בנות, עזרה מהר

בנות, עזרה מהר ../images/Emo15.gif

אמא שלי התקשרה הבוקר " נזכרתי שצריך להזמין את הצד של החתן לארוחה לפני החתונה" היא לא יודעת "המסכנה" על כל הסיפור וגם לא התכוונתי לשתף אותה (בנות, לא לשאול שאלות בנושא האמא. לזה צריך פורום מיוחד!!) תגובתו הראשונה של יניב לא היתה חיובית לגבי זה (את סיפור תגובותיהם של הוריו כבר קראתם השבוע) מה עושים ???

בולי27

New member
התחמקות בסגנון אלגנטי ...

הם עסוקים בלה בלה בלה... הם גרים רחוק.... הם מבוגרים .... או פשוט תגידי לאמא שלך שאת לא מתה עליהם, וממש לא מעוניינת להזמין אותם.... (אני בהחלט אמרתי את זה לאמא שלי, רק לא בסיטואציה הזו)

בולי ?

את באמת מאמינה שאפשר "לסדר" אמא סביב נושא כל-כך חשוב? וגם אם כן, פעם-פעמיים, כמה אפשר באמת להסתיר?

בולי27

New member
"לסדר"??? רק כדי לא לפגוע

באמא שלה. וחוץ מזה האופציה האחרונה היא מה שאני עושה! וזה לא "לסדר"!

בכוונה הכנסתי את המילה

לסדר למרכאות, לא מתכוונת להונאה או משהו כזה. כשמדובר בכל מיני אירועים, אפשר לא להזמין. באירוע כזה, לא. גם אי אפשר תמיד להגן על אמהות מפני המציאות. אם הם מחליטים להחרים את החתונה, ממילא זה יחשף. ואולי יותר קשה יהיה להתמודד עם זה, כשאין לזה שום רקע מקדים.

בולי27

New member
אבל זה לא בטוח שהם לא יבואו

אז לא צריך להכין את האמא מעכשיו...

נכון...

אבל מכיוון שכבר לא נשאר הרבה זמן, עדיף להבהיר עניינים, ולא שזה יבוא כמו "מכה". אין מה לעשות. ההורים שלו חייבים להתמודד עם זה! הוא כבר לא תינוק. ואמא שלו תהיה חייבת להתמודד עם זה במוקדם או במאוחר. עדיף מוקדם.

שאלה...

האם ההורים שלו אמרו שהם מחרימים את החתונה? או רק "עשו" דרמה ו"מסע שיכנועים נגד"?

באופן כללי ../images/Emo15.gif

בחיים ובאופן ספציפי בכל הקשור בהורים הכי טוב זה לנדב את מינימום המידע הנדרש. זה חוסך הרבה בעיות ואינטריגות בהמשך. האמינו לי. מאז שבת (בשבילהם זו בטח היתה שבת שחורה) לא שמענו מהם וגם לא השמענו להם. אין לנו מושג מה הם יחליטו לעשות. ההזמנות יהיו מוכנות בשבוע הבא כך שיניב יצטרך להכנס אליהם שוב. (מסכנון שלי). מעולם לא הייתי גלויה עם אמא שלי באף נושא וכמו שאמרתי זה לפורום אחר. בכל אופן, היא די צעירה וסיבות כמו "גרים רחוק" וכו´ לא יעבדו עליה. האמת היא שזה ממש לא רחוק (25 דק´) והם נפגשו פעם אצלנו בבית ועשינו על האש. סיפורים כאלה לא יעבדו במקרה זה help

אני חושבת שמאז שבת עבר מספיק זמן...

(ואת יודעת שזו רק דעתי האישית - את לא חייבת לקבל או להסכים). אני יודעת בדיוק איך ולמה צריך לפעמים את המינימום הנדרש, וגם אם אפשר אז אפילו פחות. אבל זו נקודה שבה את והוא יודעים בדיוק מה אתם עושים. ושניכם, לאור התגובה, לא יודעים איך הם מחליטים להתמודד עם זה. כן, גם להם יש בעיה, וגם מידה של טיפשות עם שרשרת טעויות שמתלווה אליה. ובכל זאת עובדה שהם לא יודעים להתמודד עם הבעיה הזאת שלהם. נכון שאת בטח לא צריכה לקחת אחריות על הבעיות שלהם. יש לך עכשיו מספיק על סדר היום גם בלי זה על הראש. לדעתי הוא צריך להתקשר אליהם, להגיד יפה שאמך מתכננת ארוחת היכרות, ושלטובת כולם יצאו מההלם, ויתחילו לתפקד. לא יכולים? לא רוצים? לא תהיה לך ברירה אלא להגיד את האמת (בלי הרבה פרטים) לאמא שלך. ככה גם לא יהיה הלם גדול מדי אם הם יחליטו לא לבוא לחתונה. ואם ההורים שלו יחליטו כן להתמודד עם הבעיות של עצמם, אולי זו תהיה הזדמנות לנקות את העכור שהיה קודם, ולנסות לפתוח דף חדש. אני כל כך מקווה בשבילך, כי מגיע לך !

