בנות! סקר בזק: מי הצליחה לא לאכול סופגניה?

אפילו לא אחת וזה היה ממש בקלות

קצת דמיון מודרך, קצת שינוי חשיבה וזה כל כך קל.
 

אמאדובה

New member
רק טעמתי ביס במסיבת חנוכה בגן...

חוץ מזה העוזרת שלנו מסיבה עלומה כלשהי השאירה לנו אריזה של 6 סופגניות. עד שהגענו הביתה בערב הן היו כל כך גועליות שזרקנו אותן לפח בלי הרבה קושי. אם הן היו טעימות זו היתה סאגה אחרת כי אני מתה על הזבל הזה.
מה שכן - עד השנה חשבתי שאני לא אוהבת לביבות. שלשום לראשונה בחיי יצא לי לאכול לביבות שיצאו הרגע מהמחבת והבנתי סוף סוף את העניין. אסון טבע!
 

tair40

New member
אני!

כמו שנאמר כבר - שתי דקות לאכול, שעתיים של צרבת ושנתיים להוריד מהתחת... זאת ההגדרה של סופגנייה
 

bibu7

New member
הכנתי השבוע פעמיים צ'ורוס

עם סוכר קינמון מעל וגם אחותי הכינה סופגניות כמו של סבתא שלי.

מה לעשות, זה החג האהוב על אחותי, (בתיקו עם שבועות) אז היא מארחת כמעט כל ערב.

היום עבדתי עד מאוחר ובערב היה לי חשק למשהו מטוגן, זה ממכר...
 

tair40

New member
העם דורש מתכון

אמנם אנחנו לא פורום אוכל אבל איך אפשר בלי מתכון?
 

bibu7

New member
מתכון לצ'ורוס

הכי פשוט בעול, בצק רבוך.

כוס מים וכוס חלב עם קמצוץ מלח, מרתיחים.
מורידים מהאש, מוסיפים שתי כוסות קמח מערבבים ו... זהו.

לי יש צ'וררה שדודה שלי שלחה לי מדרום אמריקה שזה בעצם גליל מתכת שמכניסים לתוכו את הבצק ומזלפים אבל אפשר לזלף עם כל שקית זילוף. אני אוהבת לערבב כפית קנמון עם כף סוכר ולפזר על הצ'ורוס.


בתאבון.
 

maybesure

New member
אני ובקלי קלות

עוד לא התארחתי ולא קונה סופגניות כי הקנויות מגעילות אותי.
ביום שלישי אמא שלי הבטיחה צ'ורוס. אבל זה לפחות טעים. סופגניות זה דוחה!
 
משתתפת בסקר-
במרבית השנים מצליחה לא להושיט

את היד לעבר הסופגניה ספוגת השמן, השנה אכילת הסופגניה שהכינה הבת שלי -בגודל קטן סביר..
זה הסמן היחיד שהרגשתי "חנוכה" .בחו'ל לא ממש מרגישים שבת/ חגים אז זה החטא הקטן שלי..
חוץ מיזה קיבלתי במיבחן 90 אז מגיע לי קצת להמתיק עצמי לאחר כמה ימים של שקדנות יתר..
 
כל הכבוד נציגתנו בקנדה

מבקשת רק כשאת אוכלת את הסופגניה הנהדרת של הבת שלך להנות מכל ביס, לשמוח ולהתענג עליו.
אני בטוחה שאת עושה את זה.
עוברת כל יום ליד הבית שלך ומתגעגעת
 
גם אני לא. אבל קשה לי. בעיקר הלביבות,

שבהן דוקא כן חטאתי. אני עושה את הלביבות עם בטטה ודלעת ערמונים. קשה.. קשה....
 
אוח.. אוח..

מבשלים במים עם מלח: 1 תפוח אדמה בקליפתו רחוץ, 1 בטטה בקליפתה רחוצה, 1 דלעת ערמונים חצויה ומנוקה (אפשר את הדלעת לבשל בסיר אחר אם מפריע אסטטית)
מסננים, קולפים, מועכים. מוסיפים:2 ביצים, 3 כפות קמח, מלח ופלפל. מי שאוהב יכול להוסיף קינמון. מערבבים היטב, ואז מוסיפים חלב או מיים או יוגורט עד שהעיסה נעשית נוחה למזיגה.
מטגנים בשני הצדדים והופ! לצלחת שרופדה במגבת נייר.
זה לא מחזיק הרבה זמן מעמד על הצלחת. ממש לא כדאי להכין.
 
למעלה