בנות - ערכה לזיהוי ירידת מי שפיר !

עינבל 22

New member
בנות - ערכה לזיהוי ירידת מי שפיר !

היי בנות חשוב לי להמליץ ,חברה שלי - שבוע 35 חשבה שיש לה ירידת מים, ונכנסה ללחץ כי בלידה הראשונה לא עלו על זה שזו ירידת מים ו... היתה לידה מוקדמת (בשבוע 26 היא היתה מאושפזת בבלינסון בHR ) בקיצור שמענו על ערכה ביתית לזיהוי דליפה של מי שפיר , הפכנו את העולם בערך ומצאנו את החברה שמשווקת את הערכה (הערכה הזו נמצאת רק בבתי החולים ומשום מה לא בבתי מרקחת...) הם היו מאוד נחמדים והביאו לנו עד הבית ! אז אם מישהי חוששת או רוצה שיהיה לה ל"מקרה חרום" , זה כמו תחתונית יומיומית שנותת חיוי של כתם כחול אם באמת זה מי שפיר , וגם אם זה ממש טיפטוף זעיר ולא ברור !!!! קוראים להם "דין ציוד רפואי" והטלפון שלהם- 04-6175300 מומלץ והכי חשוב - מ ר ג י ע !!! עינבל

בכלל לא מרגיע

אישית, ההודעה שלך נראית לי כמו פרסומת (למזלך, אין לי תעצומות להכנס כרגע לכלי הניהול של הפורום, ומחמת הספק אשאיר אותה), אבל אעיר שתי הערות חשובות:
בשבוע 35 אין שום צורך להלחץ מלידת מים, מקסימום יולדים. ממילא, בכל מקרה של ספק בהקשר הזה (בכל שבוע) יש לפנות לבדיקת רופא, כך שהערכה מיותרת.
הערכות, הן אלה שבבתי המרקחת (שמן אול סנס, כמדומני) והן אלו שבבתי החולים נחשבות בעלות אמינות חלקית ביותר ופעמים רבות מתקבלת תוצאה שאינה חד משמעית. בבית חולים/ מוקד ממילא בודקים גם בעין וגם באולטרהסאונד ואז האבחנה טובה ומדוייקת יותר. בקיצור, אישית חושבת שזה ממש
. בזבוז כסף ואף מסוכן במקרה של שלילי בטעות (וזו טעות נפוצה מידי בבדיקות הללו).

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה של שותפתי

בכל מקרה של חשש לירידת מים יש לפנות בדחיפות לביה"ח, ולא להתעסק בערכות ובדיקות ביתיות למיניהן. עדיף להתגלות כ"סתם היסטרית" מאשר לבזבז זמן יקר או חלילה להעמיד את העובר בסכנה. גם לי ההודעה הזו נשמעת פרסומית, אבל אני משאירה אותה למקרה שמישהי בכל זאת תוכל להפיק ממנה תועלת. עתליה

עינבל 22

New member
זו דעתי

היי אמא של... ועתליה סה"כ ראיתי לנכון לשתף את בנות הפורום במידע החשוב הזה ! אם לא היתי מקבלת המלצות חמות מפרופ' ברי קפלן לא היתי מחפשת ובודקת , כך שקודם כל בואו לא נזלזל בהמלצות של פרופ' מכובד וחוץ מזה , הכל מכוונות טובות ואם חברתי ואני נרגענו ואהבנו , אז למה שלא כולן???

רוית ב

New member
זה מאוד מסוכן!!!!

לא לסמוך על כלום בכל מקרה של חשש או חשד לירידת מיים יש לגשת מיד למיון יולדות היות שיש סיבוך של נפילת חבל הטבור.. מאוד מסוכן מעבר לזה שוב, אם המכשיר מאיזושהי סיבה "זייף" עלול להתפתח זיהום מסוכן לעובר ולאם. לא לסמוך על כלום גם טפטוף קל מאוד יכול להיות ירידת מיים - אני היגעתי לביתהח ולים 4 ימים!!! אחרי ירידת מיים וחום של 40 מעלות בגלל טפטוף כמעט לא מורגש (חשבנו שזה פיפי) לא היה לו שום ריח!!!! ממש אבל ממש לא ממליצה לא לסכן הריון. לגשת למיון מיד.

למעלה