בנות יקרות, תוכלו לעזור לי להבין את ראשה של בחורה?

Anonymous077

New member
בנות יקרות, תוכלו לעזור לי להבין את ראשה של בחורה?

שלום לכולם!
אני קורא ומציץ כאן לא מעט, וגם כתבתי כאן כמה פעמים תחת כינויים שונים (שאת סיסמתם איבדתי כל פעם מחדש
)
ההודעה מיועדת בעיקר לבנות שמבינות יותר לדעתי איך ראשה של בחורה עובד, אבל כדי להפלות חלילה וחס, גם בנים מוזמים לעזור ולתרום מנסיונם!

אז ככה, אני סטודנט שנה א' והכרתי בתחילת השנה בחורה מאוד נחמדה. התחברו די מהר, למדנו ביחד כמעט כל הזמן, דיברנו הרבה ושיתפנו אחד את השני הרבה פעמים נושאים שמעבר ללימודים. הרגשתי כימיה טובה, וניסיתי לפעול כדי לנסות לפתח קשר יותר עמוק בינינו. הרגשתי בתחילת הסמסטר הקודם גם ממנה עניין ובכלל לא דחייה. שנינו דיברנו על לצאת פעם לסרט או משהו בסגנון.
רק שזה לא קרה. לאט לאט היא הכירה אנשים נוספים ללימודים, גם בחורים יש לציין, והתחלתי להרגיש התרחקות מצדה. ושלא תבינו אותי לא נכון, אין לי ממש בעיה עם זה שתכיר חברים חדשים, אני ממש פתוח בנושא, גם אני הכרתי עוד אנשים חוץ ממנה. ההתרחקות גרמה לכך שהרגשתי בשלב מסוים שהיא כבר לא מעוניינת כמו בתחילה בלפתח יותר את הקשר, כשהמשכתי לדבר איתה למשל על ללכת לסרט, אפילו בתור בילוי של ידידים ולא מעבר, היא נמנעה בנימוס ותרצה מדוע היא "לא יכולה". הבנתי את המסר והשתדלתי לא לנסות לפעול עוד בנושא.
חשוב לציין שבשלב הזה היחסים בינינו עדיין היו לדעתי ממש טובים, מלבד העניין שכנראה היא החליטה שהיא לא מעוניינת בקשר זוגי. עדיין חלקנו אחד עם השני הרבה מאוד על עצמנו, צחקנו, דיברנו והמשכנו ללמוד יחד מבלי שתהיה מתיחות מסויימת. וככה גם רציתי שימשך, גם אם לא יהיה קשר זוגי, עדיין אהבתי אותה בתור חברה ללימודים ולא רציתי שהקשר הזה יגמר.
אלא שיום בהיר אחד הגענו בבוקר והיא התייחסה אלי ממש בקרירות, ועד היום לא ברור לי למה. אולי אמרתי או עשיתי משהו לא יפה מבלי לשים לב, אין לי מושג והיא לא אמרה. כל אותו יום לא דיברנו כמעט בכלל, ומאז הרגשתי שנהיה קצר בינינו שאף פעם לא נגמר. היו ימים כמובן יותר טובים ופחות, עדיין דיברנו והמשכנו ללמוד, אבל האמת שהדיבורים בינינו הפכו לנטו על הלימודים ולא מעבר.
לפעמים זה מרגיש כאילו היא באמת מנסה להתרחק ממני ולנתק כל קשר. היו בקרים שהיא ממש לא התייחסה אלי, אפילו לא הפנתה את הראש להגיד לי שלום, ורק איכשהו במהלך היום, אולי כשלא הייתה ברירה, החלפנו מילים משעממות.
אמנם זה לא תמיד קורה, ויש מקרים שהיא למשל מתקשרת לעניין לימודי כלשהו, ובשיחה בטלפון הכל זורם, ומדברים גם מעבר. אבל לא באמת היו לנו שיחות מעניינות מאז אותו יום מוזר שהחליטה בו להתייחס אלי בקרירות.
אז זה גורם לי לחשוב שאולי אני טוב בשבילה בעניין הלימודים, ולכן היא לא מנתקת קשר לחלוטין, אבל היא מנסה להמנע ככל האפשר מכל קשר מסוג אחר. וכמובן שזה מעצבן אותי אם זה המצב, אבל החלטתי להפסיק לחשוב ולפנות אליכם לשמוע מה דעתכם!

