בנות - ר.ק.ה. מבקשת משוב

אום נטע

New member
בנות - ר.ק.ה. מבקשת משוב

לזה. חושבת שזה רלוונטי לנו מאוד. (ד"א אני הגעתי להבנה עם המיילדת שלא 'לדחוף לי ידיים' אלא אם כן באמת יש צורך.

ס ו ל ה

New member
יופי של מאמר, אני מסכימה עם כל

מילה, היום במבט לאחור, אני מבינה שכוחותי הותשו בכל פעם שניבדקתי, ויודעתי שהבצקת הולכת וגדלה, ההתערבות הפיזית הזו היתה כואבת ברמות שלא יאומנו הרבה יותר מהצירים עצמם ואני מדברת על צירים של פתיחה מלאה. בכל פעם שהמיילדת ניסתה לעזור לעניין הבצקת הוצפתי בחוסר אונים משווע והתחננתי שזה יופסק! עד שהגיעו מים עד נפש שבסופן בעטתי ברופאה שניסתה לעשות את אותו הדבר שהמיילדת ניסתה לעשות בבית. בדיעבד ייתכן מאד שההתנהלות של המיילדת והלחץ שלה לראות מה קורה הביאו לי לידה קשה יותר ואולי סתם אני מחפשת אשמים? לא יודעת?

debby12

New member
מנהל
לא הצלחתי להגיב שם

יופי של מאמר - והיו לי 2 הערות בונות [אם מישהי מכן יכולה להדביק שם כמענה אשמח. לא'כפת לי אם תתנו לי קרדיט או לא. אני פשוט לא הצלחתי להגיב שם. זה ביקש ממני להקיש איזה קוד. ועשיתי את זה אבל אז לא הצלחתי יותר למצוא את המאמר] בקיצור - הערותיי: 1. להכניס את הביטוי העצוב "אמבושסטריפינג" לקטע שעוסק בזה. זה יראה שציבור היולדות מכיר את התופעה העגומה הזאת ואפילו מצא לה שם הולם. 2. בקטע שמדבר על זה כבדיקה כוחנית... בעיני זה מרומז מדי. אני הייתי לוקחת את זה טיפה הלאה ומזכירה שהסעיף המגדיר אונס בחוק העונשין (ס' 345 לחוק העונשין) מגדיר אותו כ"בעילת אישה שלא בהסכמה או במצב המונע ממנה התנגדות" כאשר בחוק מפיעה ההגדרה: "'בועל'- המחדיר איבר מאברי הגוף או חפץ לאיבר המין של האישה". אני מצרפת סתם 2 קישורים שמצאתי בגיגול זריז כדי לתמוך במה שכתבתי - קישור1 וקישור2. במקרים רבים הבדיקות הפנימיות בחדר הלידה מבוצעות במצב שהוא על-גבול-הדמדומים להגדרת אונס על פי החוק. החדרת איבר (אצבע) או חפץ (דוקרן מי שפיר) לאיבר המין של האישה - את זה יש בטוח. וכאשר זה מבוצע בניגוד לחוק זכויות החולה מבלי להשיג *הסכמה מודעת* של האישה לדבר הזה, כמו שזה בדרך כלל מבוצע בבתי חולים, הרי שגם יסוד ההסכמה לא בדיוק מתקיים פה.... [מה גם שאישה בלידה פעילה איננה במלוא חושיה ולכן היא במצב של ערפול חושים ו/או כאב שלעתים קרובות לא בדיוק מאפשר לה התנגדות] ואגב - זה לא כזה מפורך מה שאני כותבת. אונס לא חייב להיות בהכרח בהקשר של סוטה/פשע. למשל, קראתי פעם פסק דין שעסק בגניקולוג שעסק בגניקולוגיה בארץ מבלי שהיה לו רשיון לכך (היתה לו הכשרה מחו"ל) והוא הורשע בסעיף של "מעשה מגונה" מכיון שלא היה באופן חוקי רופא נשים בישראל [אם הבנתי את הנסיבות נכון - הוא עסק בזה כפרנסה, לא לסיפוק איזה צרכים אחרים שלו מלבד הצורך בכסף...]. ולכן באותו אופן לדעתי רופא שלא מקפיד לקבל הסכמה של נבדקת (לא אוהבת את המילה "יולדת") לפני ביצוע בדיקה וגינלית פנימית ובעצם גם פקיעת מי שפיר (ראיתן בעצמכן את ההגדרה של "בועל") - לדעתי בהחלט מבצע אונס.

debby12

New member
מנהל
או. עכשיו הצלחתי

להדביק את זה שם. מעניין אם היא תראה - זה כבר בעמ' השני

למעלה