בנות, מה לקחתן לחדר הלידה????

limori

New member
בנות, מה לקחתן לחדר הלידה????

יש לי רשימה מהאתר עולם התינוק אבל אני בטוחה שחסרים דברים ושאתן תוכלנה להשלים לי... רעיונות ועיצות אשמח לקבל..ובכלל מאיזה שבוע הכנתן את התיק?

zimes

New member
בקבוק מים, אבל חסרה לי כוס...

הלידה שלי היתה כל כך קצרה, שלא השתמשתי בשום דבר אחר. לגבי ההמשך, הדבר שלגביו נפל לי האסימון מאוחר הוא חולצות טריקו - כל החלוקים הרבה פחות נוחים. מליון טריקואים ותחתונים שלך, נוחים, רגילים - בשביל כל הזעה שנשפכת בהתחלה. (לגבי הדם - זו לכאורה הסיבה להמנע מללבוש בגדים שלך - משרים במים קרים, וזה יורד בקלות). וגם - אני בטוחה שבפורום הריון ולידה מסתובבות רשימות כאלה.

סוכריות חמוצות שהיו נהדרות ושוקולד

אבל אצלי בכלל היתה לידה איומה (האחרונה) ונזקקנו מאד לאוכל ולממתקים שלקחנו פשוט להעביר שעות ולתת תנועות לילדה שהיתה במצוקה בתוך הבטן. והיה לי גם סטוק אדיר של מים מינרליים שהיה כל כך במקום למרות שהייתי מחוברת לאיזה 3 עמודי אינפוזיה.

נתנו לך לאכול בלידה פעילה?

לי לא נתנו כלום - אפילו לא לשתות מים, מה שהסתבר כנכון כי הדבר הראשון שהמרדימה שאלה אותי כשהגעתי לניתוח חירום היה אם אני בצום... המים היחידים ששתיתי במהלך 16 שעות בחדר לידה היו אלו שנתנו לי עם האקמול (היה לי גם חום). מה שכן כדאי להביא לדעתי זה: - אוכל ושתיה למלווה, כסף קטן למכונות - מברשת שיניים, זה מאד מרענן בעיקר אם את שם הרבה שעות - שפתון לחות - רשימת טלפונים של כל מי שצריך להודיע לו מה קורה (תתפלאי עד כמה המוח נמחק בשעת התרגשות ולחץ), טלקרט, פלאפון טעון + בטריה ספייר - מצלמה + פילם + בטריות ספייר ולמחלקה אח"כ: - ספל (לפחות בליס הכוסות לא מצאו חן בעיני) - קשיות עם צואר מתכופף (לי היה קשה לקום וזה הקל על השתיה) - תחבושות הגיניות דיפנד של שקמה (נמצאות במחלקת חיתולים למבוגרים) - תחתוני רשת חד פעמיים - כפכפי אמבטיה בהצלחה
שירלי

הדברים היחידים שהרשו לי להכניס לפה

מלבד מים היו שוקולד וסוכריות חמוצות. (הסוכריות היו להרגשה טובה ולרענן את הפה. המים היו נהדרים (למרות שגם אצלי היתה אופציה של ניתוח היא ירדה כא שר הגעתי לפתיחה מלאה). והשוקולד היה משהו כמו 6 שעות לפני שדפנה נולדה כדי שאולי יחזור לה דופק נורמלי והכל (הייתי עם מסכה לסירוגין בגלל נפילות דופק וכו´). בכלל היתה לי מיילדת נהדרת שהרשתה המון דברים שהיו אני שומעת שיש בתי חולים שלא מאפשרים.

iris and ben

New member
כלום......./images/Emo3.gif

הגעתי למיון נשים בשבוע 35 לא תיארתי לעצמי שיאשפזו אותי...וינתחו אותי לאחר כמה ימים... ויודעת מה...הסתדרתי.. כמובן שבעלי הביא לי כלי רחצה אבל לא היה לי את התיק שרציתי לפני הלידה לקחת

iris and ben

New member
עכשיו אני מבינה למה לא היה לי .....

חסר שום דבר... כי קיבתי מבית החולים: קשים לשתייה,נעלי בית (כמו שנותנים בבית מלון),פדים,טלוויזיה,תחתונים חד פעמיות...

happily mama

New member
אז ככה:

אני הגעתי עם תיק מלא בהרצאות
. נסעתי ללימודים ולפני זה היה לי טור לטיפת חלב לבדיקה שגרתית של שבוע 35 . מטיפת חלב הופנתי למיון יולדות בגלל כל מיני סיבות ושם אחרי המוניטור נאמר לי שיש לי צירים
ושבלי ילד אני לא עוזבת. בעלי (אח מוסמך במקצוע) כאשר סוף-סוף הגיע שאל את הרופא (כנראה מרוב הלחץ) האם אני יכולה לקפוץ רגע הביתה לאסוף את התיק.
. אז הנה הרשימה של כל הדברים שהיו חסרים לי: - כפכפים לאמבטיה - פדים נורמלים כי אלה של בית חולים פשוט נוראיים - כוס לא חד פעמית לתא ושקיות תא כי את צריכה לשתות המון - מגבונים לחים לתינוק כי בבית חולים בו ילדתי לא חלקו - ביבי פסטה - בגדים ליציאה מבית חולים מקווה שעזרתי. לידה קלה ומהירה לך ולבעלך!

