בנות - ראו הוזהרתן - התנעתי מנועים

בנות - ראו הוזהרתן - התנעתי מנועים

זהו, היום התחלתי לא רשמית את השנה בהתנעת מנועים נמרצת, ואני מתפללת לאלוהים שאצליח להתמיד... זו הולכת להיות שנה מאוד קשה ותובענית עבורי, ואני מאוד מקווה לעמוד בה בכבוד, ובעיקר להוכיח לעצמי שאני הצלחתי לעשות את השינוי הענקי בחיים שעבורו עבדתי כל השנים האחרונות (סיפור ארוך שעיקרו ירידה גדולה במשקל, התמודדות אדירה עם בעיות הורים, מגורים עם כבודו ובאחרונה - שינוי מקצועי). השינוי הגדול היום היה שהתחלתי אקטיבית לחפש מרואיינות לתזה שלי, אחרי שדחיתי את זה כבר כמה חודשים... ומיום א´ מצפה לי שנה שכוללת: יומיים וחצי לימודי פסיכולוגיה (שנה א´+ב´) לא כולל למידה עצמית ארבע שעות תרגול לא כולל הכנת מערכים ובדיקת עבודות התנדבות בבי"ח פסיכיאטרי (ביום א´ יש לי פגישה בנושא) עבודה על התזה ואני רוצה להוסיף צעדות בוקר שלוש-ארבע פעמים בשבוע, ודיאטה נמרצת כך שעד סוף השנה 8 הקילו המזד***ים האלה יהיו מאחורי, ולהקפיד על ויטאמינים וברזל... זהו, בכלל לא רציני, נכון ? ועוד לא הזכרנו לדאוג לבית, להיות בקשר עם משפחה וחברים ולחיות קצת (איך אתן מספיקות הכל, תגידו לי?) אבל אני מאמינה שאני אצליח. וזהו. סתם רציתי לחלוק את התקף המוטיבציה וההתלהבות שתקף אותי...

Ronnie*

New member
שיהיה בהצלחה...

וכל הכבוד, אני מעריצה אותך על הנחישות. אגב, את עושה תואר שני תוך כדי השלמות של תואר ראשון? או שזה רק תואר שני? בתור מי שסיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה בת"א, אני יכולה להגיד לך שזה לא קל... אבל אם את יודעת שזה הייעוד שלך, אני בטוחה שתצליחי. אם את לומדת בת"א ויהיו לך שאלות או שתרצי טיפים, אני אשמח... ובקשר לשאלה איך מספיקים הכל... התשובה היא "בקושי". קשה... אני עובדת במשרה כמעט מלאה ולומדת לתואר שני (לא בפסיכולוגיה), וממש אין לי זמן לשום דבר
אבל לא נורא.

רחלילי

New member
הילה בהצלחה

מחזיקה לך אצבעות בהצלחה בתיזה ובהתנדבות היכן את הולכת להתנדב?

אני מסיימת תואר שני ועושה השלמות

תודה לאל סיימתי חובות שמיעה בתואר ה-2 שלי, ועכשיו אני בשלב התזה... ולתואר 2 בפסיכו´ צריך שנתיים השלמות מתואר 1 בפסיכו´... וכן, אשמח לכל טיפ אפשרי לגבי לימודים בת"א... כולל מבחנים, ספרים, מרצים וכו´... כל מה שאת יכולה לחשוב עליו !

תענוגות השנה - למי שיודעת...

פיזיולוגית א´ - דפנה יואל (בסמסטר ב´ מעביר את ב´ שמגר בן-אליהו) תורות אישיות א´ - יאיר בר-חיים (גם את ב´) שיטות מחקר - נירה ליברמן ו/או יהושע צאל (מתרגלת טל אייל, שהומלצה בחום) פסיכו´ ניסויית - דומיניק לאמי (שוב טל אייל מתרגלת) ניתוח שונות - יונתן גושן (אלון רוזנשטרייך מתרגל) התפתחותית של הילד - סידני שטראוס התפתחותית של המבוגר- דב שמוטקין תפיסה א´ - דניאל אלגום נו, יש המלצות ?- ויש גם מבחן פטור בסטטיסטיקה עוד 3 שבועות, ואת המתא"ם בסוף השנה... אשמח ואודה לכל רעיון, טיפ, המלצה או מחשבה חיובית !

Ronnie*

New member
בחיי, דברים השתנו...