דבר אחרון, אני רוצה להגיד דבר נוסף לגביה לזכותה, וזה שמעבר לכל מה שכתבתי, אם אני מסתכל עליה בתור בן אדם, היא באמת בן אדם טוב. היא לא מנצלת אנשים לרעה, היא באמת עוזרת כשצריך, גם לי, והיא אף פעם לא אמרה לי משהו מגעיל שלא לעניין או למישהו אחר. ולכן מאוד עצוב שלי שלמרות שאני יודע שהיא אדם טוב, עדיין התקשורת בינינו בקצר כזה, ואני ממש רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי לפתור אותו.

שני הסנט שלי

מנקודת מבט נשית (אם כי לא, אני לא חושבת שהעובדה שאנחנו חולקות מין ומגדר אומרת שיש לי יותר תובנה לגבי הדרך שבה היא חושבת ומרגישה משלך יש) - הניתוח שלך נשמע בגדול כהסבר הגיוני לשינוי בהתנהגות שלה - קירור היחסים כדי להבהיר מה האופי שלהם מבחינתה.
שתי נקודות ספציפיות שבהן נראה לי שאתה לא בכיוון:
1. אתה אומר שהמשכתם ללמוד "מבלי שתהיה מתיחות מסויימת" - אולי כך חשבת... לא כתבת במפורש אבל בהחלט במשתמע שהיה עניין רומנטי מסוים מצידך וקשה להניח שהיא לא שמה לב לזה והגיבה. אולי לקח לה זמן להחליט איך לפעול, ואתה תפסת את זה כ"יום בהיר אחד". לא נשמע לי סביר שאמרת או עשית משהו לא יפה עד כדי כך שיגרום לשינוי התנהגות דרסטי. כן נשמע לי סביר שהבנה שאתה מעוניין והיא לא ורצון לא לפגוע בך יגרום לשינוי כזה.
2. "אולי אני טוב בשבילה בעניין הלימודים" - לא נראה לי סביר שהיא מנצלת אותך כשנראה שהיא דווקא התאמצה כדי לא להשלות אותך. פשוט קשה לנתק קשר באופן מוחלט כשאתם לומדים ביחד...

יכול מאוד להיות שמה שכתבתי פה זה שטויות או שזה נכון בדיוק אבל מישהו אחר יכתוב לך בדיוק ההיפך.
כך או אחרת, הדרך לפתור את הקצר הזה, אם ישנה, היא לפתוח את הנושא איתה, עד כמה שזה לא נעים. מנסיוני הלא עשיר במצבים שבהם אני לא מרוצה מהמקום שבו הדברים עומדים ולא יודעת בדיוק איך הצד השני חושב/יגיב - לדבר על זה או יבהיר לך את העניין סופית או ייצור את השינוי הרצוי (נראה לי שנדיר הרבה יותר, אבל קרה לי
).
אפשר לחכות... לרמוז... לא הייתי בונה על זה יותר מדי.
בהצלחה

Anonymous077

New member
אם לא הייתי ברור בהודעה..

קודם כל תודה על התגובה! יכול להיות שבאמת עוד לפני אותו "יום בהיר" זה כבר קרה, פשוט היה יום שממש זה בלט לי באופן מיוחד, כי עוד ערב לפי למדנו יחד ודיברנו תוך כדי הלימודים הרבה מעבר למה שקשור ללימודים והשיחה זרמה טוב מאוד וביום למחרת כאילו היה לו ריב סוער..
בכל מקרה, אם לא הייתי ברור, אני לא מנסה להתקרב אליה בשביל קשר זוגי, אלא פשוט שנוכל להיות ידידים טובים כמו שהיינו בהתחלה ולא מעבר, וכך השיחות בינינו יחזרו להיות מעניינות וזורמות ואני לא ארגיש לא בנוח כשאני נמצא איתה לבד.
&nbsp
אני יודע אמנם שיכול להיות שכתבתי את ההודעה בפורום הלא נכון, כי בכל זאת זה פורום של זוגיות. מצד שני לא יודע אם יש פורום יותר מתאים, במיוחד שכבר כתבתי לגביה כמה שרשורים בפורום הזה בעבר, כשעוד חשבתי שבאמת יש סיכוי כלשהו בשבילי לצאת איתה

