בנות מישהי יכולה הסביר לי מה יש לי?

הילוש 28

New member
בנות מישהי יכולה הסביר לי מה יש לי?

יום רביעי הייתי אצל הרופא שבוע 28.5 {נכון להיום כבר 29+1}והוא עשה אולטראסאונד וכתב: צוואר התקצר ל 2 ס"מ ותעלה פתוחה ל 6 מ"מ לכל אורכה. שלח אותי ל 2 זריקות להבשלת עובר חמישי ושישי ואמר לנוח. אני לא כ"כ יכולה יש לי מדהימה בת 3.5 שבחופשת פסח ואבא שלה עובד מסביב לשעון. אבל אני לא מבינה את הנתונים שלי. מה זה אומר צוואר התקצר ל 2 ס"מ שהוא התחיל להימחק? אנא עזרו לי בפיענוח אימרתו.... מה שכן אמר שעובר גדול ההערכת משקל ב 28.5 היתה בערך 1600 +- מחכה לתשובות וחד שמח בנות.....

27חומד

New member
זה אומר שאת בסיכון ללידה מוקדמת...

ואני ממש מתפלאה על הרופא שלך שלא הסביר לך את מלוא המשמעות של הממצאים שלך. יש לך עם מחיקה וגם התחלה של פתיחה ואת ממש אבל ממש חייבת לשכב ולשמור. כשאת יושבת ועומדת את מפעילה לחץ על צוואר הרחם מה שרק יכול לגרום לעוד התקמרות ופתיחה. הזריקות שקיבלת נועדו להבשלת ריאות העובר למקרה שיוולד לפני הזמן. למתי הזמין אותך לביקורת חוזרת? האם את עובדת? אם כן, האם לא הוציא אותך לשמירת הריון (זה בעצם מה שאת צריכה לעשות כרגע, להיתו בשמירת הריון) האם יש לך צירים? את חייבת עזרה עם הילדה משםו שאת לא יכולה להרשות לעצמך להתרוצץ אחריה בגינות.

27חומד

New member
וגם, כל שינוי קטן במצבך מחייב בדיקה

כלומק אם פתאום תתחיליל לחוש צירים או התקשויות, או כל שינוי במרגש הפיסי את חייבת ללכת לבדוק כדי שניתן יהיה לעצור את הלידה אם חלילה תגיעי למצב כזה.

הילוש 28

New member
תודה ל חומד 27

כן אני בשמירה משבוע 25.5 אבל לא בשכיבה מלאה הבטן כל הזמן מתקשה ומרפה. אין לי כבר כוח לכלום אני מזה מודאגת..... בעלי מגיע נורא מאוחר ואני במחשבות בלי סוף....לא הבנתי מה זה התקצרות כמה הוא אמור להיות עד הלידה? קבע לי תור שוברקבשבוע 31.5 ולא אמר לי לעשות מוניטורים. נמאס לי כבר.

לא קולטת את הרופאים האלה ../images/Emo46.gif

כאילו, לא הגיוני להניח שמגיע לנו לדעת אינפורמציה בסיסית שתעזור לנו לשמור על ההריון שלנו? איך הם מצפים שנדע מה לעשות ואיך לנהוג כשלא מיידעים אותנו במינימום? בקיצור, כמו שכבר נכתב כאן, המצב של צוואר הרחם שלך הוא לא מזהיר. כמו שאת כבר יודעת, לפני כל לידה יש שלב שבו הצוואר נמחק ואח"כ נפתח (ובלידה שניה ואילך לפעמים שניהם במקביל). הבעיה היא שאת בשבוע שבו את אמורה להיות מאוד רחוקה מלידה,ולכן התפתחות כזו אינה רצויה כלל. את ח-י-י-ב-ת להוריד הילוך כדי לשמור על הצוואר ולהשאיר את העובר/ית כמה שיותר זמן בפנים. תאמיני לי, פגייה זה ממש לא פיקניק... וכן, יש טעם לשמירה קפדנית, כי צוואר הרחם הוא דינמי, מה שאומר שבמנוחה מתאימה את יכולה לגרום לו להתאושש במידה כזו או אחרת. האורך המינימלי של צוואר שצריך להיות לך בשלב הזה של ההריון הוא 30 מ"מ (או לפחות 25), כך שכל האמצעים כשרים לטיפול בעניין. אני מבינה שזה יוצר בעיות לוגיסטיות, אבל אני בטוחה שהדאגה לעובר/ית שלך תעזור לך למצוא פתרון. ואגב, אני חושבת שאת כן חייבת לעשות מוניטורים עם צוואר כמו שלך (פרסולט את לוקחת?), ולהיות במעקב צמוד יותר. תזכרי שיש שלב מסוים בהתפתחות לידה שעד אליו אפשר לנסות לעצור אותה, ובלידה שניה השלב הזה עובר יחסית מהר, אז את חייבת להיות אקסטרה-קיירפול. תעשי מה שצריך כדי לקבל הפניות למוניטור. בסדר? שיהיה חג שמח ור-ג-ו-ע! עתליה

