בנות שעברו קולונוסקופיה

שמיץ1

New member
בנות שעברו קולונוסקופיה

אשמח אם תוכלו לשתף אותי קצת כדי שאני אחשוש פחות.
כמה זמן בערך לוקח להתאושש? שעות ספורות? ימים?
בהתחשב בעובדה שאני סובלת מבחילות, הקאות, ובעיות בהתרוקנות... אני חוששת שהגרוע מכל יקרה, וכל אלו יתקפו אותי בו זמנית אחרי הבדיקה.
מה גם שיש לי מפעם לפעם כאבים בפי הטבעת ודימומים קלים פה ושם, אז מטריד אותי שגם זה יקרה במקביל...
אחרי הניתוח הכל קרה במקביל. אחרי הטשטוש של הגסטרוסקופיה, זה לא היה עד כדי כך זוועתי, ואחרי החוקן בריום סבלתי בעיקר מעצירות והשלכותיה...

בקיצור, טיפים והכנה נפשית יתקבלו בברכה.

liats80

New member
היי

היי שמיץ,
זה מאוד אינדוידואלי...
אני התאוששתי די מהר. לא הרגשתי בחילות או תופעות אחרות (ביום יום אני כן סובלת מבחילות, עצירויות וכו').
בהצלחה ושיעבור בקלות!!
:-*
ליאת.

פז08

New member
הי שמיץ

אני אישית עשיתי קולונו בהרדמה כללית. אחרי סבלתי כיממה עדיין משלשולים וכנראה על רקע חומרי ההרדמה מהתקף מיגרנה והקאה כך שלמחרת פניתי למיון לקבל נוזלים..... יודעת שזה לא מעודד אבל עדיף כמו שכתבת להיות מוכנים.... דרך אגב, מכירה עוד אנשים זהמשיכו לשלשל גם אחרי בשל ההכנה....

חגית2001

New member
אני שלשתי אח"כ במשך כמעט שבוע...-

לא היה נעים במיוחד...,0בלשון המעטה)
מה גם-שזה היה לחינם כי -היה לי בעיה של בירוקרטיה של הקופ"ח.

שמיץ1

New member
הכנה

אני עושה הכנה רק עם מרוקן, ועשיתי אותה בעבר (לפני ניתוח ולפני חוקן בריום), אז השלשולים אחרי קצת פחות מפחידים אותי, אבל הקאות הן נקודה רגישה עבורי...
אפשר לומר שאני מוכנה למות כשאני צריכה להקיא... :(
כנראה קשור לעובדה שסבלתי מהקאות במשך חודשים ארוכים ורופאים זילזלו בי.

שמיץ1

New member
אגב, זוכרים משהו מהבדיקה עצמה אח"כ?

או שהחומר טישטוש עושה את העבודה?

עשיתי אצל בארגבל ולא זוכרת כלום

הגעתי עם חששות וביקשתי ממנו אקסטרה חומר טשטוש והסברתי לו אני מהממש לחוצות ואני לא רוצה להרגיש כלום. אמר לי שהוא שם אקסטרה טשטוש וממש נרדמתי ולא הרגשתי כלום. התעוררתי אחרי חצי שעה וחזרתי הביתה. לא נורא בכלל.

זואילי

New member
תבררי עם המרפאה אם את יכולה

לקחת איזה כדור נגד בחילות, או לבקש שאחרי הטישטוש יתנו לך משהו לוריד. תסבירי להם את הרגישות שלך.
לצערי אני מנסיוני לא יכולה לספר על איזו חוויה חיובית.

בהצלחה

למעלה