בנות, צדקתן!!

krnz

New member
בנות, צדקתן!!

שלום בנות! סוף סוף היום הזה הגיע - US הראשון.הלכתי עם בעלי. באמת היה שווה!!! אני כל היום עם חיוך על פרצופי !למרות שלפי ה-US אני בשבוע 6 כבר ראינו את הדופק.איזו התרגשות!!!! בנות , יש לי עוד שאילה למי שחברה בקופת חולים כללית.האחות במרפאה אמרה שהמשך המעקב הריון יבוצע בטיפת חלב בלבד וע" הרופאים שעובדים בטיפת חלב וזה לפי הכללים של הקופה.האם זה נכון? יש לי רופא מעולה ואני מאוד מאוד מרוצה ממנה, אבל קובעים אליה תור חודשיים מראש.האם באמת פשוט להמשיך בטיפת חלב ? אבל אני לא מבינה - אני לא צריכה לעדכן אותה בכלל?! פשוט לעזוב אותה ל-8 חודשים הבאים? אשמח לקבל מכן עצות ! תודה לכן!

tonti

New member
krnz!!

מזל טוב! באמת כיף אדיר, פשוט אי אפשר לתאר את זה. אני הולכת גם לרופא בערך פעם בחודש וגם לאחות של טיפת חלב פעם בחודש. את כל הדברים המעצבנים כמו משקל, לחץ דם, שתן היא בודקת. ולרופא אני הולכת כדי שישלח אותי לבדיקות דם, סוכר וכו´ שצריך, והוא גם תמיד רוצה לראות תוצאות של הבדיקות. והכי חשוב יש לו אולטרסאונד במרפאה והוא בודק אותי בכל ביקור!! כיף לא נורמלי. האמת היא שאמרו לי שזה לא בריא כי זה המון קרינה אבל אני סומכת עליו.

רותי&ע

New member
את יכולה להרגע כי באולטרסאונד

אין קרינה. זה לא צילום רנטגן. וחשוב לעשות מעקב הריון. כדי לראות שאין עליה חריגה במשקל או לחילופין לא עולים מספיק. כדי לראות שאין חלבון בשתן. כדי לראות שלחץ הדם תקין (לחץ דם גבוה יכול להצביע על רעלת הריון). ובשביל הבדיקות האלו לא צריך רופא. אחות טיפת חלב מספיק מיומנת. אבל הרופא עוקב אחר התוצאות בכל ביקור שלך אצלו. וגם אני עשיתי מעקב בטיפת חלב (מכבי). והכי חשוב-מזל טוב על הדופק
את הרגע הזה זוכרים הרבה הרבה זמן..

tonti

New member
רותי!

תודה על ההרגעה. אמרו לי גם שאם זה אולטרסאונד חיצוני זה יותר קרינה. בכל אופן אין מספיק שנות נסיון כדי לדעת מה ההשפעה של זה על תינוקותינו.

anat_i

New member
באולטראסאונד ממש אין קרינה

אולטראסאונד מבוסס על גלי קול ומכאן שמו. ונכון שאין עדיין מספיק ניסיון כדי לדעת על נזקים אפשריים, אבל הנזק, אם קיים, הוא לא קרינה. לגבי מעקב בטיפת חלב - גם אני בכללית ואצלנו יש אפשרות להמשיך את המעקב אצל הרופא של הקופה, שאליו אני רגילה ולא בטיפת חלב. יש שם גם אחות שעושה את כל הבדיקות שעושה האחות בטיפת חלב ואני באופן אישי מעדיפה את הסידור הזה. (בשני ההריונות הקודמים הייתי בטיפת חלב).

למעלה