בנות קרביות

טל עדתו

New member
בנות קרביות

שלום לכולם! רציתי לדעת כמה דברים: 1. למה אין בנות לוחמות בצנחנים? 2. איזה תפקידים של לחימה יש לבנות חוץ מהתפקידים ההדרכתיים הקרביים 3. רציתי לגעת אם הדרכת מורן (סירת תותחנים) והדרכת תותחנים שני התפקידים הם קרביים, אך האם הבנות שמדריכות בתפקידים אלה נקראות לוחמות? והאם הם עושות ממש הכל עם החיילים שליהם כגון: יציאה למסעות, אימונים לקרב וכו. ביי טל.

אריק 17

New member
למה את צריכה את זה

אין בנות לוחמות בצנחנים כי הרוב המוחלט מהבנות לא יכולות לעבור את הטירונות (כנ``ל לגבי גולני גבעתי ונח``ל)ומעוד כמה סיבות ותפקידי ההדרכה נחשבים לקרביים כי הם עוסקים בהדרכה קרבית והם נחשבים גם למכובדים חוץ מזה מה את צריכה את זה .... תהיי מדריכת צניחה זה התפקיד הכי טוב אם תתקבלי) ................. תפקידי לוחמה יש במשטרה (כולל מג``ב) הצבאית בנ``מ בתותחנים וכמטהרות אב``כ (בעיקרון)

אריק 17

New member
המשך

מדריכות לא יוצאות לפעיולות כמו החיילים המבצעים לכן הכושר הנדרש מהן הוא פחות מן הסתם

maor_shani

New member
סתם לידע כללי

לחיל המשטרה הצבאית יש פלוגות כגון סחלב וסירפד שבהן בנות יכולות לשרת כלוחמות לכל דבר, בתנאי שויון מלאים.

אורלי17

New member
בנות קרביות

טל, הלוואי והיו בנות בצנחנים.... אני לא יכולה לתאר לעצמי תפקיד יותר מגניב מזה, אבל מה לעשות - הצבא לא עד כדי כך פתוח, ואני לא בטוחה שיש הרבה בנות שיכולות להגיע לכושר המתאים ליחידה הזו. היום בנות יכולות להיות טייסות, חובלות, לוחמות אב``כ, לוחמות מודיעין שדה, מג``בניקיות, לוחמות נ``מ, לוחמות בתותחנים ומבצעות בט``שיות בגבול מצרים במסגרת הנח``ל. יש עוד תפקידים שלא הותרו לפרסום ע``י הצבא, כי הם ניסיוניים בלבד. כל ההדרכות ביחידות הקרביות פתוחות לבנות, ואם כבר הדרכה - אז לכי על מדריכת צניחה.

רמירז

New member
אומנם אין בנות בצנחנים אבל טוב שיש בנות כמוך שמוכנות לשרת בקרבי בצבא..

טל אני רק רציתי להגיד לך שזה נכון שבנות אולי לא יצליחו לעבור את הגיבוש בצחנים אבל זה רק קשור בכוח רצון ורק בזה!! אל תיתני למערכת השוביניסטית של הצבא לדכא אותך! אני שמח שיש בנות כמוך בעולם עם יוזמה ורצון לעשות דברים כאלו! טוב זה לא ממש היה קשור אבל בכל מקרה....בהצלחה במה שתבחרי לעשות!!!

אריק 17

New member
חבל עליך

יש דברים שפשוט לא כולם מתאימים להם וזה לא קשור למערכת אלא לחלוקת התפקידים בצורה הגיונית כלומר מי שמתאים ביותר לצנחנים לצנחנים ומי שלמשהו אחר אז למשהו אחר והרוב המוחלט לא מתאים הכל עניין של התאמה תפקידי הצבא צריכים להתחלק לפי התאמה ולא לפי מילה מזויפת של שוויון במקרה זה בין המינים )

אני הייתי עם בנות בקורס חובלים

אני שירתתי עם בנות בקורס חובלים ואני רוצה להגיד לך שהן היו נוראיות! הן לא הצליחו במסעות, הן בכו כל הזמן והיו דוחות ומגעילות באופן כללי. אסור לתת לבנות לשרת בקרבי ובטח שלא ביחידות עילית בצה``ל. דרך אגב, בטח שמעת על השערוריה בקורס עקב אחת הבנות.

אריק 17

New member
בטח אחי

קרביות בצה``ל = ביזיון לצבא י אתה מספר לי, עברתי גיבוש לא מזמן ואחת מהמדריכות היתה מכית אז אני יודע בערך מה זה (באמת נורא)

למעלה