בנות שאלה בקשר למחירי זרע בבנק וכו´

בנות שאלה בקשר למחירי זרע בבנק וכו´

שבוע טוב..מצטרפת לאחרות.. כמה עולה מנת זרע? לאיזו כמות של זרעים? כאשר מוציאים החוצה יקר יותר? תמיד תרומת זרע עוברת השבחה??? אני כבר לגמרי מבולבלת כי אני שומעת שהשוק פרוץ לחלוטין בבנקים..

דמלזה

New member
אני מעודכנת רק לגבי אסף הרופא:

מנה ראשונה בחודש עולה 280 ש"ח. כל מנה נוספת באותו חודש תעלה 250 ש"ח. לגבי האיכות והכמות- שמעתי שהכמות של אסף הרופא נמוכה יותר מאשר בבתי חולים אחרים, מה שהדאיג אותי מעט, אבל צריך רק אחד בעצם
בכל מקרה אני ממליצה עליהם מפני שהם מאוד מאוד נחמדים סימפטיים שם. טוויטי בטח תעדכן אותך לגבי בתי חולים אחרים בקרוב. דמלזה

שאלה נוספת

ושאלת אותם באמת? האם הכמות שלהם נמוכה? הם עושים השבחה? ובעניין אחר האם מאפשרים לבחור תורם מתוך רשימה?

אושרת@@

New member
מנת זרע בתל השומר עולה בערך 326 ש"ח

אין לי מושג אם הם עושים השבחה,, אבל אני יודעת שבכל מקום נותנים אפשרות לבחור תורם מתוך רשימה שברשימה מצוין,,,גיל,,מוצא,,עיסוק,,צבע שיער,,עינים,,גוף,,מבנה גוף אפילו מצוין אם השיער חלק, מסולסל וכו´,,, סוג דם גם רשום שם ואם אני לא טועה גם שנות לימוד,, good luck

ליברה*

New member
עניתי לך גם בפורום פוריות

אבל אני חוזרת על תשובתי, בעיקר מכיוון שבדקתי השבוע ואני מעודכנת: באיכילוב מנה עולה 280 ש"ח. בחודש אחד (ביוץ אחד) משתמשים בשתי מנות, כך שחודש טיפול עולה לך 560 ש"ח. כמובן שלא "מוכרים" זרע סתם, כמו בסופרמרקט. מוכרים אותו במסגרת טיפול בקליניקה וגם מזריקים לך אותו פנימה. את מקבלת את הזרע הטוב ביותר האפשרי ולאחר השבחה + חיזוק הפוריות שלך + מעקב ביוץ. את משתתפת בתהליך בחירת התורם. סה"כ טיפול מקצועי ומעולה. אני לא מכירה בתי חולים אחרים אך אני מניחה שההבדלים במחירים (ובטיפול..) אינם יכולים להיות גדולים.

גליה ש

New member
יש גם אפשרות לקנות "כמו בסופר"

אני עשיתי את ההזרעות במרפאת בריאות האישה של קופ"ח, ואת המנות קניתי ב"אסף הרופא" - ע"ס הפנייה מהרופא בקופ"ח. הייתי נוסעת לשם עם תרמוס, והיו ממלאים לי בחנקן נוזלי ושתי מנות. אפשר לשמור 24 שעות בתוך התרמוס במקרר (לשני ימי ההזרעה). המחיר היה כאמור 280 ש"ח - לא כולל השבחה שעשו לי, או לא, לפי שיקול הרופא, בבי"ח מאיר ששם הוא עובד, עם טופס 17 (עוד 22 ש"ח). אני יודעת שגם ברמב"ם אפשר (400 ש"ח למנה נדמה לי) ואולי בעוד בתי חולים - לא יודעת. די מסובך... ומסתבר שככה רוצים בקופות החולים שזה יעשה כי זה חוסך להן תשלומים לבתי החולים. עכשיו אני בבלינסון ושם מנה עולה 300 ש"ח. בהצלחה. גליה

תודה בנות

גליה את מבוטחת של איזו קופה? לי אמרו שאפשר להוציא אבל רק לבית חולים פרטי ואם מוציאים אז המחיר גבוה יותר. מנות הזרע באסף הרופא מושבחות או שיש להשביחן? שוב תודה ב.במבי

