בנות מה דעתכן על צפייה בקלטות

טלי א

New member
בנות מה דעתכן על צפייה בקלטות ../images/Emo44.gif

וידאו כמו בייבי מוצארט בגיל 3-4 חודשים? אני שומעת מהרבה אנשים מתחום החינוך שזה מאוד לא מומלץ להתפתחות אבל מצד שני אי אפשר להתעלם מהיתרונות כמו למשל עשרים דקות שקטות כדי לאכול משהו.. לפעמים כשיש לעופרי יום קשה במיוחד אני שמה אותה מול הקלטת לעשרים דקות אך משתדלת להמעיט. מה דעתכן??האם "החטא" נוראי??

אני לא נגד אבל אנחנו ראינו

קלטות וידאו מגיל חצי שנה..(לפני זה לא היה וידאו) לפעמים 20 דקות הכרחיות לזכור שגם את אדם.. בייחוד לאור הועובדה שנמצאים איתם בבית.. אני לא רואה בזה פסול..חוצמזה שתוכן הקלטות לא מזיק.. לדעתי הכל קשור למינון..שילד יישב ויצפה כל היום זה מוגזם.. אבל חצי שעה עד שעה זה נראה לי סביר.. בייחוד בבית כמו שלנו..שהטלויזיה דלוקה!

גם לך מגיעה הפסקה!

וכשאין דרך אחרת אז בהחלט אפשר לתת לצפות בוידאו. זה אכן לא מומלץ להתפתחות כאשר זה מהווה תחליף להתנסות אמיתית עם העולם. אבל מאחר ואת מגבילה את זמן הצפיה לקלטת אחת זה ממש לא נורא. המוסיקה והמראות בבייבי מוצרט מאוד נעימים להרבה תינוקות, אז למה לא?!

odeia

New member
טלי, למה לא לשים לו קלטת שמע?

אולי ספר מתאים לילדים? משחק מעניין? אצלנו התחלנו לראות קלטות רק בסביבות גיל שנתיים, וגם אז מעט ואיתנו ביחד, כדי לעבור את החוויה ביחד.

anat30g

New member
מומלץ ביותר

שאותו איש מקצוע ינסה ללכת לשירותים עם תינוק בן 4 חודשים שרוצה תשומת לב מלאה בכל שעות העירות שלו...
הילד אולי לא יתפתח מצפיה בקלטת - אבל צפיה בקלטת לא תפגע בהתפתחות שלו - כל עוד זה לא כל מה שהוא עושה בשעות העירות שלו. אם כי - קראתי איזה מחקר שטען שצפיה מבוקרת של ילדים תורמת להעשרת השפה שלהם, תורמת להגדלת הידע הכללי שלהם... אבל בדגש של המחקר היה צפיה מבוקרת. ז"א ילד שצופה בטלויזיה איכותית ובשעות מוגבלות.

יונית ש

New member
גם אנחנו מאוד נהנים - חוץ מזה הכל

תלוי כמה זמן אם מידי פעם צופים 10 דקות או יותר אין שום בעיה. רק מגרים אצת הילד לעוד גירויים נוספים. אנמנו צופים רק בביבי מוצרט. וזה נהדר היום היא בת 8 חודשים וכבר מכירה את הדמויות כמו חברים ותיקים. ומאושרת בכל רגע. אין לנו קלטות נוספות וטוב שכך. מספיקה אחת טובה. חוץ מזה הרי הילדים רק נהנים לראות שוב ושוב אותו הדבר. כמו לשמוע את אותו הסיפור

zimes

New member
אני לא אוהבת

בגיל הזה, הם בעיקר מהופנטים מהריצוד של המסך. אתן לך דוגמא: היינו באירוע, והיתה הופעה שהוצגה במקביל גם על מסך. דולב היה במקום בו יכול היה לראות גם את ההופעה וגם את המסך. הוא בחר במסך. אם זו הדרך היחידה שלך לנשום אוויר - זה לא נורא. אבל עדיף, לדעתי לשלוח את בעלך או איזו סבתא לטיול עם הילדה בשביל החצי שעה השקטה לבד. אני מסכימה עם ההצעה להשמיע קלטת. אפילו להושיב את הילדה מול חלון שרואים דרכו דברים עפים ברוח (עץ, כביסה...), נראה לי נכון יותר.

לגבי הריצוד על המסך....

אכן זה כך. אין להם את החיבור הקוגניטיבי והחווייתי שיש בגיל מאוחר יותר מהצפיה בקלטת. אני יכולה לפתוח את הטלויזיה על מבט לחדות, לשים מולה את רעות לכמה דקות בטרמפולינה כדי להתעסק בענייני - והיא מבסוטית, בועטת באוויר, מגרגרת למסך. בעודני כותבת, למשל, הנחתי אותה במיטה של עומר מול הכרית עם הדמויות מפו הדב עם קצת מוזיקה והילדה מאושרת. היא בת 4 חודשים, אגב. קניתי את דגדוגים (איבדנו את העותק של עומר) אבל נראה לי מוקדם מדי. עומר לעומת זאת מתלהב מחדש (למרות גילו) ולומד ככה את השירים כדי לשיר לה אותם. לגבי מוזיקה קלאסית ובייבי מוצארט - זה נראה לי אישית קשקוש יאפי במיטבו. הם זקוקים למוזיקה פשוטה וקליטה וכל מוזיקה - יצירה קלאסית או שיר ילדים - שעונים על הדרישה הנ´ל - מתאימים לתינוקות.

לפעמים אין ברירה

ואצלינו "אין ברירה" זה בבוקר כאשר מתארגנים ליציאה, אבא לא יכול לעזור ולהכין את תומר, אז תומר יושב ומסתכל בבייבי מוצארט או באך, והוא מאוד אוהב את זה וצוחק, ובינתיים אמא מתארגנת ליציאה. זה לוקח 20 דקות, ומעבר לזה אני לא שמה אותו מול הקלטת במשך היום. אגב, מוזיקה לבד לא מעניינת אותו במיוחד. אבל אני לא יכולה למנוע ממנו להסתכל בטלוויזיה, כי היא דלוקה כשאנחנו בבית, אבל ככה סתם זה לא ממש מעניין אותו. חוץ מהחבובות..... הוא ממש אוהב את זה!

שירי ל

New member
אני בעד, במיוחד כשזו קלטת

ולא להושיב מול הטלוויזיה - מהסיבה הפשוטה שלקלטת יש סוף. הקלטות הללו לא ארוכות, ולא "שוכחים" את הילד מול הטלוויזיה. אני אישית, אמא הרבה יותר טובה ובנאדם הרבה יותר נחמד אחרי ששתיתי בבוקר את הקפה שלי עד סופו וללא הפרעות, בזמן שאופיר התמוגגה 20 דקות מול קלטת.

"שוכחים" את הילד מול הטלויזיה ? ../images/Emo13.gif

איכשהו כבר שש שנים אני לא מצליחה לשכוח את הילד בשום מקום ומצב.

למעלה