בנות, שאלה לי אלכן?

גון דו@

New member
בנות, שאלה לי אלכן?

אני עוקב אחרי הפורום שלכן, ואתן עוברות דברים קשים ותומכות אחת בשניה. זה מגזר ועכשיו מגיע המקל. . . יש הפליה גדולה כאן בפורם איפה ואיפה. יש בנות שאתן מגיבות חבקות עוטפות בצמר גפן הוא סוג א´ ולא משנה מה הן כותבות, ויש בנות שיש בקושי תגובה להודעה שלהן ולא משנה כמה היא נוגעת ללב והן סוג ב´. אני יודע שאקבל תגובות קשות ויעיפו את ההודעה שלי. אני הבנתי שאולי חלק מכירות אחת את השניה וחלק לא, אבל מאוד חשוב סימטריות בחיים. קחו את דברי ותבחנו את עצמכן.

עמית@

New member
זו לא מסוג התגובות שמעיפים-

למה שנעיף? ביקורת היא ביקורת. חלק בהחלט מכירות זו את זו (עניין של זמן, יש פה בנות שכבר מעל שנה כותבות בפורום, ) ולכן לעיתים מגיבים להן יותר, לי אישית יש בעייה עם זה כי מהרגע שאני כותבת אני חשב מחוייבת בתוכי (בדיוק בגלל מה שציינת) לענות לכולן, ואני משתדלת ככל האפשר לענות לכולן. אבל לפעמים אני חשה סוג של שחיקה, נגמרות לי המילים הטובות או הרעות, אפילו לאנשים שאני אוהבת ורוצה לעזור, אבל הפורום הזה הוא לא עולם נבדל, הוא בכל זאת רפלקסיה של העולם שלנו בחוץ (למרות הרצון ליצור חלקת אלוהים מושלמת) וזה קורה גם בחוץ, אינטריגות וחיבה וחוסר חיבה ומערכות יחסים בין בני אדם- סימטריה היא דבר חשוב? אני לא בטוחה עד כמה אפשר לכפות אותה, אני יודעת שתמיד תינתן תשובה בפורום הזה למי שיחפש אותה. מנסיון של שנה, לא ראיתי מישהי שרצתה תשובות או יחס או תמיכה ולא נענתה. יום טוב\עמית

מיכל ק-ש

New member
אין פה סוג א´ וסוג ב´!

אני יכולה לענות לך רק בשמי ולא בשם אף אחת אחרת. מבחינתי אין לא בפורום ולא בעולם בכלל, אנשים מסוג א´ ואנשים מסוג ב´. זה הרבה יותר פשוט מזה. לחלק מההודעות אני לא עונה מהסיבות הבאות: 1. חוסר במידע המאפשר לענות על שאלות ספציפיות. 2. חוסר זמן (רוב ההתכתבויות הן במהלך יום העבודה וזה גוזל זמן). 3. חוסר במילים. לפעמים אין לי מה להגיד. קשה לי לתמוך כשאני בעצמי מדוכדכת. קשה לי למצוא מילים מנחמות כשאני בעצמי מחפשת נחמה. 4. ובנוסף (ולא פחות חשוב): לאחרונה כמעט כל יום מצטרפות בנות חדשות לפורום וכבר קשה לי לעקוב מי זאת מי ולזכור את הטיפול שעברה החודש ואת "הסיפור שלה". אז כמו בחיים האמיתיים, אני נקשרת וזוכרת אנשים מסויימים, יותר מאשר אחרים. אין טעם להיות צבועים, זה טבע האדם, תמיד יש לנו העדפות. לצערי, חלק מהבנות פה וותיקות ומכירות אחת השניה טוב יותר (וירטואלית וגם פנים-אל-פנים) ולכן הנטיה היא קודם כל להגיב ולנסות לעזור למי שאתה מכיר. בתהליך טבעי, כמו שקורה בחיים האמיתיים, אנחנו לומדות לאט לאט להכיר האחת את השניה ויותר ויותר בנות מגיבות ליותר ויותר בנות. וחוץ מזה, מי קבע שחשובה סימטריות בחיים? אם החיים היו כ"כ סימטריים, המצב של כולנו (לא רק חברות הפורום) היה הרבה יותר טוב.

מזל שאנחנו לא מקבלות על זה כסף

אם מישהו היה מקבל כסף על השתתפות בפורום - אני בטוחה שהוא היה חייב לרצות את כולם. למזלינו, זה לא המצב ולכן אנחנו עונות למי שאנחנו מרגישות שמתאים ונוח לנו לענות. לפני חודש בערך דפדפתי אחורה בפורום הישן של IOL וראיתי שהייתי הרבה הרבה יותר מעורבת, הגבתי על כל הצלחה ועל כל כשלון. אחר כך באו ימים של שחיקה שממש לא כתבתי כלום וכיום אני עונה במקומות שאני רואה שיש לי מה להוסיף כי לא בא לי לחזור על דברים שכבר נאמרו. חוץ מזה, כמו בכל חברה אחרת, יש באופן טבעי נטיה לענות יותר למי שמכירים ואוהבים. אני לא מתביישת בזה שחשובות לי הבנות שפגשתי במפגשים השונים של הפורום ואם אני יכולה לאמר להן מילה חמה - אני עושה את זה. אני חושבת שממש ממש לא צריכה להיות סימטריה בחיים ולא בפורום. אף אחת לא חייבל לענות לכולם במידה שווה (רק אם היא רוצה, כמובן) לא קיבלת תגובות קשות כמו שחשבת שתקבל. אני מקווה שאתה לא מאוכזב מזה שלא הצלחת לעורר מהומה. חנה

TWEETY =^.^= 6

New member
כבר חצי יום אני יושבת ומתלבטת מה

לענות אבל אחרי שאני קוראת את התגובות שקיבלת, אני מוצאת שאין מה להוסיף, כי הכל נאמר/נכתב ובצורה הכי יפה ובהירה שיכול להיות

salpter

New member
הי מה שלומך, מתאוששת , כוססת?