A לוןA

New member
תשמע

יכול להיות פה מגוון של כמה דברים (ככה, בשלוף)
יכול להיות שזה משהו שהתבשל הרבה זמן ולא שמת לב
יכול להיות שזה פשוט כי יום אחד נשבר לה ממשהו
יכול להיות שהדיבורים על אולי ועל אחר כך נמאסו עליה והיא החליטה לשים לזה סוף
יכול להיות שבאותו יום היא קמה מצוברחת מ\ומשם זה התגלגל
יכול להיות שהיא הכירה מישהו וזה הטיל עליה מגבלות
יכול להיות שהיא החליטה שאם אתה לא עושה צעד אמיתי בכיוון- אתה מפריע לה מלפתח דברים אחרים
יכול להיות שהאוגר שלה נדרס והיא בשנת אבל
&nbsp
יכול להיות כל אחת מהסיבות לעיל, אף אחת מהן או שילוב של אחת או יותר
&nbsp
אבל השאלה האמיתית היא-
אם אתה רוצה להתקדם איתה, או לפחות אם היא עדיין חשובה לך בתור בנאדם- פשוט גש ושאל אותה. זה לא עניין של גברים/נשים וגם לא של מערכות יחסים או זוגיות. זה פשוט משהו בינכם שנתקע
אם אתה לא רוצה להתקדם איתה או שהיא כבר לא ככ חשובה לך- עזוב את זה. כשהיא פונה אליך תן יחס נאות, וכשהיא לא- שחרר.
&nbsp
החיים פשוטים. זה אנחנו שמסבכים אותם.

Surrealistical

New member

מאוד קשה לדעת מה באמת הסיבה כשלא יודעים מה הלך שם. לא מכירים את השיחות ולא את האנשים.

Anonymous077

New member
לגשת אליה?

תודה! אתה צודק, לנחש באמת מה עובר בראשה זה נכון כי יכולות להיות 7000 סיבות
&nbsp
מצד שני, אני אמנם כן רוצה לשאול אותה, אבל אני רוצה גם לעשות את זה נכון. תסלחו לי על הבורות, יש סיבה למה אני כותב בפורום הזה, אבל אני לא בטוח שפשוט לבוא אליה ולהגיד "שמעי, צריך לדבר" זה הדבר הנכון. היא כן חשובה לי וכמו שאמרתי בגלל זה קצת כואב לי העניין הזה, ולכן כן חשוב לי להחזיר את הדברים לדרך הטובה. ויכול להיות שלבוא אליה ישירות יכול רק לגרום נזק, כי בכל זאת זה לא עניין שנחמד לדבר עליו, הוא מביך, יכול לעצבן, להציק, רק לא נחמד.
אולי לנסות דווקא לדבר מרחוק? אני יודע שזה עלול להשמע לא לעניין, כי בכל זאת זו עשויה להיות שיחה חשובה, אבל אולי דווקא הודעות, וואטסאפ וכדומה יכול להביא לתוצאות יותר טובות?

noamlah

New member
מניסיון

אמנם בכתב אתה יכול לארגן יותר טוב את המחשבות שלך אבל כמעט כל שיחה רצינית בכתב מקבלת גוון קצת קריפי
תנסה לדמיין חבר אומר לך פנים מול פנים "בן אדם, חשבתי עליך"
יפה
ועכשיו תנסה לדמיין את עצמך מקבל מחבר הודעת אס אמ אס שאומרת את אותו הדבר
אני מניח שהבהרתי את הנקודה
כשאין את ההבעות פנים, הטון דיבור, הקרבה באותו רגע ויש רק תוכן כתוב הקורא יכול לפרש את התוכן איך שהוא מרגיש ולעתים זה לא מה שאתה התכוונת

דבר שני, אתה קצת בבעיה
אתה נורא דרוך ליידה, מחשב את המילים בראש, מה להגיד ומה לא להגיד, מפחד שאם תעשה משהו תאבד אותה
זה לא אמור להיות ככה, אם אתם חברים טובים אתה אמור להרגיש בטוח אתך
כשאתה מפחד לאבד אותה הקשר כבר נהיה לא שוויוני כי היא זאתי שקובעת את הכללים ואתה תתנהג איך שאתה חושב שהיא מצפה ממך
רד מזה, אתה רוצה קשר חברי, דבר מה אתה מרגיש, כמו שאתה מדבר עם חברים שלך

דבר שלישי, אל תצפה לתשובה ישירה
מניסיון יכול מאוד להיות שתיפתח בפניה והיא תיתן תשובות בסגנון:
"מה פתאום? לא התרחקתי", "כן, היו מבחנים אתה יודע", "אתה צודק, אנחנו באמת צריכים להפגש מתישהו, נדבר כשייצא"
תשובות שמשאירים אותך באותו המקום ולא ממש נותנות לך כיוון
יכול להיות שגם היא לא ממש רואה את מה שאתה רואה
במקרה כזה אל תתעקש על תשובה, שחרר, תמשיך בחיים שלך ותראה אם היא תחזור

Matzeket

New member
מ ד ו י ק !