בשיבא, מי שעושה רומינג אין

מקבלת שקית דוגמיות של קמיל סנסיטיב עם מגבונים, משחה לישבן, בקבוקון שמפו ללא דמעות, ובקבוקון אל סבון. בתור מי שהיתה שם 3 שבועות לאחר הלידה - כל פעם שביקשתי קיבלתי שקית נוספת, בלי פרצופים ושאלות. (לא הייתי חזירה ולקחתי רק כשנגמר לי. מה גם שקיבלתי ממילא כל מיני מתנות והיה לי מלאי של דוגמיות משחות לתינוק ושמפו לתינוק, והמלאי הזה הספיק לי להרבה זמן...

מצלמה ובייגלה ../images/Emo9.gif

מצלמה - מובן למה בייגלה - אחרי שהייתי ערה כל הלילה וכמובן שלא אכלתי, הייתי מאוד רעבה. אחרי הלידה משאירים אותך עוד שעתיים בחדר לידה להתאוששות, הייתי ממש רעבה והבייגלה הציל אותי. חוץ מזה - דברים שעזרו לי, כפכפי גומי למקלחת, תחתונים חד פעמיים (משתמשים ולפח), משחה נגד טחורים שלצערי יצאו לי. יש משחה מצמח הארכובית שממש עזרה לי. ובעיקר שיהי בהצלחה ולידה קלה

שחרונת

New member
התיק היה מוכן מתחילת התשיעי והדבר ש

שבאמת הכי עזר לי בחדר הלידה זה מגבת קטנה שבעלי הרטיב וניגב לי את הפנים איתה.מגבונים לחים מאוד מייבשים.בהצלחה

שירי ל

New member
מצלמת וידאו, תשבצים, טטריס

הבעל שלי ישב איתי 18 שעות, בלי צירים, וזה די שיעשע אותנו. ניהלו שיחות נפש, הבטחנו הבטחות, דיברנו לאופיר ואת הכל הנצחנו במצלמת וידאו- יום אחד היא עוד תבוא ותדרוש את זה...

כל מה שהחברות אמרו נכון, ואני אוסיף

עוד משהו: מכשיר ידני למסאג´. לנו יש מכשיר קטן, שנקרא UFO (הוא נראה, באמת, כמו חללית), עשוי מעץ, איתו בן-זוגי עיסה לי את הגב התחתון כשהתחילו הצירים היותר חזקים, ואני עוד לא רציתי אפידוראל. ועוד דבר: גרבים. בחדר הלידה קר וגם בחדרי הניתוח. אז אני לא יודעת אם בניתוח ירשו להשאר עם גרבים (אני חושבת שהורידו לי, כי כבר הייתי עם אפידוראל), אבל בחדר הלידה, ובחדר ההתאוששות כדאי שיגרבו לך גרביים.

יערולה

New member
מים, קשיות לשתיה

כי אם את עם אפידורל, את צריכה לשכב, ואז לא נוח לשתות מבקבוק או מכוס. סוכריות חמוצות והרבה. הבאתי עוד מלא דברים, אבל לא השתמשתי. אה והכי חשוב, מצלמה

אם אין קש ואת לא יכולה לשבת:

ביקשנו ונתנו לנו צינור של אינפוזיה. גם סטרילי, גם גמיש יותר מקש...

סבון נוזלי למקלחת וספוג

הסבון היה מסוג שבדרך כלל אני לא משתמשת בו. מתוך נוסטלגיה שמרתי את הבקבוק ומספיק לי להסניף את הריח ומיד מציפים אותי כל ההתרגשות של הלידה והימים בבית חולים. גם אני מצטרפת להמלצה על תחתונים חד פעמיות התיק היה מוכן משבוע 38.

הכי חיוני בעיני

רפידות הנקה! בלידה הראשונה לא לקחתי והפטמות כאבו/גירדו לי מאוד. וגם: משחת רפאל, חזיית הנקה טובה מטריקו, את כל התחתונים שאני לא אוהבת (גדולים, קטנים, פרומים וסתם לא נוחים) - זו הזדמנות להשתמש ולזרוק לפח. גרבי כותנה קצרות לחדר לידה. (לי היה קר ברגלים למרות שגם הזעתי). סבון נוזלי וקרם גוף שעזרו לי להרגיש חדשה עם כל מקלחת. (התרחצתי איזה 4-5 פעמים במשך היום...). רסקיו רמדי. קצת חומר קריאה. אמא שלי קנתה לי בכל אחת מהלידות ספר נחמד אחר שמאוד נהנתי לקרוא בו (עקרון הרצף, מילד אחד לשניים, הולדתה של אם). מקווה שתהיה לך ולבנזוגך לידה קלה.

anat30g

New member
גרביים

מהלך שצירים הארוכים פתאום נהיה לי קר בכפות הרגלים...

למעלה