יש לך גילויים חדשים לגבי הרהיטים?

TWEETY =^.^= 6

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo7.gif ממש לא,,,,הלך הכסף ../images/Emo7.gif

ממש מעצבן,,,,,מחר אני צריכה להיות במרכז, אז אולי אני יעבור בחזרה כדי לדלות קצת פרטים. אופפפ חשבתי לי ,,,,לנסות ולאתר את בעליו של הבנין, כי הוא לבטח יודע קצת פרטים אישים עליהם, הרי הם חתומים על חוזה. בקיצור,,,,לא נראה לי שאני אראה כסף,,,,ואחרי שנתיים עם המחשב, הוא ימשיך לשבת לי על שולחן האוכל -
ולך אני חייבת מלאןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן תודות על הטירחה והרצון לעזור

מרב.

New member
הפורום הוא דגם מוקטן של החיים

אני יכולה לדבר בשם עצמי, אבל יודעת ורואה, מכורח הותק המפוקפק שאני רוכשת כאן, שתחילה הייתה קיימת אצלי התלהבות גדולה, ועניתי וכתבתי כמעט לכל אחת. אחר כך, כשמתחילים להכיר את הסגנון והאופי דרך המילים, אך טבעי היה שלאלו שאני מרגישה קשר מסוים אכתוב יותר, וכאשר התוודעתי לפרצופים שמאחורי המילים, ונוצרו קשרים אישיים, קטן גם הצורך שלי "לחתום" את שמי על כל הודעה. לא תמיד יש יכולת לענות לכולם- הכתיבה גוזלת זמן רב, ולא תמיד יש יכולת וכוח- כי הכתיבה דורשת נתינה והתמסרות. היום אני יכולה לומר על עצמי, שאני מעדיפה לכתוב רק כאשר יש לי מה לתרום, משהו מעמקי הלב- ואם לא, אז לחלוטין לא. וזה רק טבעי שמישהי ותיקה תקבל יותר תגובות מאשר מי שנכנסה שלשום, אנחנו הרי בחורות חיות ונושמות ולא דמויות וירטואליות. חושבת שעדיפה בהרבה איכות התגובות על הכמות שלהן- אבל זו דעתי בלבד... מרב

טלי2

New member
אז הנה התייחסותי

מדברת על עצמי בלבד כמובן, אז ככה- מאחר ואני לא נכנסת כל יום לפורום, מאחר ואני כבר כמעט שנה פה, אני חשה כמו בכל מערכת יחסים, שיש עליות ומורדות ביכולת וברצון שלי להשתתף בכלל, ולהגיב בפרט, אני מוצאת שאני לא מסוגלת להגיב לכל דבר, לפעמים בגלל שאין לי מידע, ולפעמים פשוט בגלל שאני מרגישה שהתרוקנתי, שאין לי עוד מלים לנחם, לעודד, או אפילו סתם להשתתף.. המצב שאני בתוכו לימד אותי כמה דברים ואחד החשובים שבהם הוא להיות קשובה לעצמי, ולא לעסוק כל הזמן בנסיון לרצות אחרים. אז אני מנסה להיות רגישה לאחרים, אבל להתחשב גם ביכולות וברצון שלי. והנה , אתה , בשאלה שהצגת, גרמת לי לרצות ולענות לך, ומקווה שלאחר קריאת כל התגובות לשאלתך, אתה מבין יותר.

נועם@בת

New member
קודם כל מה השאלה? ../images/Emo3.gif

אמרת שיש לך שאלה אלינו, ולא ממש מצאתי אחת כזאת... וחוצמזה- איפה ואיפה? הפליה? סימטריה? הלו, זה פורום, לא מסיבת כתה של המחנכת חנה. בחיים אין סימטריה, וגם אין סיבה שתהיה. בפורום כמו בחיים יש בני אדם. יש כאלה שכותבים יותר ויש כאלה שכותבים פחות. יש כאלה שמתנסחים באופן מדהים ויש כאלה שכותבים מברקים. יש כאלה שתומכים ומעודדים תמיד, ויש כאלה שרק מבקשים עזרה מידי פעם. יש כאלה שפגשנו במציאות ויש כאלה שישארו אנונימיים לנצח. ויש גם את כל גווני הבינים. בפורום כמו בחיים מותר לאהוב את מי שרוצים, ולחבק את מי שרוצים ולעטוף את מי שרוצים ולהתעלם ממי שרוצים. אתה מבין, אנחנו כאן מרצוננו. לא חייבים כלום לאף אחד. החובה היחידה שלנו היא לשמור על כללי נימוס, לא לפגוע ולא להעליב. כל היתר- זה בהתנדבות. זה פורום ולא קולקטיב, וקשרים אישיים נוצרים כאן כל הזמן. בטח שמי שמכירים גם מחוץ לפורום תהיה חשובה יותר ממי שהשאירה שאלה קצרה, ואפילו לא טרחה להגיד תודה. כל הטענה שצריך סימטריה נשמעת לי ילדותית ומיותרת. ואגב, מתי בדיוק "העפתי" הודעות ביקורת שלא כללו עלבונות. התוספת הזאת להודעה שלך היתה קנטרנית ולא לענין
. בקיצור, לא צריך סימטריה, אבל אתה בהחלט צריך קצת פרופוציות. שיהיה לך יום נעים. נועם

למעלה