בנות הפורום ואילנה שמש - גמ"ח!!

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
בנות הפורום ואילנה שמש - גמ"ח!!

אז לגבי רעיון הגמ"ח, עלו לי כמה רעיונות, אשמח לשמוע מדעתכן, אולי אני חולמת ותוכלו 'לקרקע' לי את הדברים. ביררתי לגבי גמ"ח, איך בודקים אם אנשים מעוטי יכולת, זה או תלושי משכורת, או תעודת יושר מרב הקהילה או מישהו קהילתי שמכיר את הזוג, חשבתי לקחת מכל זוג תרומה בסוף הלידה של 100 ₪ שיתגלגלו לכספי הגמ"ח. עכשיו השאלה, איך מגיעים לתורמים? אילנה אמרה שיש לה תורמת, זה רלוונטי? איך מגיעים לאנשים מעוטי יכולת? על מה עוד אני צריכה לחשוב?

S e x y N i n e

New member
לא יודעת אבל הצלחת לרגש אותי

כל הכבוד! מקווה שתצליחי.

נראה לי על פניו בסדר

תרומה של 100 ש"ח מכל זוג זה סביר ולא הרבה. עד שהגמ"ח יתפוס תאוצה אולי יקח קצת זמן, כי איך תגיעי לכל הזוגות שיולדים בבית? ואת גם לא יכולה לדרוש מכל אחד תרומה לגמ"ח. את מתכוונת לנהל אותו בעצמך? ולגבי אנשים מיעוטי יכולת - זאת לא בעיה, מספיק שפה וגם באתר "באופן טבעי" מפרסמים שיש לך גמ"ח, הם כבר יגיעו אלייך. ולגבי התורמים אולי כדאי פשוט לפרסם מספר חשבון בנק בשני הפורומים וכך להגיע לתורמים. אני בטוחה שיהיו כאלה שיתרמו יותר ממאה ש"ח וגם כאלה שפחות. העקרון הוא שכל תרומה תתקבל בברכה. הגמ"ח גם יכול להיות עזרה קטנה ליולדות, כלומר, הוא לא אמור לממן את כל הלידה, אלא אולי חלק. נניח שלפי הקריטריונים יש כאלה שיכולות לממן 50% מהלידה, אז הגמ"ח משתתף בחצי השני, או כאלה שצריכים עזרה קטנה יותר או גדולה יותר. לא יודעת... אפשר גם להפוך את זה למעין הלוואה ללא ריבית. כלומר, נניח שיש זוגות שבעצם יכולים לשלם, אבל אין להם כרגע את הסכום ויש להם בעיה להשיג אותו מיד. אז מסדרים להם את הסכום כהלוואה והם מתחייבים להחזיר כל חודש איזה סכום לגמ"ח. כל הכבוד לך על היוזמה!

../images/Emo106.gifכל הכבוד! כמה רעיונות בשבילך-

קודם כל רשימת גמ"חים שאני מאמינה שאם מישהו מהם יהיה אפשר להתייעץ לגבי "איך מתחילים ואיך מפרסמים..." (צריך ללחוץ על רשימת גמ"חים...) שנית, אני מאמינה שבארגון שתי"ל שנותן שרותי תמיכה לעמותות יוכלו לעזור לך. ייתכן שכדי שהדברים יהיו מוסדרים,ואנשים יוכלו לתרום באופן מסודר. שווה שתעשי אותם בתאום עם עמותה רשומה.(אולי נשים קוראות ללדת?), בכל מקרה, באתר שתיל תוכלי לפרסם גם שאת מחפשת מתנדב/ת לייעוץ בתחום גיוס משאבים. המון בהצלחה!

mise

New member
100 ש"ח לבקש מזוג

שממנו לו לידה שלמה, זה הרבה?

tookmy

New member
זהו שכשכתבת 100 ש"ח

זה לא היה ברור ממי את מבקשת והתפרש כאילו את מבקשת מאנשים שיתרמו 100 ש"ח. אגב, זה לא בהכרח זוג, יש כאן כמה חדוריות שמסתובבות ובאופן אישי אני מכירה מישהי שהיא חדורית ובלידה הראשונה אחת ממיילדות הבית ליוותה אותה למשגב לדך ובלידה השניה יילדה אותה בבית, לטענתה בחינם, בכל אופן היא לא זוג ומאד מעוטת יכולת. טבעי שלנו המפרנסות היחידות יהיה קשה יותר לממן מאשר לזוג, בדרך כלל (אם כי לא הכרחי, כמובן).

mise

New member
חן חן.

נו, מזל שיש אתכן. אני אפנה לגורמים שציינת.

mise

New member
שלחתי מייל ל"נשים קוראות ללדת"

אולם הוא חזר. לא מוצאת את המייל של נירית שפירא. מישהו יכול לעזור?

tamarama

New member
המייל לא פעיל

ונשים קוראות ללדת לא כל כך פעילות כרגע. דרך אגב זו אינה עמותה רשומה (עדיין). אנחנו עובדים כרגע על הקמת אתר של לידות בית בישראל שיניף תהליך מחודש של העשייה הברוכה שנשימקו החלו בשנים האחרונות. שולחת לך מסר עם מספר טלפון של נירית.

רעיונות טובים מאוד

מוספיה קצת ממה שעלה לי במהלך הלילה: לדעתי גם המיילדת צריכה להשתתף במימון הלידה. ברור לי שזו הפרנסה שלה והיא מפסידה מזה, אך אם יש מישהי שבאמת נזקקת לגמ"ח ורוצה מאוד לידת בית, המיילדת צריכה לעשות הנחה מסויימת על מחיר הלידה בהתאם ליכולתה. את השאר יממן הגמ"ח ומה שהיולדת עצמה תוכל לממן (כמו שכתבה "מגיע לנו"- יכול להיות שחלק מהמחיר היא תוכל לממן). נראה לי לגיטימי ביותר לבקש תרומה של 100 ש"ח לגמ"ח מהיולדת. כמובן שצריך לפתוח חשבון בבנק ולפרסם את פרטיו כאן ובאתר באופן טבעי. הוא צריך להיות גם אצל כל מיילדת. אולי תשלחי מסר לאילנה עם הבקשה למייל של נירית שפירא. הפרטים שלי יש הם של נשימקו: 09-8665686 ומייל [email protected] במסר גם תוכלי לבקש ממנה יותר פרטים על התורמת שהיא ציינה לפני זמן מה. זה מה שעלה לי בינתיים, אם יהיו לי עוד רעיונות אעדכן
כל הכבוד!

mise

New member
נו, ומה עושים?

יש לך רעיונות נוספים? אולי את המייל של נירית שפירא או כאלה שיכולות לעזור? זה יכול מאוד לקדם את לידות הבית, במיוחד אם יהיה לזה פרסום במגזרים החלשים יותר.

קסם חדש

New member
הי, גמ"חים זה התחום שלי

לא יכולה להאריך כרגע רז בקצרה: תתחילי את הגמ"ח, מה שצריך כבר יגיע. פרסום מזה לאוזן עובד נהדר, גם למי שתקצה לפנות וגם למי שתרצה לתרום.

mise

New member
"מה שצריך כבר יגיע"?

תארי לך שאני מפרסמת את הגמ"ח, מגיעים אליי זוגות שצריכים מימון אבל אין שום תורם

למעלה