בנות, צריכה עזרה..

מיכלכהן

New member
בנות, צריכה עזרה..

מישהי מכירה סרט שעוסק בין היתר בכך שאישה לא יכולה לעבוד במקום עבודה מסוים רק בגלל שהיא אישה? אני ממש אשמח אם יהיו לכם איזשהם רעיונות..

"נערה עובדת" עם מלני גריפית

והריסון פורד - אני חושבת שכך הוא נקרא. זה לא ממש על נערה שלא יכולה להמשיך לעבוד, אלא על מזכירה, מהצד הלא נכון של העיר, עם תואר במינהל עסקים (או משהו כזה) שקיבלה בלימודי ערב ולכן לא מתיחסים אליה. ואז שהבוסית יוצאת לחופשה היא משתלטת על החברת השקעות. בסוף היא זוכה בבחור, בכסף ובהצלחה
.

רחלילי

New member
אם אינני טועה אז הסרט

ויקטור ויקטוריה אולי אני טועה משוה על אישה שהתחפה לגבר אבל אני לא זוכרת מדוע

והיה את זה עם ברברה סטריסנד

שהתחפשה לבחור ישיבה בכדי ללמוד (?) או לעשות משהו שכאשה היא לא יכלה לעשות. "ינטל" אולי?

מיכלכהן

New member
תודה,אני צריכה ממש איסור על עבודה..

זה לצורך מצגת שאני עושה בסמנריון..

אולי אלה

"פלאשדנס" "המועמדת"- על אשה מועמת לסגנית הנשיאות בארה"ב וכל מה שמנסים לעשות לה בדרך.

מיכלכהן

New member
נושא העבודה

השפעת ח"י חופש העיסוק על מעמדה של האישה בשוק העבודה (ולפי מה שנראה לי, אין שום השפעה..)

אז למה השימוש בסרט?

בכל מקרה הם אמריקאים. ולמקרה הזה אכן JI JAIN נרא לי הכי מתאים, כי מדבר על הכניסה שלה לקומנדו מתוקף חוק שיוויון. האם שילוב נשים בתפקידים בצה"ל נבע מאותו חוק או שמע בצה"ל קיבלו שכל וגילו שהמון כוח אדם איכותי פוטנציאלי מתבזבז בהכנת קפה? לדעתי (לא מבוסס) החוק לא טרם ברמת היום יום. אבל אולי היו כמה משפטים רלוונטיים. אני ממליצה לך לפנות לנעמ"ת, להסתדרות ואולי לפורום חוק ומשפט. אבל אני כן זוכרת שהיו פסילות של מועמדים והעדפת מועמדות לדריקטוריונים ציבוריים בגלל אפליה מתקנת או משהו כזה.

מיכלכהן

New member
את מותק..../images/Emo13.gif

ואת צודקת, כל פעילות משפטית על מנת לקדם את מעמד האישה הלכה על הקו של הזכות לשוויון(כנגזרת של ח"י כבוד האדם וחירותו) ולא היה שום שימוש בח"י חופש העיסוק..ובזה אני בעצם אתעסק.. הסרט יעזור לי בתחילת המצגת על מנת להמחיש את הבעיתיות מולה עומדות נשים. אחרי הסרט אני אתחיל את ה"נאום" שלי..

רחלילי

New member
אולי תביאי את הסיפור על

האליס הזו שניסתה להתקבל לקורס טייס לפני שהיו בנות שם והיא ממש נאבקה על זה. היו על זה המון בעיתונים.

danonit

New member
אבל זה בצבא...

והוא פועל לפי שיקולים אחרים. לגבי איך ח"י חופש העיסוק משפיע על מעמד האשה, הנה כמה רעיונות... - את יכולה להגיש מועמדות לכל עבודה, האם המשכורת (~= מעמד) שתוצע לך תהיה זהה לזאת של גבר בעל אותם נתונים? - האם ישאלו אותך על הכוונות שלך להביא ילדים, והאם ישאלו את הגבר? - האם הסיכויים שלך להתקבל לעבודה זהים אם את אמא לילדים? ...

לדעתי, שוב, הממש לא מלומדת

יהיה הכי קל לבדוק את זה בתחום הציבורי, היות ואין שום חובה שניתן לחפות על חברות פרטיות (כי לכי תוכיח) אבל את יכולה לבדוק האם יש קריטריונים שמונעים מנשים להגיע לתפקידים ציבוריים: למשל נניח ובכדי להיות מאבטח ביחידה לאבטחת אישים חייבים רובאי 12 (אני לא יודעת אם יש כזה דרוג) והאם זו לא פגיעה בחופש העיסוק? ונזכרתי בסיפור הזה על הבחורה (זה היה בידיעות לפני כמה חודשים) שהיתה נהגת תובלה בצה"ל ואחרי השיחרור היא לא מצאה עבודה כנהגת כי לא רצו בחורה על סמי-טרילר, למרות שהיה לה רישיון וניסיון.

יעלי2

New member
בארן

לא ראיתי אבל סיפור המסגרת הוא על אבא שלא יכול לעבוד בבניה בגלל פציעה ואין לו בנים אז הוא מחפש את ביתו לגבר ושולח אותה לעבוד במקומו. הסרט מציג בימים אלו בדיזינגוף, אני חושבת שב"לב".

למעלה