מבין המרצים שציינת למדתי אצל שמגר בן אליהו, צאל, גושן, סידני שטראוס, שמוטקין, אלגום. השאר לא מוכרים לי... מאחר שאני לא רוצה להשמיץ מרצים ככה באינטרנט, אני אסתפק בלהגיד ששמוטקין הוא המרצה הכי טוב שהיה לי בפסיכולוגיה - מקסים, ומקריא מדי פעם שירה בשיעורים שלו... (אותי זה "קנה"
). גם שמגר חמוד. פסיכולוגיה פיזיולוגית זה קצת קשה לאנשים שאין להם נטיות לביולוגיה (כמוני), אבל זה אפשרי, רק צריך לחרוש הרבה. אני התקשיתי גם ב"תפיסה" אצל אלגום, ואפילו עשיתי מועד ב´ והצלחתי להוריד לעצמי את הציון ברוב כישרון. תורות האישיות מעניין למרות שיש הרבה חומר. דווקא התפתחותית של הילד לא היה מעניין בעיני, למרות שהנושא כביכול מעניין. התפתחותית של המבוגר מעניין בזכות שמוטקין. אין טיפים מיוחדים שעולים לי בראש כרגע, אבל תתכונני לחרוש די הרבה... המאמץ הגדול הוא בעיקר לפני מבחנים, שאז צריך לשנן הרבה. בעצם, אני לא יודעת אם את חייבת להשיג ממוצע מאוד גבוה, כי את כבר בתואר שני, אבל רוב הסטודנטים נכנסים להיסטריה כשהם מקבלים פחות מתשעים באיזה מבחן, והאווירה לפעמים מלחיצה, אבל צריך ממש להשתדל לא להילחץ יותר מדי. בהצלחה בהתנדבות - לומדים מזה הרבה. אני לא עבדתי בבית חולים, אלא בתחנה לבריאות המשפחה ואח"כ עם ילדים אוטיסטים. באמת לומדים המון. אם אני אחשוב על עוד עצות (סיימתי שם לפני שלוש שנים, אז הספקתי לשכוח דברים), אני אכתוב... ואת מוזמנת לשאול פה או במסרים. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה - למרות שבזמנו פיתחתי קצת "אנטי" נגד החוג הזה (בגלל ריבוי שיעורי הסטטיסטיקה/שיטות מחקר וכו´ ובגלל תחושת התחרותיות), בסופו של דבר הלימודים היו נחמדים ואני מרגישה שלמדתי המון.

מותק, גם אני חייבת ממוצע !

נראה לך שחוג כמו פסיכולוגיה יתן לדבר פעוט כמו תואר שני (ככל הנראה טפו-טפו-טפו) בהצטיינות להטריד אותו ? אני צריכה ממוצע 90 ומעלה כמו כל אחד אחר או שלא יורקים לכיוון שלי...

Ronnie*

New member
איך יכולתי לחשוב אחרת...

90 ומעלה זה אפשרי, ואני בטוחה שתצליחי (כמו שאני "מכירה" אותך
). אני סיימתי בסוף עם 93, שזה כמובן לא "הצטיינות", לא מתקרב אפילו... בהצלחה!

אני חותמת על 93 !

כל התואר הראשון סבלתי מחרדת בחינות, עכשיו אני בשלבי התאוששות אבל כבר במבחנים של סמסטר קיץ ראיתי שזה יהיה קשה לחזור למתח הזה... ואגב, למיטב ידיעתי 94 זה הצטיינות בפסיכולוגיה - כך שזה דווקא מאוד מאוד מתקרב...

Ronnie*

New member
../images/Emo9.gif

לדעתי המבחנים עצמם הם לא הדבר הקשה ביותר, אלא הלימוד לקראתם... המבחנים הם לרוב אמריקאיים, ומה שיודעים - יודעים (למרות שהשאלות לפעמים מטעות). לפחות לא צריך לכתוב מגילות, כמו בחוגים אחרים שבהם למדתי... ועוד טיפ קטן ולא ממש חשוב - ספרי הלימוד מאוד יקרים, ולפעמים יש אנשים שמציעים (על לוחות המודעות) למכור ספרים משומשים. לפעמים זה משתלם... (למרות שיותר נחמד שיש ספר חדש, כמובן).

רחלילי

New member
המידע שיש לי עבורך מצומצם

והוא שצאל מרצה מדהים ושנון ומעניין. לפחות כך היה כשהעביר קורס בתפיסה. ששמוטקין הוא אדם מיוחד וקורסים שלו מעניינים. שאלגום כך שמעתי מאד קשה ואנשים אצלו ממש לא מצליחים במבחנים. לגבי כל היתר אין לי ולו שמץ של אינפורמציה עבורך. מחשבה חיובית: תהני, קחי בסבבה, אל תבהלי מאלה שעומדים ליד הלוח ובוכים שיש להם "רק" 92, ושהם חייבים לעשות מועד ב´. קחי את הזמן, אל תרוצי, כלכלי בתבונה את צעדייך, מבחנייך ועבודותייך, כלכלי בתבונה את המקום בו את עומדת להתנדב, עבדי על עצמך, למדי להכיר (טוב יותר) את עצמך, תזכרי שיש חיים מחוץ ללימודים, ושיש לך לא מעט הצלחות בזכות מי שאת. שיהיה לך בהצלחה.

