בנות! הסבר בבקשה...

פנרה

New member
בנות! הסבר בבקשה...

אולי מישהי מכן תצליח להאיר את עיני. אתמול מרחתי לק של שיק, מספר 315, סגול נהדר, שאפשר לראות אצל גברת תולי. היום, קצת שיעמם לי מאחר ואני קוראת מאמר מדעי משעמם ביותר (שאני חייבת לציין שאין לו שום קשר לתואר שלי ואני לא מבינה מאיפה המציאו את השעמום הזה) ונזכרתי שמזמן כבר קניתי את הלק הכחול הנצנצי שנקרא Shooting Star, נדמה לי שזה הגוון השמיני כאן. תגוללו מטה עד שתראו אותו, הוא קיים:) בקיצור, החלטתי לשלב, ויצא ממש ממש יפה. אבל מה? ניסיתי וניסיתי לצלם! אבל לא יוצא כלום. אם אני עושה עם פלאש זה יוצא נורא ביותר ובקושי אפשר לראות משהו חוץ מסגול, שכמובן לא נראה כמו הסגול שעלי. אם אני עושה בלי פלאש, אז רואים רק את הנצנצים הכחולים וזה נראה כאילו זה אבסלוטלי אליס, וכמובן שזה אפילו לא מתקרב לזה, אההה ובונוס כיפי- זה גם מטושטש. למישהי הפתרונים? איך מצלמים כראוי? האם יש הבדל בין צילום לק קרם ללק נצנצים? ובכלל אשמח אם תשתפו. ממש רציתי להראות לכן, כי באמת שיצא יפה, אבל זה פשוט לא אפשרי.

פנרה

New member
הא!

ידעתי ששכחתי לציין משהו! אז ככה, אצלי דווקא עדיין יש אור יום, כי רק צהריים, ועדיין, זה לא ממש עובד. אור היום פה די מעפאן בכללית, ובמיוחד בשלושת בימים האחרונים מאחר ולא מפסיק לרדת גשם. האם יש עוד עיצות או שאין ברירה ולחכות לימים יפים יותר?

סקרמנטה

New member
בהחלט מבינה אותך ../images/Emo13.gif

גם לי יש את הבעיה הזו, ואני מצלמת מהסלולארי שלי... שהאיכות שלו אמנם בסדר אבל ממש לא מגיעה לאיכות מצלמה מקצועית. גם אני מציעה לך להמתין לאור יום, ואם את ממש לחוצה אז תנסי בתאורת פלורסצנט. היא הכי קרובה לאור יום.

פנרה

New member
תודה../images/Emo13.gif

כמו שכתבתי, יש לי בעיה עם אור היום, מאחר ואצלי מזג האוויר לא משהו רוב הזמן, כך שהמון פעמים די חשוך ואפרורי גם במשך היום. אבל כנראה שזו אכן הדרך היחידה! נחכה לימים יפים יותר...

Ultra marine

New member
לדעתי הבעיה היא צילום של סגול...

הרבה פעמים סגול לא מצליח להראות את הפוטנציאל שלו אפילו סקרנג'י מתלוננת על תאימות של סגולים למציאות.. אני אגב, ניסיתי לצלם סגול שלי וממש נחלתי כישלון..

פנרה

New member
טוב נו...

לפחות זה לא רק אצלי! עכשיו אני מרגישה טוב יותר

נופ ר

New member
תנסי להאיר את הידיים עם מנורה כלשהי

עדיף אור לבן ולא צהוב אני במקומך עושה ניסיונות בכל הבית מנסה לצלם ליד כל מיני מנורות ובכל מיני זויות כי יכול להיות שאת עושה צל על היד עם הגוף שלך כשאת מנסה לצלם (מטופש אבל זה משפיע) וכמובן בלי פלאש כי הפלאש מאיר באור ממש לבן ומקפיץ את הצבעים אם כבר פלאש אני הייתי מצלמת ממש מרחוק ועושה זום- ככה הפלאש לא פוגע ישירות על היד ומשנה את הצבעים יותר מדי וכמו שאמרו לך אור יום הכי טוב ויוצא לך מטושטש כי אם את מצלמת במצב אוטומטי, והתאורה לא חזקה בחדר, זמן החשיפה הוא ארוך יותר ולכן כל רעידה או תזוזה גורמת לטשטוט בתמונה. אם האור יהיה חזק יותר, זה לא יקרה (כמובן שצריך להשתדל מאוד להיות יציבה)

פנרה

New member
ואוו!

תודה רבה
בהחלט אנסה ליישם את העצות שלך. נשמע שימושי ביותר! ברגע שיהיה לי זמן, אנסה ואדווח איך יצא. תודה גם על ה Insight לגבי הטשטוש. אני לא ממש טכנית, ולא היה לי מושג שזמן החשיפה ארוך יותר.

Marble Arch

New member
לא עדיף שיהיה הרבה אור וכן פלאש?

ומה זה בעצם, אחת ולתמיד, זמן חשיפה??

mgirl

New member
זה הזמן שסרט הצילום נחשף לאור

בעיקרון הצמצם (נדמה לי, לא סגורה על המונח) נפתח וחושף את הסרט לאור. אם אין הרבה אור (למשל במצב של אור פנימי בלי פלאש) הוא נפתח להרבה זמן ולכן קולט הרבה 'תנועות' שלך והתמונה יוצאת מטושטשת. חצובה, למשל, עוזרת במקרים כאלו... אם מדליקים את הפלאש הצמצם נפתח לפחות זמן כי יש הרבה אור, אבל הפלאש מעוות את התמונה.

mgirl

New member
אה, ונזכרתי גם...

סרט צילום=כרטיס זיכרון, הכל אותו דבר כי המצלמה הדיגיטלית מדמה את הפעולות של הרגילה גם בקטע הזה.

mgirl

New member
ידעתי שמשהו בטרמינולוגיה התפקשש לי ../images/Emo3.gif

נופ ר

New member
הפלאש מאיר באור מאוד חזק

וגורם לצבעים בתמונה להיות בהירים יותר וחזקים יותר מהמציאות- הוא מקפיץ את הצבעים ומחזק אותם... לכן לא מומלץ לצלם עם פלאש עצמים שקרובים למצלמה, רק עצמים רחוקים... תנסי לעשות פלאש על היד שלך מקרוב ותראי

b o t t e n

New member
רצוי לצלם באור יום במקום לא עם שמש ישירה.

מזמן לא הייתי. באתי לראות מה חדש. אני עכשיו "ערומה".

למעלה