בנות, שאלה על יעוץ גנטי על הבוקר

שירי71

New member
בנות, שאלה על יעוץ גנטי על הבוקר../images/Emo42.gif

רציתי לשאול, לפני שאני עושה בדיקות גנטיות, אני צריכה ללכת ליעוץ גנטי? חשבתי שכן, קבעתי תור לאחר מאמצים מרובים ויש לי זמן לחכות בינתיים עובר הזמן... אני לא מבינה, מה הפרוצדורה???? יש רק 2 רופאות כאלו בקופה שלי - יכול להיות שזה מיותר?! (האם אני לחוצה? - שאלה רטורית מין הסתם).

jess ועוד

New member
לא הבנתי את השאלה...

את שואלת אם את צריכה וקבעת לך כבר תור???? אז מה הפואנטה בשאלה??? לעשות לא מזיק ותמיד עדיף לפני הריון רופא גנטי אמור לתשאל אותך על מי ההורים מאיפה הם באו ואם מהארץ אז דור לפני וככה וככה והוא יפנה אותך לבדיקות מתאימות בדרך כלל נותנים לעשות טיי זאקס (במימון משרד הבריאות) ועוד אחרים כמו X שביר ועוד כמה שאני לא מכירה כי לא התעסקתי עם זה . בכל מקרה לבדוק ולקבל אישור (אלו בדיקות שעושים פעם בחיים דרך אגב והם תופסים לכל ההריונות שלך ...) אז שווה בשביל השקט...

שירי71

New member
הי ג´ס

כן קבעתי תור כבר די מזמן אבל התקשרו אלי ודחו אותו והזמן שעובר רק מגביר אצלי איזה ציפור קטנה של מתח האופייני לי כלומר אני רוצה כבר ללכת ולעשות את הבדיקות האלה ולפי מה שאני מבינה הרוב בכלל לא התייעצו עם אף אחד לפני זה... אז אולי אין טעם לחכות את העוד חודש שיש לי עד היעוץ אלא פשוט ללכת ולעשות את הבדיקות וזהו. וזו הפואנטה בשאלה שלי. כי אולי היעוץ לא יקדם אותי בכלום מעבר למה שיכולים לכוון אותי כשאני באה לעשות בדיקות גנטיות. זו השאלה.

jess ועוד

New member
העינין הוא שהיעוץ הוא מקדם

במידה שיש איזה תקלה חו"ח
היום כבר לא נכון להגיד שהבעיות של גנטיקה מוטבעות באשכנזים מכוון שאנחנו כולנו עירבוביה אחת גדולה..

dorlim

New member
כשאני התקשרתי לקבוע תור

בשערי צדק דרך קופ"ח (כללית)ביקשו ממני לדבר קודם עם יועצת גנטית שתחקרה אותי טלפונית לגבי המוצא המשפחתי שלנו ובסוף השיחה המליצה לנו על הבדיקות הרלוונטיות (במקרה שלנו - הכל!). אגב, מסתבר שבשערי צדק גם בכלל לא צריך לקבוע תור, הבדיקות מתקיימות שם כל בוקר

שירי71

New member
אצלנו הרופא לא אמר איזה בדיקות לעשו

ת אלא אמר לי ללכת ליעוץ גנטי. אני די חשה אבודה...

סיגל2

New member
אצלי הרופא המליץ על אילו בדיקות אני

צריכה לעשות, קבעתי תור ובמרפאה מילאתי טפסים עם פרטי המשפחה שלי ושל בעלי ומוצאם, עשיתי את בדיקת הדם ועכשיו אני מחכה לתוצאות. בהתאם לתוצאות של הבדיקות יודעים אם צריכים ייעוץ גנטי או לא, כלומר אם הבדיקות בסדר ואין שום ממצא אז אין צורך בייעוץ גנטי במידה ויש תוצאה שהיא לא טובה הם מפנים לייעוץ הגנטי.

שירי71

New member
הו! עכשיו הבנתי.

כנראה שהסדר הוא קודם בדיקות ואחכ יעוץ. תודה, סיגל!