ולשאלת ה'איך לעשות את זה נכון' ...
כיוון שלנחש מה עובר לה בראש אנחנו לא יכולים, נשאלת השאלה מה *אתה*מסוגל ורוצה לעשות.

יכול להיות שתהליך חיזור איטי (הרבה התעניינות בה, תשומת לב, מחמאות אמיתיות, חיוכים , חום- באוניברסיטה חטיפים ומסטיקים בשלוף גם יכולים לסייע :).. גם כשהיא קרירה, אבל בצורה לא חונקת. בסוף הסדק קורה) יוביל למקום יותר בטוח, אבל ייקח הרבה יותר זמן ולא לכל אחד יש סבלנות ויכולת להכנס ולהתמיד במהלך כזה
יכול להיות ששאלה ישירה תביך מדי - אותה ואותך- ותצריך הרבה יותר אומץ, אבל לפחות תהיה לך תשובה ברורה ביד כאן ועכשיו.
ויכול להיות שתשאל ותובך והיא תגיד לא ובכל זאת תמצא את עצמך מחזר עוד קצת מנסה להמיס שם משהו.
ויכול להיות שתתחיל לאט, לרכך את העסק , עד שתרגיש שאתה צריך או שבשלה השעה לגלות את הקלפים.

בכל מקרה נדמה לי שאם אתה רוצה לנסות איתה אתה צריך לפעול- אחרת אף פעם לא תקבל תשובה,
וזה סתם באסה.

מקסימום יגידו לך לא או יסבירו לך שעשית משהו ותוכל להמשיך משם הלאה
אבל להתבחבש בשאלות היפותטיות לא ישנה את המצב.
יאללה,
קצת אומץ ואתה שם!

noamlah

New member
אני הייתי עד לא מזמן בסיטואציה דומה לשלך

עם סטודנטית בקשר ידידותי שנמשך שנה ובו נפגשנו רק פעמיים מחוץ ללימודים
גם לי עברו אותם מחשבות כמו שלך בראש בסגנון: "למה היא מתנתקת ממני", "למה היא פה רק בשביל לימודים" וכה'
המון סרטים, המון מחשבות, המון תקוות להעצמת הקשר (אם כי ידעתי שהוא לא יתפתח לזוגי)
אני מכיר את העניין

אני לא חושב שזה קשור בראש של בחורה, אני חושב שאנחנו כאנשים מקטלגים סוגים שונים של חברים בסיטואציות מסויימות, הרבה פעמים בלי לשים לב
יש את החבר שאנחנו תמיד יוצאים איתו לפאב לשתות בירה
יש את החבר שהולכים איתו להרצאות וסרטים אינטלקטואלים
יש את החבר שמדברים איתו שיחות אישיות
ויש מספר חברים מצומצם אשר יכולים לשמש לכל הדברים

אני חושב שאתה וגם אני פשוט קוטלגנו כ"חבר שכיף ללמוד איתו ועל הדרך לדבר שיחות אישיות"
היא משאירה אותך בתחום של הלימודים כי זהו התחום הבטוח שלה אתך, שם זה הגיוני לה וכשהלימודים פחות בראש מעייניה היא פחות פונה אליך
זה לא אומר שהיא פחות אוהבת אותך, פשוט שם הכי נוח לה אתך
זה מן הסכם בלתי כתוב שבדרך כלל מוסכם על ידי שני הצדדים איפה הם נפגשים ומה הם עושים
הבעייה מתחילה כאשר צד אחד מנסה ליצור שינוי בהסכם הזה
זה יכול להיות המקרה שלך שאתה בלימודים ומנסה להזמין אותה לסרט
וזה יכול להיות החבר מהפאב שפתאום נפרד מחברה שלו ומנסה לפתח שיחה רגשית
זה מוזר, לא תמיד זה מתקבל ויש מתח
ובסופו של דבר יש שלוש אופציות:
1. לקבל את הפער ולא לחתור לשינוי
2. להצהיר בגלוי על הרצון בשינוי ("מפריע לי שאני רואה אותך רק בלימודים") ולראות אם זה משפיע
3. להתרחק

אני ניסיתי את האופציה הראשונה, ניסיתי את האופציה השניה ובסוף נאלצתי לבחור בשלישית

דרך אגב זה לא רק ביחסיי בחור-בחורה. היה לי מקרה דומה בו הייתי הצד ההפוך
חבר שהייתי נפגש איתו מדיי פעם לשתייה החליט שאנחנו צריכים זמן איכות ביחד, התקשר כל יום, קבע איתי פגישות שלוש פעמים בשבוע
נעלב כל הזמן שלא שיתפתי אותו בחוויות שלי עד שנמאס לי ואמרתי לו שיש לי אובר ממנו והקשר התנתק
הוא היה חבר שנחמד להיות איתו אבל פשוט לא בסטטוס שהוא רצה

