בניה אמריקאית

אמברושס

New member
בניה אמריקאית

שלום,
אני מתעניינת בקניית בית מסויים בשכונה מעט ישנה, ונאמר לי שהבניה שם היא מה שנקרא "בניה אמריקאית" - קירות עם בסיס מעץ וללא יסודות (?)
מחיפוש באנטרנט לא מצאתי יותר מדי דיונים בנושא.
האם מישהו יודע מה ההשלכות של בית כזה והאם יש בו סיכון? האם זה נכון שאין יסודות?

אשמח לתובנות בנושא,
תודה רבה

אולי אתה מתכוון ל"שכונה האמריקנית לשעבר" בבאר שבע.

כשבנו את שדות התעופה בנגב בעקבות הנסיגה מסיני, הוקמו בתים מרוהטים ומצויידים לטובת אנשי המקצוע ומשפחותיהם שהגיעו מארה"ב למס' שנים,הבתים נבנו בנפרד מהעיר [ממערב לשכונה י"א של אז] ,השכונה הוקמה מחוץ לשטח המיושב של ב"ש, וכללה מרכז קניות פנימי, הביאו להם את ארה"ב לבאר שבע. [המיקום - איזור כיכר מרקדו דהיום כמדומני] היום השכונה ההיא נבלעה בתחום העיר.

הבניה ההיא הוגדרה כבניה קלה בסגנון אמריקני , איני מכיר דיור אחר המוגדר כך.

ככלל המאפיין דירות אמריקניות צמודות קרקע הוא - ראשית יוצרים משטח בטון בסיסי אליו יוצרים חיבור קשיח של קירות העץ האטומות, ועליהם נבנה הבית , כולם נבנות בסגנון דומה [יצור המוני] הכולל ריהוט וציוד חשמלי .[מדובר על בניה מתועשת ומהירה]

השכונה האמריקנית בבאר שבע - https://www.google.co.il/maps/@31.2479426,34.7683657,1332a,20y,44.69t/data=!3m1!1e3

בתקופה ההיא גרתי כשנה וחצי בבאר שבע לא רחוק [רחוב הרב קוק] כששרתתי תקופת זמן מסויימת באיזור עד שהחלה מלחמת שלום הגליל.[ואז עברתי לגור בצפת]

זוהי כנראה השכונה האמריקנית בבאר שבע.

שם גרו אנשי המקצוע ומשפחותיהם שבנו את שדות התעופה עובדה ,רמון ונבטים, בתחילת שנות ה-80. [אז גרתי בבאר שבע]

https://www.google.co.il/maps/@31.2...4!1s8a2gGeiyUOp2OGOemohAhg!2e0!7i13312!8i6656

כשהם חזרו לארה"ב בסיום עבודתם, נמכרו הבתים כמדומני לאנשי - חה"א ועובדי הכור כשכונה סגורה.

מי שיכול להוסיף מידע , מוזמן.

בניה אמריקאית היא אחד הסגנונות של "בניה קלה"

בניה אמריקאית היא כינוי ישראלי לאחד הסגנונות של "בניה קלה".
רוב הסיכויים שבלאי השנים יהיה מורגש בבניה קלה הרבה יותר מבניה רגילה, אבל כל מקרה לגופו. אם ההתעניינות שלך היא לטובת רכישה, אז הייתי ממליץ לך בחום ללהזמין איש מקצוע מטעמך לעשות בדיקה לבית לפני הרכישה.
דבר נוסף הוא הנושא המשפטי - גם כאן כדאי לתת לאיש מקצוע לבדוק את הסטטוס המשפטי של הנכס לפני שמתקדמים.
&nbsp
ושיהיה בהצלחה!

למעלה