בנות, רוצה לשתף ומבקשת את עזרתכן

blenkey

New member
בנות, רוצה לשתף ומבקשת את עזרתכן

לפני כחודשיים כתבתי בפורום על הסירוב של מכבי לתת לי ט.17 לאולטראסאונד בתל השומר (ד"ר אייזנברג) וקיבלתי עצות נהדרות (תודה למייעצות:)) אבל לא עובדות על הרופא המחוזי.

אני מצויידת במכתב מרופאת הנשים שלי במכבי, ממכתב מד"ר אייזנבג וממכתב מהמרפאה בשיבא (כמובן בנוסף להפניה של סוריאנו לא.ס).
ניסיתי להגיש עירעורים, שלחתי בקשות לפניות הציבור של מכבי וכולם נידחו בטענה ש"מאחר ולא קיימת היתמחות באנדו ואין כל יתרון באולטראסאונד הנעשה במרפאה של אנדו בתל השומר על פני האולטראסאונד בקופה,
מכבי לא תאפשר ט.17 לאולטראסאונד". זה השלב שהתחיל לי לצאת עשן מהאוזניים..... כמה שקרנים אפשר להיות?!

הגשתי קבילה למשרד הבריאות, אך מכבי ממשיכים לטעון כי "אין היתמחות באנדו ולכן אין ט.17" והפעם הם מצויידים בשתי חוות דעת נוספות של רופאי מכבי התומכות בשקרים שלהם. לפני מספר ימים פנתה אלי העורכת דין של משרד הבריאות והודיעה לי שעל מנת שמשרד הבריאות יחייב את הקופה במתן ט.17 (למיטב הבנתי, הנ"ל יחייב את מכבי במדיניות אחידה של מתן ט.17 לכל המבוטחות) צריך להיתקיים אחד מהשניים:

1. הוכחה כי אכן יש היתמחות באנדו' ויש יתרון לא.ס במרפאת אנדו על פני א.ס במסגרת הקופה. העו"ד הבטיחה לנסות לסתור את טענת הקופה אך הבהירה כי סיכויי ההצלחה נמוכים.

2. הוכחת אפליה. בביקורים שלי במרפאת אנדו נוכחתי לראות לא מעט מבוטחות של מכבי בעלות ט.17 לאולטראסאונד הן של דר אייזנברג והן של סוריאנו.

אני מאוד אשמח אם ישנן בנות המוכנות לעזור לי (ולכל המבקשות העתידיות?) להוכיח כי מכבי אינה נוקטות במדיניות אחידה לגבי ט.17 ולאפשר למשרד הבריאות לחייב אותם בכיסוי הבדיקה.
מי שמוכנה לעזור (ותבורך על כך :)) מוזמנת לפנות אלי בטלפון 058-6473357 או דרך הפורום.

המון תודה,

מרגו

simba1231

New member
בהצלחה

מאחלת לך הרבה בהצלחה, רק שאלה קטנה, חשבת לעשות בדיקת אולטרסאונד גם בקו"פח וגם בתל השומר ולהביא לקופ"ח את התוצאות כהוכחה להבדל? נכון שזה סיכון שתצטרכי לספוג את התשלום על האולטרסאונד, אבל אם את מגיעה למבוי סתום אולי שווה לנסות.

blenkey

New member
מבקשת עזרה ממבוטחות מכבי

שקיבלו ט.17 לאולטראסאונד בתל השומר

לואי84

New member
מצטערת, אני בלאומית

בפעם הראשונה שביקשתי לא הייתה לי בעיה עם הטופס 17. בביקור חוזר לא אישרו לי בהתחלה. הלכתי למנהלת של הסניף שלי והיא אמרה שהם מעדיפים שלא לשלוח למרפאות חוץ. הסברתי לה שיש מעט מאד רופאים שמבינים באנדומטריוזיס ושייתכן שאני אצטרך לעשות ניתוח וכו' וכו'. זה עשה עליה מספיק רושם. ביקשה סיכום ביקור משם ואח"כ אישרה לי.

