בנות שעשו ניפטי ומי שפיר ?

נועם 789

New member
בנות שעשו ניפטי ומי שפיר ?

הי בנות, האם יש מישהי שעשתה בדיקת ניפטי שיצאה תקינה ואילו מי שפיר חלילה שיצא לא תקין ? תודה.

talush2005

New member
אין שום סיבה לעשות את שניהם

אם ניפטי תקינה.
זה גם המון כסף וגם סתם מיותר מבחינת הבדיקות עצמן, אלא אם כן את רוצה לבדוק את הבדיקה ולתרום למחקר או לא יודעת מה .

אם החלטת שאת עושה מי שפיר או שאת זכאית מסיבות שונות , היא יותר אמינה מהניפטי כמובן , שעדין ברובה סטטיסטית. היא לא מחליפה אותה.

הניפטי לא 100 אחוז וגם שהכל בסדר שם כמו בכל אישה שלא עשתה מי שפיר, עדין יכולים להיות מומים.

talush2005

New member
לא הסברתי ברור. כלומר הכוונה

שאם החלטת לעשות מי שפיר או את זכאית תעשי רק אותה ולא ניפטי.

אם את עושה רק ניפטי , והחלטת שזה מספיק לך, אז רק אם ימצאו משהו יהיה טעם במי שפיר.

אבל אם גם ככה התכוונת לעשות מי שפיר, ותרי על הניפטי.

נועם 789

New member
היי, תודה על תשובתך.

יצא לי בסקר שליש ראשון 1:690. הרופא המליץ על ניפטי ולהקדים סקירה וכך עשיתי. הסקירה יצאה תקינה וניפטי תקינה לגמרי וגם כל ה-84 תסמונות שבדקו לי. חלבון עוברי יצא 1:1000 כלומר הסיכון ירד ועדיין לשם שינוי לא כ"כ רגועה. הרופא שלי אמר שאם הניפטי יצאה תקינה והסקירה גם אני יכולה לישון בשקט אבל עדיין... הריון ראשון.

talush2005

New member
הבנתי

מבינה מאד את הלחץ גם אני בהריון ראשון והיו לי המון התלבטויות איזה בדיקות לבצע .

אני חושבת שאולי היתי הולכת לייעוץ גנטי אצל שוחט או אחד מהנחשבים באיזורך , ואם גם הוא יגיד שאפשר להרגע אז היתי עוזבת. לפחות עוד חוות דעת אחת ממישהו בתחום הגנטי, שבאמת חקר וראה הרבה בתחום.

מניחה שאם היה חשש, היו אומרים לך מראש לעשות מי שפיר במקום ניפטי. רופאים יודעים שהיא לא מהימנה כמו מי שפיר ומתי היא מספיקה.

בהצלחה בכל מה שתחליטי!

למעלה