בנות יקרות ארוך אבל צריכה את דעתכן....

Yanush25

New member
בנות יקרות ארוך אבל צריכה את דעתכן....

אז ככה ... אני חד הורית אם לילדה בת 4.5 .אביה עזב כשהיתה בת 3 חודשים ...הלך עשה קעקועים ,הרחבות באוזניים ,מסיבות סמים וכו' בחור איש הייטק ש"מרד הנעורים " טפס אותו מאוחר ...בקיצור ,מזונות הוא משלם ,אך את הילדה לא ראה (להגיד את האמת ... לשימחתי כי ע"פ מה שאני יודעת עליו לא הייתי נותנת לו חתולה לטיפול .הוא לא מדבר איתי ואם היה קשר רק בכתב במייל בתדירות של 1 לשנה ...לאחרונה הוא כותב לי שרוצה לראות את הילדה . אני הסברתי לבת שלי שיש לה אבא ,שהוא עזב ,איפה הוא גר ,הראתי לה תמונות שלו ....היא לא מגלה עניין ולא רוצה לפגוש אותו כל פעם שאני נוגעת בנושא היא מסרבת לדבר אומרת שכשהיא תרצה לדבר איתו ולהכיר אותו היא תגיד לי .אני ובתי מאד קשורים להוריי ,הם אלה שעזרו ועוזרים לי מאד ,היא מאד קשורה לסבא שלה כך שנכון לעכשיו אין לה צורך בדמות גברית נוספת ,מה שכן , כבר שנה אני יוצאת עם מישהו,הוא גם גרוש ויש לו בת שגרה בצרפת ,אנחנו מסתדרים מצויין הוא אצלי המון ,עובד בק.גת ואני גרה בנתניה בגלל זה לא עוברים לגור ביחד עדיין .וגם עניין החברעכשיו מאד רגיש והרבה יותר חשוב לי מאשר הרצון העז של אבא שלה עם כל הכבוד לו . מה לעשות ?הילדה לא רוצה לראות אותו ,אני מדברת איתה פעם או פעמיים בשבוע על זה ...

דילמה לא קלה

האם אלו המילים שלה - או התרגום שלך למילותיה? (לא שופטת, רק חשוב לדייק) אני אישית חושבת שכן רצוי להפגיש אותה עם אביה. אני מניחה שאת מאוד נפגעת ממנו וממרד הנעורים שלו וההזנחה שלו את ביתו היחידה. העלבון והכעס שלך ברור לי לחלוטין ועליו אין עוררין. אבל לזכותו ייאמר שהוא אכן עמד בחובותושילם כל חודש את הכספים. כנראה שהוא התבגר והחליט לקחת אחריות. כדאי לדעתי להיפגש איתו לקפה במסעדה ידידותית לילדים יחד עם הילדה כמובן ולראות מה יקרה. אני מבטיחה לך שהוא מתייסר ויתייסר כל חייו על מה שהוא איבד ולא יהיה לו לעולם, אותן 4.5 שנים ראשונות של חייה. היי את הבוגרת והאחראית וקחי אותה לפגישה אחת איתו, וכמובן אמרי לו שאת תהיי כל הפגישה איתם וברגע שהילדה תרגיש לא נוח ולא טוב אתן תעזבו. ושהפגישות העתידיות יהיו תלויות בהחלטת הילדה. ככה אנני רואה אזה. הילדה לא תסלח לך או לו אם אתם תעמדו בדרכה להכיר אותו, וילדה בת 4.5 לא מחליטה על דום דבר בלי שאמאבא מאשרים לה. את לא רוצה שהיא תגדל ותטיח בפנייך ש"הייתי בת 4.5 - איך יכולתי להחליט בעצמי?" נכון? אני מוכנה לחבק אותך חזק חזק אחרי המפגש שבוודאי יהיה טעון וכואב. לגבי החבר החדש - אין שום קשר וזה לא חלק מהדילמה. הילדה יודעת שיש לה אבא ולאמא מותר להיות עם מישהו אחר כי אבא עזב. זה הכל. בהצלחה