היי

אני בכללית ומוציאים לי בלי בעיות
אין לי בעיה לעזור לך אם תרצי בכל זאת
אני גם עובדת בתל השומר
ניסית אולי להעזר בקרן המזכירה שם?

מכבי

היי, אני במכבי אבל אני עשיתי את כל הבירור והטיפול באופן פרטי, כך שאני לא יכולה לעזור..
אני רק יכולה להגיד שמהניסיון שלי, גם כאשר עשיתי את הדברים באופן פרטי, הם הערימו עלי די הרבה קשיים (כחברת מגן זהב אני זכאית להשתתפות הקופה בעלויות הטיפול)
הרבה בהצלחה!

וברשותך

אני מקווה שלא מפריע לך אבל אם כבר העלת את עניין מכבי, אני אשמח אם יש בנות בעלות ״מכבי מגן זהב״ שעברו ניתוח באופן פרטי ויכולות לחלוק (פה או במסר) את ההתנהלות שעברו מול מכבי להחזר השתתפות בהוצאות הניתוח (השתתפות אישפוז+ שכר מנתח)

תודה רבה

shir1411

New member
בדיוק שוקלת לעבור למכבי

חבל שאני לא יכולה לעזור לך, אני בהלם שהם לא מודעים לכך שיש התמחות באנדו, הרי יש 3 מרכזים בבתי חולים שמתמחים רק באנדו אז איך אפשר להגיד דבר כזה?
ממש מרתיח ומעצבן!
אני מקווה שיהיו מספיק בנות בפורום שמבוטחות במכבי ויעזרו, אני חושבת שזו "מלחמה" מבורכת למען בנות האנדו ולמענך! הגיע הזמן שהמדינה הזאת תתעורר... בארה"ב זה מוכר מאוד וחבל שבארצנו לא.
בכל אופן בהצלחה!

שירלי

nsharoni

New member
לי כללית לא אישרו

כמה שאני מבינה ללבך.
בדיוק בימים אלו אני בדיון עם כללית ומשרד הבריאות. כללית דחו אותי בלי למצמץ בכלל בטענה שיש מומחים אחרים ומרפאות אחרות שאני יכולה לגשת אליהם. משרד הבריאות עדיין לא החזיר תשובה. בזמן הזה הלכתי לשיבא ללא טופס 17 ואם הם לא יאשרו לי אאלץ לשלם.
אז גם כללית עושים בעיות, וגם אני אובדת עצות.

אני מניחה שאת לא ממחוז מרכז

יש לכללית קטע עם מחוזות עכשיו. תל השומר נחשב מחוז מרכז ואם את לא גרה שם אז גם לא יאשרו לך גם אם יתהפך העולם

blenkey

New member
האם הפנו למרפאת אנדו אחרת?

או שטענו שאפשר לבצע בתוך הקופה ע"י רופא שאינו מבין כלום במחלה?

אם הציעו לך לבצע את הבדיקה ע"י רופא שאינו מומחה למחלה את יכולה לנסות להוכיח למשרד הבריאות כי הבדיקה הינה חיונית ולקופה אין אלטרנטיבה.
אני משערת שאם העו"ד של משרד הבריאות תצליח להוכיח זאת (למיטב הבנתי היא פנתה למרפאה בשיבא לשם קבלת מסמך רישמי), אולי זה יהיה רלוונטי גם במקרה שלך.

אני לא מכירה את פרטי המקרה אצלך אבל אותי הם הצליחו להרגיז (וגם אין לי אפשרות לממן טיפולים מכיסי, אבל בעיקר כי הרגיזו :)) ואני לא הולכת לוותר להם גם אם לא אצליח להוכיח אפליה.

אשמח לעזור במה שאפשר!!!

מרגו

nsharoni

New member
טופס 17

אני ממחוז דרום והם הפנו אותי לדר אוחנה בסורוקה. לא מכירה אותו ואת המחלקה שם, ומעוניינת לטפלת בשיבא.
אין לי כוחות להתמודד עכשיו עם הבירוקרטיה והטופסולוגיה האלו.
מתיש...

למעלה