הילית*

New member
פעם ראשונה שאני שומעת על זה

אותי ישר הרופא שלח לעשות איקס שביר ואת בעלולי טי זקס וזהו

dorlim

New member
לא יודעת אבל

אני יודעת שאת הבדיקה הזו משרד הבריאות מממן כי הם עורכים סקר על הגברים במדינה הנוגע לנשאות למחלה. אגב, אצלנו היועצת הגנטית המליצה שדווקא דורון יעשה את הבדיקות (חוץ כמובן, מ-X שביר) בגלל שהסיכוי שהם יופיעו גדול יותר אצלו מאשר אצלי

dafgol

New member
בגלל ש...

אצלינו גולן עשה את הטי זקס כי כבר היינו בהריון , וברגע שאת בהריון הבעל עושה. חוץ מזה מה יש ? למה שרק אנחנו נעשה את הכל ? גם הגברים צריכים " לסבול " קצת... * שימי לב : אם יש לך כללית מושלם את זכאית לסבסוד של הבדיקות הגנטיות ויותר מאוחר סבסוד של הסקירה , זה יוצא סכומים משמעותיים ! בהצלחה דפנה

הילית*

New member
זה לא קשור להריון. בכל מקרה הגבר

עושה את הבדיקה. וגם אם יש הריון מומלץ לעשות את הבדיקות של "הנשים" כולל איקס שביר וכד´ וכולל אדמת ו- CMV. המטרה זה לדעת למה להתכונן ולמה לצפות ואיך לעקוב אחרי ההריון טוב יותר הבנתי שהימצאות של טי זקס בעייתית יותר אצל הגברים

dafgol

New member
אני יודעת שכשהלכנו לבדיקות גנטיות

ממני שאבו את הדם לX ,בלום , CF ושאר השמות שכרגע לא זוכרת... ואמרו לנו שמכיוון שאני כבר בהריון גולן יעשה את הטי זקס.... אבל לא משנה.... העיקר שהבדיקות יהיו בסדר לכולנו.....וכלונו נהיה בריאות\ים...... יאלהה ביי דפנה

מילי999

New member
לנו הסבירו אחרת

לבעלי אמרו שטיי זקס זה בעייתי רק אם לשני בני הזוג יש אותה - לכן אם לגבר יש את הגן - בודקים גם את האשה. זה לא מסביר למה דווקא הגבר הוא שנבדק - אבל בשם בעלי אני מוחה - זה לא בעייתי יותר אצל גברים
אולי סתם ויתרו לנו על בדיקה אחת - גם ככה יש לנו מלא בדיקות (האמת שמה זה משנה - מילא לוקחים דם רק פעם אחת, נכון???!)

שמופית

New member
אני לא התייעצתי עם יועץ גנטי....

התקשרתי למכון הגנטי בבי"ח מאיר ואמרו לי מתי אני יכולה לבוא (לא צריך לקבוע תור). הבחורה שם תישאלה אותנו לגבי הרקע של ההורים וקבעה איזה בדיקות אני צריכה לעשות (X שביר וסיסטיק פיברוזיס). ותמיר עשה את הטיי זקס... אגב, אם יש לך מכבי זהב, אז יש החזר של עד 540 ש"ח לכל הבדיקות.

dili

New member
אני לא הלכתי ליעוץ גנטי

ניגשנו לעשות את הבדיקות הגנטיות בבי"ח ושם, לפני תהליך לקיחת הדם, עברנו תשאול ארוך, של מי בא מאיפה וכו´, בנו את אילן היוחסין שלנו ואז המליצו לנו איזה בדיקות לעשות. לנו זה לא שינה הרבה כי באנו מראש עם הידיעה שאנחנו עושים את כל הבדיקות! אחרי שנמצאה נשאות שלי למחלה מסוימת נשלחנו ליועץ גנטי שהסביר מה הסיכויים לעובר נשא או חולה וכו´.

שמופית

New member
dili, יש לי שאלה...

האם כשבנו לכם את אילן היוחסין והמליצו איזה בדיקות כדאי שתעברו, הם המליצו לבדוק גם את המחלה שנמצאת נשאית שלה, או שגיליתם את הנשאות למחלה הזו רק בגלל שעשית את כל הבדיקות ?

למעלה