גליה ש

New member
אני בקופ"ח כללית

איכילוב באמת לא הסכימו לתת לי אבל באסף הרופא לא עשו בעיות והמחיר אותו מחיר, רק כאמור, לא כולל השבחה. את ההשבחה עשו לי בבי"ח מאיר כי שם הרופא, שבי טיפל במרפאת בריאות האשה בקופ"ח, עובד. וזה עם טופס 17 ועוד 22 ש"ח (לרבעון). יש גם מכוני השבחה פרטיים אבל זה מאוד יקר - עשיתי פעם בחגים, ועלה לי 200 ש"ח (מנה אחת). ידוע לי כאמור גם על מישהי שלקחה מרמב"ם באותה הדרך ואני לא חושבת שבמחיר גבוה יותר אבל לא יודעת. לגבי המשפט הלא גמור מקודם - באסף הרופא יש 30 ש"ח הנחה על מנה שנייה (530 במקום 580 לשתי מנות) באיזה קופ"ח את? ובאיזה שלב בכלל?

היי גליה

אני בכללית .. מתחילה הזרעות ולא מבינה למה יש שוני בין הבנקים,נראה לי לא הוגן! חוץ מזה אמרו לי שהמנות כוללות כבר השבחה. טוב תודה על האינפורמציה. באיזה שלב את?

גליה ש

New member
אז איפה את עושה את זה בסוף??

אני חושבת שההשבחה היא במחיר כשעושים את ההזרעה במקום שבו רוכשים את המנה - לא יודעת, אולי הייתי צריכה לברר... בכ"א אני כבר אחרי שנה של הזרעות (7 סה"כ) ובימים אלו ממש אני בטיפול מכין (ההורמונים וכו´...) לקראת IVF. מקווה שיהיה בהצלחה לכולנו. ביי

שאלות תשובות

7 הזרעות בשנה? אני מאוד מתלבטת איפוא לעשות את ההזרעות..מעדיפה לקחת החוצה. את הIVF את עושה היכן? מתרגשת לקראת? יש לך תמיכה ממשפחה וחברים? שיהיה בהצלחחחה..!

גליה ש

New member
לקחת החוצה לאן?

לרופא פרטי או מה? אני בבלינסון (כבר אמרתי - תתרכזי...סתאאאאם) יש לי הכי הרבה תמיכה שאפשר בערך - ממשפחה וחברים. יש לי גב כלכלי חזק (נכון להיום) - של קיבוץ אפילו מטרנה יש לי בשפע. התנאים שלי באמת אופטימליים, עד כמה שניתן במצב הזה כי בכל זאת הייתי מעדיפה בן-זוג, אבל אני כבר בת 40 והזמן לא לצידי. אני מלאת פחדים האמת - שאני אהיה חולה ולא יעשו לי את הטיפול (כולם סביבי נופלים כמו זבובים...), שאני לא אתעורר מההרדמה, צוות מטפל חדש (אחרי רופא אחד מקסים ועדין שעשה לי את ההזרעות), גניקולוגיות (לא אוהבת...), וכמובן כל הפחדים ה"רגילים": יצליח? כמה? למה? ואז יבואו עוד פחדים וכן הלאה... נראה לי שכל העסק הזה זה כניסה מודעת מרצון לעולם מלא פחדים... אבל גם המון תקווה להמון כיף... בהצלחה לך ולכולן, וסופשבוע נעים...

TWEETY =^.^=

New member
תיקון קטנטנן../images/Emo3.gif

כל המחירים בכל הבנקים כולליםהשבחה. העניין הוא שאם קונים את המנה ומעבירים אותה למקום אחר
"מפסידים" את ההשבחה כי לא ניתן לעביר זרע לאחר השבחה בגלל אורך החיים הקצר שלו, ואז זה תלוי באדיבותו של אותו בית החולים אליו העברתן את הזרע - אם יגבה עבור השבחה או לא. בבית חולים העמק למשל, לא גובים תשלום על השבחת זרע שהובא מבחוץ וגם לא על שמירה שלו. לעומת זאת, ברמב"ם גובים 220 ש.ח. על השבחת זרע שהובא מבחוץ, אך לא גובים שמירה עבור יממה, על יותר מיממה גובים שמירה בהתאם למספר הימים. בשורה תחתונה, יש הבדל במחירים מבנק לבנק - זה נע בין 280 ש.ח. ל-450 ש.ח., ויש הבדל בכמויות. הכמות חשובה יותר במקרה של העברת זרע ממקום למקום, מאחר ויש מקרים שהזרע נפגע עם הפשרתו, ואז ככל שהכמות גבוהה יותר, כך הסיכוי להתעברות באותו חודש גדלה יותר.

למעלה