לא מכירה עצות ספציפיות שיעזרו לחלק הפיסי של התהליך
נתקלתי בלא מעט המלצות על שימוש בקרח לפני הזרקות כדי לאלחש את האזור, זכורה לי גם המלצה על משחה שמורחים ועוזרת לאזור לכאוב פחות או לא להיות מגורה (לא זוכרת את השם אבל בטח מישהי תכתוב לך כאן אם זה מעניין אותך)
אני אישית כמעט ולא נתקלתי בבעיות מהצד הפיסי של התהליך.
בהזרקות הראשונות של צטרוטייד, למשל, שרף לי טיפה העור והייתה אדמומיות לחצי שעה לאחר ההזרקה. לאחר כמה ימי הזרקה הגירוי לאחר ההזרקות הפסיק מעצמו- כנראה שהגוף התרגל.
הייתה נפיחות בבטן לקראת שלב השאיבה (בכל זאת הגוף מלא הורמונים והשחלות מוגדלות ומלאות בביציות) אבל קשה לי להאמין שיש דרך להקל על הגוף מהחלק הזה- כי לשם אנחנו חותרים בעצם- לשחלות מלאות ביציות בשלות. לאחר השאיבה הנפיחות עברה לי.
זהו פחות או יותר מהצד הפיסי- הזריקות עצמן לא כאבו לי ולא נתקלתי בבעיות פיסיות חריגות שניסיתי למצוא להן פתרון או הקלה
מה שכן- במהלך ההזרקות ובעיקר ככל שמתקרבים לשאיבה, מומלץ להמנע מפעילות פיסית אינטנסיבית, במיוחד אם יש חשש לגירוי יתר. אני נמנעתי מהרמת משאות כבדים בשלב הזה, כדי להמנע מפגיעה בשחלות ותסביב שחלתי (עלול לקרות כאשר השחלות מוגדלות וכבדות- הן עלולות להסתובב וזה מצב מסוכן).
לטעמי- אם את מרגישה שמבחינת תמיכה נפשית ורגשית את מכוסה- את מכוסה מבחינת הקושי המרכזי ביותר בטיפולים.
מעבר לזה- העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא לאפשר לעצמך לנוח, במיוחד אם את מרגישה פחות טוב, או חלשה ועייפה יותר. עיסוי זה אחלה (לפני החזרת עוברים), אני עשיתי גם שיאצו והיה נחמד ומרגיע.