הגנובה

New member
לדעתי ריפ צודקת../images/Emo70.gif

אל תקחי את עצמך את תפקיד המכשפה
לצערנו - לחתונות יש פרוטוקול בלתי כתוב
- ההורים של הכלה מזמינים לפני החתונה - אם זה חינה או פגישת היכרות - זה לא משנה... ולאחר בחתונה יש שבת חתן... אמא שלך צריכה למלא את הפונקציה שלה כאמא - והיא צריכה להזמין את המשפחה שלו
- את לא יכולה ואסור לך לעצור את זה
תני לאמא שלך - או ליניב - להעביר את ההזמנה להורים שלו... מהרגע הזה - הכדור במגרש שלהם
- כל החלטה שהם יחליטו תהיה באחריותם בלבד - הם אנשים מבוגרים ומסוגלים לבצע את ההחלטות שלהם
- אם הם יבואו או לא יבואו... זה לא תפקידך לעזור להם להחליט... זה תפקידו של יניב... את לא צריכה להיות מעורבת בזה משתי סיבות: 1. למנוע מעצמך עוגמות נפש, כעס וכאב לפני החתונה. 2. אלה ההורים שלו - הכאב ראש שלו
- או שהוא יתמודד איתם או לא
מלבד זאת - כולנו מדברות על התסריט הגרוע מכל... שהם יחליטו לא לבוא... ומה אם הם יחליטו לבוא - ולו רק מהסיבה שיש פרוטוקול לא כתוב
. לסיכום - לדעתי - את לא צריכה להתערב.... תני לדברים להתגלגל במסלולם הרגיל (לפי הפרוטוקול...) - וקחי את זה בקלות
אולי בסופו של דבר תופתעי

נוי3

New member
למה לא לספר לה את האמת???

ההורים שלי פגשו את ההורים של בעלי בפעם הראשונה רק בחתונה.

אורא

New member
האמת וכל האמת ........

שבי איתה לשיחה בארבע עיניים ותספרי לה הכל.. תאמיני לי מנסיון זה הכי טוב שאת יכולה לעשות לה ולעצמך.. אצלנו מתכוננים לחתונה ואין לחתן החמוד שלי הורים אבל יהיו לי 7 גיסים וגיסות. וכבר יש מלחמה מי הולך לארח את ההורים שלי, פעם קודמת שהם הוזמנו לשבת לאחותו של החבר, בן דוד שלי נרצח בפיגוע והם כמובן לא הגיעו הפעם אני מקווה שהכל יהיה שונה בהצלחה.....

דעה אחרת

אני דווקא חושבת שכדאי להזמין אותם לארוחה אצל ההורים שלך. נראה אותם מתנהגים לא יפה... לדעתי זה דווקא יכול לעזור, אם תתני לאמא שלך לדאוג לארוחה ולהתקשר להזמין אותם בלי להיות מעורבת בכל הסיפור, מה הם יעשו? יתחמקו? ידברו לאמא שלך לא יפה? לא תהייה להם ברירה והם יהיו חייבים לבוא ולהתנהג בנימוס... (כן, כבר הבנתי שזה קשה להם)

כולכן מתוקות../images/Emo15.gif

אלה באמת האופציות: א. לא להגיד כלום לאמא שלי ולתת לה להתקשר ולזמין אותם בהפתעה ב. שיניב יודיע להם על כוונת הארוחה ג. לספר לה את האמת ולא להזמין לא יודעת, בערב נקיים דיסקוס ונראה מה לעשות עדכונים יגיעו בהמשך

סיגלי אפשר גם אני?../images/Emo45.gif

לדעתי הכנה (והיות ועדיין שבעים מהכובע שדחפת להם לפה, אז לא יבזבזו הרבה אוכל) את מחוייבת להזמינם לארוחה. תרצי או לא (וכעת זה סופי ב"ה טפו טפו) אתה הופכת להיות כלתם בצורה הכי רישמית. אז באמת אולי זה הזמן לנקות את השולחן מכל התחושות (כך לפחות תספרי שניסית) המגעילות. אימך צודקת בכך שצריך לעשות הכרה בין המשפחות וזו מן מסורת מה לעשות? אז תגידי לעצמך שזה חלק מחובה, תזמיני בנימוס ואם יסרבו תסבירי לאימך שעם כל הכבוד היום זה כבר לא נהוג לעשות חפלות ואתם מבקשים לא ליישם זאת. אבל, אל תלביני את פני חמותך לעתיד כי לעולם לא תדעי מה יילד יום. נשיקות והצלחה

סיגלינקה ../images/Emo15.gif

את חייבת לגור דוקא באילת
חיכיתי לך. מתה על התשובות שלך. כמו שכבר סיכמנו עוד קודם, דומות לא רק בגיל , גם באסרטיביות ובכלל בהתנהגות. פתיל קצר, זוכרת?? את השולחן יהיה קשה לנקות מהזוהמה שהושלכה כלפי עוד קודם להודעת הנישואין. נראה מה ירצה יניב לעשות לגבי ההזמנה ואיך לעשות אותה. אני בד"כ לא אוהבת לספר במשפחה דברים רעים כי תמיד יקום אחד שינצל את זה בעתיד למניפולציות שלו. אני מנסה כרגע להימנע מלספר ונראה מה יהיה. מתי את במרכז?????????????????????????????.

אני עוד אהיה ../images/Emo8.gif

מקסימום נעשה מפגש בנות/ן (עציון בלבד) באילת . אמרתי ואני עדיין אומרת, תזמיני, גלגלי את הכדור לכיוונם (עם כל החרא שבהם) תני להם את התחושה החרא של ה "לסרב". מה כבר יכול להיות גרוע יותר? מקסימום הם "ישתפכו" וישתדלו להיות נורמלים לערב אחד, או שתחשף האמת על פרצופם ועד הסוף המר. את תכנסי לחופה בלב נקי ,שמלה לבנה ואהוב שחיכה ואוהב רק אותך. נשיקות

בולי27

New member
מוחמד לא בא אל ההר....../images/Emo187.gif

או כמו סיגלוש אומרת היא לא באה למרכז, אם אנחנו רוצות אז.... כולנו נבוא מהמרכז לאילת.....

למעלה