייננו - ניסיתי את שניהם ואין מה להשוות. קצת יותר ברצינות: 1. אכן - מסכימה מאוד עם כרמית - מה שיפה בלידת בית זה שאף אחד לא יגע בך בלי שברור שאת מסכימה וזה מתאים לך - אז הסירי דאגה מליבך. זה לא איזה הליך קונבנציונלי - כך שאני בטוחה שאם לא תדברו על זה מראש - זה *לא* דבר שיקרה. 2. היה איזה סקנדל שקשור לזה לפני איזה שנה שנתיים. זכורה לי איזו מיילדת בית שדיברה על זה בקורס שהעבירה באיזה בית חולים - ושהיתה סביב זה המון המולה-בלגן וכו'. אותי קצת הצחיק הבלגן - אם צוות רפואי חותך לך את איבר המין בניגוד להסכמתך אז זה בסדר, אבל אם את מסכימה לעיסוי דגדגן כחלק מקידום הלידה זה אסון? נסתרות ונפתלות דרכי המחשבה של צוותים רפואיים בעיני.

אורניקי

New member
אציין רק שלדעתי זה יעבוד רק אם את

נהנית מזה ומתמסרת לזה. בכל אופן לא צריך ללכת כל כך רחוק, חיבוקים, ליטופים, ודברים שעושים לך נעים מבן הזוג ישחררו גם הם הורמונים שיקדמו את הלידה.

debby12

New member
מנהל
מסכימה מאוד

ליטופים בשיער-בעורף על ידי בן הזוג וסתם חיבוקים היו חלק ממה שגרם ללידה שלי לפני 3 שבועות להיות כזו חוויה מעולה. וגם, השלב הראשון היה מהיר יחסית וזרם בלי להיתקע.

למעלה