תודה לשתיכן !

אני קצת היסטרית ולחוצה, אבל באמת שאני לא אבכה על 92... ובמידה ויעלו שאלות אני מבטיחה לשאול... קצת מצחיק לחזור אחורה בשלב כזה של הלימודים, אבל אין לי ספק שיהיה בסדר... כולו בי"ס...

עדיש

New member
הילה-ב ה צ ל ח ה! ! !

מאיזה לימודים עשית הסבה לתואר שני בפסיכ´ כלומר במה עשית תואר 1+2 . בכל מקרה המון כיף (טוב הלימודים זה לא כל הזמן כיף)-WAY TO GO

אני מראיינת ערביות-ישראליות

הנושא הוא אישו פמיניסטי, המו"מ בין הגבולות המגדריים והגבולות המרחביים - כלומר, איך משתקף המאבק הפמיניסטי בדפוסי ניידות במרחב, לדוג´ לאן מותר לנסוע, האם מותר לנהוג וכו´. החברה הערבית-מוסלמית בכלל היא חברה שהפיקוח החברתי בה הוא מרחבי (זו לא טענה שלי בלבד, אלא של חוקרים וחוקרות רבים), ומאוד מעניין אותי לראות מה קורה בישראל. אז אם אתן ערביות (לא משנה הדת) או יש לכן מכרות ערביות שמוכנות להקדיש לי כשעתיים... כמובן שהכל אנונימי ואין פרטים מזהים... אשמח אם תגידו לי !

הצעה

לפני כמה שבועות התפרסמה באחד העיתונים (נדמה לי מעריב), כתבה על עורכת מזגין "ליילכ" (מגזין ערבי חדש בסגנון של את, לאשה ושות´). הבחורה ערביה מודרנית כהגדרתה ויתכן שאם תגיעי אליה היא תוכל לעזור לך. אני לא זוכרת איך קוראים לה, אבל אולי אפשר לחפש בארכיון של מעריב באינטרנט. נדמה לי שהייתה עליה כתבה גם באיד מעיתוני הנשים. אני ממש לא זוכרת הרבה, אבל הכתבה עליה הייתה מעניינת ומרשימה ודיברה על הנשים בחברה הערבית. אם זה יכול לעזור לך...

יעלי2

New member
היתה לי מישהי אבל זה כבר לא

אקטואלי. אמא שלי העסיקה במשך שנים עוזרת בית ערביה ישראלית מהמשולש. היחסים עם קודמתה מהכפר ואיתה היו מצויינים. ביקרנו אצלהם וסעדנו על שולחנם. אמא שלי לקחה אותה ואת חלק מילדיה היותר קטנים לספארי ונירשמה התלהבות (אפרופו אין ניידות). אחרי שהתחילה האינתיפדה הנוכחית היא וכל חברותיה ועזבו בזו אחר זו מהאיזור בגלל הפחד שמא יהיה שיתוף פעולה. וזה למרות שלא היה שום דבר מוחשי שחששנו ממנו. פשוט ביטחון האישי מעל לכל ויש לי גם אבא שהיה לו מילה והיא פוטרה. זה נורא חבל גם בשבילנו (כי לא יודעים בוודאות שעושים את דבר הנכון-רק הרגשה), וגם בשבילה כי היא היתה צריכה את הכסף. בכל מקרה היא חלתה לקראת סיום עבודתה והיתה מאוד חלשה אז זה הלך ביחד. לשאלתך. א) בשביל לא לחפש באפלה תבדקי אולי יש אצלכם תא פוליטי שבו יוכלו לקשר אותך ישירות עם ערביות ישראליות. אולי סטודנטיות שלומדות אצלכם. ואם גם זה לא יצליח, תשיגי את ד"ר דורית זילברשטיין (אשתו של מנחם לשעבר ) שכותבת ספרים וגם לעיתונים. יא מחתנת זוגות ערבים שרוצים שמישהיא נאורה תחתן אותם בצורה מיוחדת. והיא מקריא "כתובה" שהיא כותבת במיוחד להם. היא גם מלמדת/לימדה באונ´ במשולש ויש לה קשרים עם ערביות ישראליות שחלקן בטוח נוגות. את הלא נוהגות לא בעיה למצוא. אני חושבת שיש הרבה יותר לא ניידות מכן ניידות. אבל אולי לא? ואולייש פורומים של ערבים ויהודים ושם יכוונו אותך. בהצלחה בחימום המנועים ובתזה בפרט.

fila

New member
הילה, שיהיה לך בהצלחה!

כל הכבוד על המוטיבציה המחודשת!

למעלה