Surrealistical

New member
זה לא עניין של סטטוס

ולא עניין של קטלוג. זה פשוט עניין של עד כמה כיף לך ונוח לך עם הבן אדם.
כך שאני ממש לא מסכימה עם הניתוח שלך.
אם יש לך חבר ללימודים ובזמן שאתם לומדים כיף לכם ביחד אז בסופו של דבר תתחילו להפגש גם מחוץ למסגרת. אם זה לא קורה אז לרוב זה אומר שלאד מכם לא מספיק כיף או אתם לא תופסים אחד את השני כאנשים לחברות.

noamlah

New member
יכול להיות

למרות שזה עובד גם הפוך (ואני מכיר מקרים כאלו)
יש את אלו שייצאו איתם לפאב באופן קבוע אבל כשיבקשו ללמוד ביחד ייענו בסירוב (גם אם הם טובים בלימודים) או שיקבלו דחייה לזמן בלתי מוגדר כי אין את הכימייה הדרושה ללמידה ביחד
האם גם הם לא נקראים באמת חברים?

ומי בעצם יותר חבר בשבילך?
זה שיוצא איתך למקומות כל יום אבל לא יודע עלייך שום פרט אישי?
או זה שיצא איתך פעם אחת, אוליי פעמיים אבל יודע עלייך הכל כי אתם מדברים קבוע שיחות עמוקות אל תוך הלילה וכותבים אחד לשני שירים?

Surrealistical

New member
לאנשים שונים יש הגדרה שונה לחברות

יש אנשים שבשבילהם חברות זה לצאת לפאבים כל סופ"ש. ואז אם שניים כאלה נפגשים ובנוסף כיף להם ביחד אז הם יהפכו לחברים. התאמה בין אנשים זוהי גם התאמה בציפיה.

wolik

New member
מסכים

ורק אוסיף שעדיף שהמצב הזה של הקטלוג ישאר. עדיף להיפגש עם אנשים מסוימים בסיטואציות מוגבלות (כמו רק בלימודים) מאשר מצב שבו אין חברים בכלל. בסופו של דבר חברות זה סוג של אינטרס, אם למישהו בה לעשות איתך X אבל הוא לא רוצה ממך Y, אז אין מה לעשות.

noamlah

New member
לא ממש מסכים

מצב הקטלוג יכול להשאר אם למקוטלג נוח במקום הזה של חברות בסיטואציות מוגבלות
אם לא נוח לו אז זה בערך אותו מצב כמו מערכת יחסים שאחד רוצה קשר מזדמן והשני רוצה קשר רציני
לא נראה לי שבמקרה הזה היית אומר למישהו: "עזוב, פעם בשבועיים זה עדיף מכלום"

חוץ מזה שבמקרה של חברות, בניגוד למערכת יחסים אופי הקשר כמעט אף פעם לא מוצהר מראש
אני לא שמעתי על מישהו שאמר למישהו: "תראה, אני מוכן להיות חבר שלך אבל רק כשזה נוגע ללימודים"
תמיד זה זורם לשם מעצמו ומקבל מקום נוח, נפגשים רק בסיטואצייה מסויימת ומדברים על "מתישהו"
"מתישהו נלך לסרט", "מתישהו נשתה קפה ביחד", "מתישהו ניסע לברצלונה", 'מתישהו' זה מילה שלא מתחייבת לכלום וגורמת לקשר להיראות יותר חזק ממה שהוא באמת
אני מניח שלפותח השרשור היו יחסים מהסוג הזה עם הבחורה, ישבו ביחד בלימודים וכל הזמן דיברו על "מתישהו" וכשפותח השרשור ניסה לעשות צעדים יותר קונקרטיים הבחורה התרחקה אפילו בלי לשים לב כי זה לא התאים לה
קשר לא מסונכרן, גם אם הוא מתקיים בחברות אפלטונית סופו להתנתק

בקשר לאינטרס, יש משהו במה שאתה אומר בקשר לאינטרס ואני מאמין שרוב החברויות לפחות מתחילות ככה
אם זאת אני חושב שבקשרים ארוכים שעברו הרבה חוויות האינטרס נעלם או לפחות מיטשטש
אני לפחות רוצה להאמין שאם אהיה בצרה יהיה שם מישהו שיהיה אכפת לו ממני גם אם אין לו אינטרס באותו רגע

למעלה