הילוש 28

New member
היי לתגובות

היי האם גם ישיבה גורמת למאמץ? האם צריך רק שכיבה? הרופא יצא לשבועיים חופש ולא נתן הוראות ולרוץ לב"ח על כל התקשות ממש לא בא לי..... אני לא מקבלת פרסולט רק מקריאה בספר מה החומר הזה יכול לעשות תופעות לוואי מלחיץ. בכל אופן נראה לי שאחרי החג אני ילך לרופא במיון קופ"ח ואבקש מוניטור. בכל אופן אני כבר ממש מודאגת לא הייתי ככה אבל דווקא עכשיו שהשבועות קצת התקדמו נהייתי ממש בדיכאון מאידך יש מלא סיפורים על כאלה שמה שלא עשו לא ילדו עם צירים בלי צירים לפני הסוף אז אפשר בבקשה לשמוע גם משהו חיובי? כי הכניסה לפורום נהיית ממש מדכאת כל פעם מחדש.

אין לי משהו חיובי,ולא מבינה למה לחפ

ש משהו חיובי במקום להבהל,ולהתחיל לנוח עם מינימום לחץ על צוואר הרחם. את מחפשת שירגיעו אותך,כשבעצם הרופא שלך לא מילא את תפקידו כמו שצריך,לא הסביר לך את המשמעות,לא הנחה אותך מתי להגיע למיון ולא נתן טיפול תרופתי לעצירת צירים למרות שהצירים המוקדמים שלך אפקטיביים כנראה. יש לך דינמיקה של צוואר הרחם=מחיקה ופתיחה,את לא תהיי מאלה שמגיעות עם צירים לשבוע 40,כי כבר התחיל אצלך תהליך של לידה. כל דימום/כאבים לא רגילים/מעל חמש התקשויות בשעהרוצי,אבל רוצי למיון. לידה של פג בשבוע 29-30 זה לא פיקניק. נכון שרוב הסיכויים הם שהוא ישאר בחיים. אבל כחדשיים אשפוז שלו+ההתארגנות והכוחות שזה מצריך ממך-תאמיני לי שעדיף להתארגן לוגיסטית עכשיו כדי לנוח ולקבל עזרה עם הילדה. מאחלת לך המשך ארוך ככל האפשר.

וגם-הערכת המשקל הגבוהה לא משנה

בשבועות כאלה,אלא בשלות המערכות,והעובר שלך עדיין לא בשל.

אשנתי

New member
למה את אומרת שזה לא משנה?

פג גדול עם רזרבות יכול להתמודד טוב יותר עם האתגרים בפגיה גם אם הוא פחות בשל. כבר היו מקרים של פגים "בשלים" שבגלל המשקל הקטן שלהם לקח להם יותר זמן להתאושש ולהגיע הביתה בסופו של דבר (אין דבר כזה פג בשל, הם כולם לא בשלים במידה זו או אחרת, גם בשבוע 35)

מתקנת את עצמי-זה פחות רלוונטי

לעומת שבוע הלידה. נכון שקל יותר טכנית לטפל בפג שגדול לשבוע שלו-להכניס טובוס אם צריך,למצא וריד לאינפוזיה.... אבל החשיבות המרכזית,היא לשבוע הלידה ולהבשלת המערכות שתלויה בשבוע. התוקפנות שבה ענית לא במקום.

למעלה