אני חושבת שנכון הוא להפגיש את הילדה עם אביה

זה אבא שלה ולא חשוב מה קורה ביניכם, האם זה חשק רגעי אצלו או שהוא מתכוון להגיע לבקר קבוע?? למרות שלילדה יש "דמות גברית" לדברייך,,,יום אחד זה יצוץ השאלה "מי זה אבא לי ואני רוצה לראות אותו". גם בני בן 4.5 ולא רואה את אביו ,,מקבלת מזונות אבל זה המצב, הנכון הוא שלפני שבוע אמר לי בני "אימא,,נכון שאמרת שאבא שלי גר במקום אחר ולא איתנו",,אז חיזקתי את דבריו ועניתי "שכן,,אביו לא חיי עימנו",,,יגיעו עוד שאלות כמו עם הבכור אבל אני ערוכה לכך, שמחה עבורך שיש לך זוגיות טובה ואת מאושרת אבל,,הפרידי את חייך לבין החיים של הילדה, אם תראי שהוא לא "טוב" עבורה,,או לא מתמיד בפגישות וכאלה תחליטי לבד,,אבל אל תשכחי את רגשותיה של הילדה כי גם אם יש לך זוגיות טובה,,הוא עדיין לא האבא של הילדה, לכי תדעי מה יוביל יום,,?? נסי להפגיש ביניהם בעדינות,אולי באיזה פארק נחמד מקום עם משחקים וכאלה,,,ותראי,,,

Yanush25

New member
תודה רבה על התגובות ...העניין הוא ש..

אני כן הייתי רוצה להפגיש ביניהם אבל הילדה כל הזמן מסרבת ברמה של ... אני מציעה לה להיפגש איתו בגינה ציבורית או בית קפה וכן אם תרצה מייד נלך ....ואז היא עונה לי "ומה אני אגיד לו ? מה הוא יגיד לי ? למה את כל הזמן חוזרת על זה ? אני לא רוצה לדבר על המישהו הזה ...ואלו הן מילותיה . חשבתי האם להביא אותה מבלי להגיד לאן הולכים ופשוט להפגיש ביניהם ...?

תמוהה לי למה היא ממש נחרצת בתגובתה

נשמע לי שחוששת מהבאות,,מהבלתי צפוי,,,"מעניין אייך הוא,,מי הוא ועוד,,זה בטוח, אפשר להפגיש ביניהם כידיד ,,אני לא הייתי אומרת לה שזה אביה מההתחלה ובודקת את תגובתה,,סליחה הלו,,,עד היום היא לא ראתה אותו והיא אמורה להתנהג "כרגיל",,,אפילו מבוגרים שלא נפגשו שנים או אימהות שמסרו לאימוץ וכאלה לא חסר סיפורים,,זה קשה המפגש,,רגשית ונפשית, להפגיש,,,ובזהירות,,לבדוק,

michal66

New member
בוקר טוב, ...סליחה על ההתפרצות,

הגעתי מהעמוד הראשי. אני מניחה שהסירוב של בתך לפגוש באביה הוא מתוך פחד ואפילו כעס על שנטש אותה. חשוב שתסבירי לה שאנשים עושים לפעמים טעויות ויכול להיות שאבא שלה הבין שעשה טעות ורוצה לתקן. תרגיעי אותה שאין לה ממה לחשוש. הוא לא יעשה לה שום דבר רע ואת איתה כל הזמן. וברגע שהיא תרצה לסיים את הפגישה את תדאגי לסיים אותה. תראי לה שוב תמונות שלו ואם יש לך תמונות עדכניות זה עדיף. ספרי לה עליו מעבר להיכן הוא גר. ואולי אפילו לפנות לגורם מקצועי ולהתייעץ כיצד לגשת איתה לעניין הזה. כי ללא ספק הילדה חייבת הכנה נכונה ומתאימה למפגש עם אביה. בהצלחה..

למעלה